Arkadaşlarım, her yıl yeniden yapılması zorunlu olan bu poliçelerin fiyatlarına ilişkin bazı hususları dile getirmek istiyorum. 2025 Mayıs ayı için azami prim listeleri yayınlandı. Linki aşağıya yazıyorum. Tabloya aşağıdaki SBM bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz. https://www.sbm.org.tr/upload/Sbm/raporlar/trafik/2025/Trafik_Azami_Prim_2025_May%C4%B1s.pdf Bu tabloya göre Otomobil olup son basamak yani 8. basamak değerindeki bir kişinin ödemesi gereken azami tutar 6.323 TL olarak açıklanmıştır. Fakat, bu tabloya göre şahsen Ocak ayında Trafik sigortamı yenileme işlemini yaptığımda da Ocak 2025 azami prim tutarı 5.379 TL olduğu anlaşılmakla birlikte, Sigorta şirketleri bu listelere uymayıp, üzerine Yardım Asistans Hizmetleri gibi isimlerle bir takım opsiyonel hizmetler ekleyerek fiyatı zorunlu olarak 7.999 TL seviyesine çıkarmış ve bu fiyattan daha aşağı fiyat veren olmamış, nihayetinde de mecburen bu şartlarda Sigorta yenilemesi yapılmıştır. Ancak, azami prim listeleri belli olup, opsiyonel olan ama zorunlu olarak alınmak zorunda bırakılan bir takım hizmetler ile birlikte sigorta yaptırıldığı için, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine (SBM) şikayette bulundum. Tarafımdan ifadelerimi kanıtlayacak bilgi ve belgeler talep edildi ve kendilerine ilettim. Ayrıca bunu CİMER üzerinden gerçekleştirdim. Henüz içinde bulunduğumuz zaman çerçevesinde inceleme devam etmektedir. Bu işin peşini bırakmayacağım. Trafik Sigortaları konusunda sigorta şirketleri hak ettiklerinden fazla paralarla bu işlemleri yapmaya devam ediyorlar. Sizlerden bu konuda destek bekliyorum. Sizler de eminim bir çok poliçede mağduriyet yaşıyorsunuz ama zor gelmesin ve CİMER kanalı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına durumu şikayet edin. Size sunulan tekliflerin içeriğini görmeye çalışın. SBM azami primlerini takip edin ve o ay ödediğiniz fiyatları karşılaştırın farkları sorun. Emin olun Sigorta Şirketleri aradaki farkları size ifade etmeyecekler. Etmiyorlar. Hukuken kendilerini bağlayacak ifadelere yanaşmıyor ve yuvarlak sözlerle geçiştiriyorlar çünkü hukuken yanlış yapıyorlar. Peşini bırakmamanızı ve bu meydanı boş görmemeleri için mücadele etmenizi öneriyorum. Bu konuda merak ettiğiniz bir husus olursa seve seve yardımcı olurum. Bir uyanık herkesi uyandırmaya yeter anlayışıyla hareket etmeye davet ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaytunAlp -- 13 Mayıs 2025; 8:54:35 > |
Bildirim