Şimdi Ara

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Amd nin çıkardığı hali ile +%50 power limit ile gpu 84 derece
    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?

    Msi model kart 78 derece
    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?

    Demekki bazı farklar varki 6 derecelik fark mevcut, oc siz hali ilede 2 derece peki bu farklar ne olabilir kullanılan termal macun kalitesi olur termal ped olur yada daha büyük egzos delikleri olur soğutucunun altındaki metal iskelet olur.

    İyi güzel birşeyler biliyorsun forumda insanlara cevap verirkende saldırı modundan çıkarsan yıldızlı pekiyi verebilirim sana.
    https://www.tomshardware.com/reviews/radeon-rx-vega-56,5202.html
    https://www.geeks3d.com/20180129/msi-radeon-rx-vega-56-air-boost-8gb-oc-review/

    Assassins creed ss li mesajıma verdiğin cevap içinde oyunu pencere moduna alıp gpu z açıp sürekliliği doğrulayabilirim ama verdiğin cevap pekiyi notunu düşüreceği için bunu yapmıyorum neye inanırsan inan sen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Aralık 2018; 1:14:24 >




  • Birşeye inanıp inanmamaya ihtiyacım yok zaten ne olup olmadığını biliyorum.

    SS'ler farklı ortamda yani farklı oda sıcaklıklığında test edilmiş ayrıca testin yapıldığı programda aynı değil, bu şekilde küçük yada büyük sıcaklığı etkileyen onlarca neden olabilir. Bu yüzden farklı 2 ortamda yapılmış testin bire bir karşılaştırma yapılması doğru değil.

    İlk koyduğun SS'lede 58 derecede çalışıyor dediğin Vega 56'nın default çalışma sıcaklığının 75 derece olduğuda kanıtlanmış oldu.

    Blower tasarımlı Vega 56'lar arasında fark olduğunu iddia eden biriyle daha fazla tartışmayacağım.
  • Bende zamanında 580 referans tasarım vardı, 2 vakte cortu çekti. 2 hafta da garantisi vardı, paramı zar zor geri almıştım.
  • Anlamıyor işte, undervolt yapılmış 200mv düşürülmüş kart ile düşürülmemiş kartın aynı derecede çalışacağını düşünüyor.

    Tıpkı kasadaki hava akışının özel soğutuculu kartın soğutucu yapraklarına etki edeceğini düşündüğü gibi.
    Tıpkı blower fanlı kartın kasa içindeki hava akışıyla alakasının olmadığını söylediği gibi.

    Sizin yazdığınızı anlamıyor yada anlamak istemiyor sadece pat pat pat cevap yazmaya programlı.

    Böyle biriylede fazla tartışmaya gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Aralık 2018; 1:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Blower fanlı vega 56 bu oyunda en fazla 58 gördüm ve 1 adet 12cm fan daha ekliycem kasa corsair 400R."
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136222340

    Tartışmayı başlatan bu yorumunda karta UV / custom fan curve yaptığını belirtmemişsin, aklınca şark kurnazlığı yapıp aslında 75 derecede çalışan default ref Vega 56'nın 58 derecede çalıştığını milleti inandıracağını düşünmüşsün. Aklınca yaptığın kurnazlık yalan olduğu ortaya çıkınca şimdide trolluğe başvuruyorsun.

    Yıl olacak 2019 bu forum hala kendi kullandığı ürünü övüp onun en iyi olduğunu savunan şu kanser tiplerden bir türlü kurtulamadı, umarım kendi kullandığın ürünün en iyi olduğu zihniyetten birgün kurtulursun.

    Neyse seni blokluyorum, sende beni bloklarsan sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Aralık 2018; 1:57:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    Gerçek bir kullanıcı olarak ben bunu hatta yük altında yani oyunda veya Heavenbenchmark ya da superpotion testlerini fanlar %100 deyken kart OC'lu 62C OC'suz 58C bile gördüm. Bakın bu aşağıdaki resim sizin konunuzda da paylaştığım Nisan 2017 de ki Superpozition Benchmark'ın resmidir sıcaklıklara bakın ve boşta ki değere de bakın oda sıcaklığı 20C cıvarıdır mevsimlerden bahar .. imkansız gibi değil mi?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/125535658



    "fanlar %100 deyken"

    Lütfen artık lütfen ya

    Geçrekten kartın fan hızını %100'e aldıktan sonra eklediğin 2 kasa fanının mı blowerin bir kartın sıcaklına etki ettiğini düşündün.

    Zaten ilk mesajında kartı %100 fan hızına aldıktan sonra 64 dereceye düştüğünü belirtseydin ben senin mesajına imkansız yazmazdım, kartı fanını %100 aldıkdan sonra o derecelere düşmesi gayet doğal, senin eklediğin 2 kasa fanı ile vs. bir alakası yok.

    Kartın auto fan profilini değiştirip, bunu belirtmeden "bende ki x kart şu derecede çalışıyor" diye söylemek ne kadar doğru, artık bu tarz ucuz numaralar yapmayın.

    Hani anlamayanlar kişiler bu numaraları yiyebilir ama anlayan kişiler görüldüğü gibi yemiyor.

    Kartın fan hızını %100'e alıp 60db'de 60 derecede çalışan bir kart default fan profilinde 30db'de 65 derecede tutabilien bir modelden ne yazık ki daha iyi olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Aralık 2018; 3:13:17 >




  • İşte mesajları okumuyor sıcaklıkların atıldığı mesajın altında uv olduğunu belirttiğim mesaj var fan profili olsa ne olur zaten orada fan hızıda gözüküyor fanlar %100 e dayanmamış %28 lerde.
    Çok yazıyon boş yazıyon.

    Benim konuya mesaj yazma sebebim alttaki yorumdur:
    "Blower kartların heatsinki, shorud tarafından tamamen izole edildiği için kasa için airflowundan etkilenmez yani blower kart için yana fan takmak vs. hiçbir işe yaramaz"

    Sen konuyu sanki sahip olduğum ürünü övüyormuşum gibi basit zeminlere çekiyorsun, ben bloklamıycam üstteki mesaj gibi yanlışını gördüğüm anda cevabı yapıştırcam hadi bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Aralık 2018; 6:13:16 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    buraque B kullanıcısına yanıt
    Ben de zaten direk auto fan ayarında %100 yük altında blower fanlı kartı 64C de çalıştırdığımı söylemedim ki. Gerçi ben o mesajı yazarken şöyle düşünmüş olabilirim: bu konuyu açan arkadaşda zannettiğin kadar boş olduğunu sanmıyorum, "250 defa düşündüm" dediğine göre mutlaka bir ön araştırmasını yapmıştır diye demişimdir kendi kendime. Taze hava sirkülasyonu iyi olan bir kasada blower fanda elbette nasibini alıyor hele ki yan kapağı üstüne fanda takılabiliyorsa bunu bizzat deneyimledim ve özel tasarımlı normal ekran kartlarını yakaladım mı yakaladım ama yakaladım derken elbetteki bir Lightining Z'yi kastetmemişdim sanırım blower fanıda göklerede çıkarmadık hani alt tarafı blower fan. Siz hiç blower fanlı ekran kartı kullandınız mı yoksa ön yargımı? Ben gerçek anlamda kullandım.Onca firma bu blower fanlı ekran kartlarını kötü niyetle mi piyasaya çıkarıyorlar o yüzden mi silikon kalitesi en kötü gpu bunlarda vayy uyanıklara bak bee! yoksa ekran kartı yüke girince ürettiği aşırı sıcaklığı direk kasanın dışına mı atsın diye üretiyorlar zira saatlerce oyun oynayanda vardır bunlarla...yazık yaw...

    %100 fan ayarlarında hangi ekran kartının sesi çoşmuyor ki yoksa %100 fan devrinde hiç gürültü yapmayan ekran kartı mı üretildi de haberimiz yok yahu. Yoksa millet artık oyun oynarken full sesi de kapatarak mı oynuyor ben şahsen oyundaki tüm ses ve efektleri duyabilmek için tam tersine sesi açıyorumda? Pek çok custom soğutmalı modelleri kullananlarda bench alırken yada oyun oynarken fan profili ayarlıyordur zira auto fan modunda 83C leri görenleri var. Ben Heaven benchmarkta blower fanla 60C ile testi tamamlamışım bunda kasadaki yan kapaktaki fanların hiç yardımı olmamıştır tabii ... Youtube da bir sürü kullanıcı testi dolu herkes bakınıyor ordan veya yabancı forumlara. Hadi sizi kırmayayım yani öyle bile olsa demek ki o zaman tek başına çalışan blower fana %100 fan devri uygulayınca iki fanlı diğer modelleri yakalıyor yani ikiye karşı tek başına yapıyor tüm bunları üç fanlı yazsam kesin abartı olurdu... Tamam iki fanlı modeller 50db cıvarı ses yapıyorsa bu zavallımda tek başına mücadele ederken 60db ses yapmışsa dünyanın sonu mu yani...

    Bu alttaki linkte de dürüstce vaktiyle herşeyi göstermişim...
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/125332268


    Heaven benchmarkta blower fanla sadece 60C

    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?


    Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti Xtreme Edition auto fanda sanırım 84C ve diğer sıcakları





    veSuperposition Benchmark'ı

    "Aorus Xtreme stock clocks, and stock fan curve out of the box" demiş ve stok hızlarda 75C'yi testde görmüş Custom Fan profili yapsa 60C altına inebilir miydi bilemiyorum?







    Kart gördüğünüz gibi dışarıda ve burnunun dibinde ve de fan ayarlarına göre oyunun sesini açıyor. Kıyaslama açısından karar vermeye yarayabilir çzellikle de videonun son kısmında ekran kartını Auto fan ayarına alınca sese dikkat edin

    Nvidia GeForce GTX 1070 Founders Edition [ Noise Test ]





    @buraque

    Ne alırsanız alın hayırlı olsun...

    artık 3175tl gibi rakamlara blower fanlıda olsa sıfır 1080Ti kalmadı nostalji olsun diye en azından resmini koyuyorum....Heyy gidi güzel günler...

    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 11 Aralık 2018; 1:7:10 >




  • Yalnız benim blower fanı %100 yaptığımda elektrik süpürgesi bigi ses çıkıyor aşırı güçlü bir motor oyunlarda fan hızı max 40 oldu.

    Bir örnek olarak alttaki asus strix modeli vega 56 nın soğutması
    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?

    Alttaki blower fanlı modelden daha kötü.
    Zotac GeForce GTX 1080 Ti Blower 11GB?

    Blower fanlı model en az 10 derece daha soğuk çalışıyor vega ana konusunda konuşuldu merak eden varsa.
    Yani özel soğutmalı kartlar herzaman blowerdan üstün diye birşey yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 11 Aralık 2018; 1:0:31 >




  • Kasanın sirkülasyonunu arttırıp kasa içi sıcaklığı düşürünce nasil blower fanli(veya özel soğutmalı farketmez) ekran kartının sıcaklığına etkisi olmaz orayı aklım almıyor. Belki kastedilen başka birseydi ama sonuçta fizik kuralları var. Fana gelen havanın sıcaklığı daha düşükse doğal olarak kartın ısısıda daha düşük olacaktır.



    Bundan bı kaç nesil eski bilgisayarimin kasasinin yaninda baca vardi mesela direk işlemcinin üstünü kapatan. O baca direk işlemcinin üstünde olunca işlemci kasanın içinden hava almıyor dışardan alıyordu. Buda abartısız 15-20 dereceye kadar düşürüyordu sıcaklığı.



    Gerçi tabi o baca deli toz yapıyordu iki ayda bir sogutucudaki tozları ayıklamak zorunda kalıyodum ama olsun neredeyse sıvı soğutma kadar etkiliydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha simdi gordum konu epey uzamis. Bilgiler icin tesekkur ederim. Sonuc olarak msi ya da gigabyte 1080ti modelinde karar kildim (3 fanli), kismetse yarin topluyorum. Tekrar tesekkurler.
  • buraque B kullanıcısına yanıt
    Konuyu açıp başıboş bırakıyorsınuz böyle oluyor
    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam konuyu actim diye insanlarin ne konustugnu kontrol etmemi bekelmiyosunuz heralde :) Bir de bisey olmamis yani, bir ara hararetlenmis ama gencler bilgi alisverisinde bulunmuslar, biz de okuduk, faydalandik :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.