Şimdi Ara

Zotac 8800GT Yavaşlıyor ve Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemciyi e6750 den e8400 e terfi etmeden önce şu an oynadığım çoğu oyunu kurmuştum.
    8400 e geçtikten uzun bir süre sonra stalker i yeniden oynayayım dedim
    açık arazide bir yavaşlık oluyor resmen kare kare ilerliyor sonra renkler karışıyor ve oyun donuyor bir süre daha beklendiği takdirde windows mavi ekran vermesiyle beraber reset atıyor.
    eğer henuz hatalar olmadan windowsa dönersem windows ta aptalaşıyor tam o anda 3dmak2006 denedim oda windowsa attı ekran kartı sürücüsü yanıt vermiyor diyerek. ama bu oyun açılmadan herşey normal işliyor 3dmark dahil.

ekran kartı sürücüsü 169.21 (ayrıca yeni beta sürücüdede denedim) ekran kartının oc siz denedim cpu da zaten overclock yok
    onun dışında hiçbir oyunda sorun yok crysis high detail saatlerce oynanıyor problemsiz.
    stalkeri kaldırıp yükledim versiyonunu 1.0005 e yükselttim
    ayrıca aa ve af yi tamamen kapatmama ve çözünürlüğü düşürmeme rağmen sorun devam ediyor.
    ramlerin bir takımını dahi çıkardım yok yok çıldırmak üzereyim.
    ekran kartı rivatuner moduyla soğuyor ısındıkça fan hızlanıyor ayrıca sıcaklıklar en fazla gpu 65-70 cpu da o civarlarda
    hadi onuda yüzde yüz fan hızı yapim deneyim dedim hiç farketmedi.

ekran kartından çok korktum ama crysis te sorun vermiyor ben garantiye verirsem ne diyeceğim.
    arkadaşlar bir yol yordam gösterin ne yapmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 24 Mart 2008; 22:27:51 >

• Bellek yönetim sorunu gibi geliyor bana.
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 24 Mart 2008; 22:31:18 >
  • işin kötü tarafı pc yi ilk kurduğumda bu oyunu full ayarlarla akıcı oynuyordum.
    tam hatırlamasamda e8400 e geçtikten sonra oldu sanırım.
    ama işlemci ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: fyagiz

Bellek yönetim sorunu gibi geliyor bana.
    Edit:İmla

bak uzman arkadas emin olmasada teshisi koydu adam orda belirtiyor islemciyi degıstırmeden once problem yoktu degıstırdım ve problem cıkmaya basladı diyor bu arada sen nerenden okuyon

• quote:

bak uzman arkadas emin olmasada teshisi koydu adam orda belirtiyor islemciyi degıstırmeden once problem yoktu degıstırdım ve problem cıkmaya basladı diyor bu arada sen nerenden okuyon

arkadaslar boyle ters cevaplar yazmayalım birbirimize yardımcı olalım
  • "renkler karışıyor ve oyun donuyor bir süre daha beklendiği takdirde windows mavi ekran vermesiyle beraber reset atıyor"

Bu bir Vram problemine benziyor ama işlemci değişiminde ortaya çıkması ilginç...
    veya kuzey köprüsü aşırı ısınıyor olabilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

680/1700/2000 olarak kullandığım asus 8800gt rev1 havaların ısınmasıyla birlikte benzer sorular çıkarmaya başladı.
    Bazı oyunlarda 1 saat sonra ekranda renk bozulması ve kilitlenme, mavi ekran...

Ram hızını 1900'e çektim sorun ortadan kalktı.

Sizde stok hızında da problem yaratıyorsa bütün ramlerin soutucuya temas edip etmediğine bakmak gerekebilir.

Yine de kesin bir kanıya varmak zor.
  • valla tek oyunda olması ilginç belki sistemi tekrar kurunca sorun oratadan kalkabilir. bende buna benzer bir sorun yaşamıştm. bende de ultra var soğutucusunu sökmüştüm temizledikten sonra tekrar taktım. yaırm saat oyun oynadıktan sonra ekran yavaş yavaş donuyor karelenmeler çıkıyor ve mavi ekranla kapanıyorudu. tek fark bende bütün oyunlarda yapmasıydı. 3dmark testinde dahil kapanıyordu. ürünü teknik servisine gönderdim intte display is bad yazmışlar ve ürünün yenisini yollamışlardı. sorun olarak ekran kartının remlerini sölediler. inşallah sende de böle bi sorun yoktur. yazılımsal bir arızadır. geçmiş olsun inşallah sorunun hallolur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son bir umut olarak kısa zaman içinde fsp 400 veya 450 watt psu ile bir deneyeceğim
    son durumu size bildiririm
  • Format at. İşlemci değiştiğinde format atılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Format at. İşlemci değiştiğinde format atılır.

evet işlemcşi değişince format atmak gerekli zira çok uyumsuzluklar meydana geliyo
  • bende de zotac düz rev.2 var crysis oynadım baya sonra bir bölümde takılmalar başladı sıcaklığa bakıyoru 65 i geçmiyo sonra rivatuner ile ayarlamalar yaptım sorun güzkmedi ama fazla oynama vaktim olmadı.
  • Bizde bi şey anlamadık bu yeni kartladan

cod 4 4 aa açık full 1280*1024 canavar gibi
    cod 1 Yavaşlıyor ve Donuyor

unreal 3 full ayarlarla 1280*1024 canavar gibi
    unreal 2004 Yavaşlıyor ve Donuyor

Xbox 360 lar bile eski xbox oyunlarını ps3 lerde ps2 oyunlarını oynatıyor ama
    o kadar para verdiğimiz aletler insanı çıldırtyor
  • acaba güç kaynağı yetmiyor olabilir mi?meselaben 600wattlık bir güç kaynağı alamadan asus TA-250'deki 300 veya 350 tam hatırlamıyorum o güç kaynağını kullanıyordum.crysiste falan ilk 10-15 dakika bir şey yoktu ama sonra inanılmaz kasıyordu oyun.en çok kasan oyunsa age of empirestı.bence başka bir güç kaynağıyla denersen ekran kartında arıza olup olmadığı ortaya çıkar
  • eski oyunlarda olan takılma olayı çözünürlükle ilgili olması lazım şahsen cod 2 yi 1280*1024 açmassam oyun ölüyor
  • 400w lık fsp güç kaynağıyla denedim sonuç hüsran
    birebir aynı sorun
    daha üstü içinse maalesef satın almak zorundayım deneme ihtimalim yok
    boşunada almak istemiyorum
    ama sanırsam psu dan değil gibi.
    tek çare format kaldı arkadaşların dediğine göre.
  • arkadaşlar formattan sonra herşey tıkır tıkır yoluna girdi.
    umarım konu forumdaki insanlara tecrübe açısından yardımı olur.
    tüm ilgilenen forumculara teşekkürlerimi sunuyorum.
  • İşlemci değişiminden sonra format atmak gerekiyor...

edit: hallolmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 26 Mart 2008; 22:13:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sampiyon123

arkadaşlar formattan sonra herşey tıkır tıkır yoluna girdi.
    umarım konu forumdaki insanlara tecrübe açısından yardımı olur.
    tüm ilgilenen forumculara teşekkürlerimi sunuyorum.

Güle güle kullanın sisteminizi.
    İşlemci değişiminde bu tip problemler olabileceğini görmüş olduk.
    Aynı sorunla konu açan olursa, konuyu örnek gösterebiliriz.
  • Format at geçer ya da kasayı yan yatır şeklindeki temel söylemler herzaman işe yarar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.