Şimdi Ara

Zorunlu askerlik kalkıyor mu gitmek istiyor musunuz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Zorunlu askerlik kalkıyor mu gitmek istiyor musunuz

(En Son Oy Tarihi: 19.2.2022)
Giriş
  • Arkadaşlar bir ara zorunlu askerlik kalkacak diyorlardı o haberin son durumu nedir bilmiyorum ama askerlik hakkında ne düşünüyorsunuz askerlik yapmak istiyor musunuz istemiyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Astsubay olmadı Uzman Çavuş olmayı düşünüyorum inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılmamasından ziyade mesela herkese 3-4 ay temel eğitim verilse daha yararlı olur. Askeriyenin ekonomisi büyük rahatlamaya girer yeni silah ve tanklar alnabilir. Paralı profesiyonel ordu kurulsa yerinde olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Meaning -- 17 Mayıs 2015; 23:43:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Meaning

Yapılmamasından ziyade mesela herkese 3-4 ay temel eğitim verilse daha yararlı olur. Askeriyenin ekonomisi büyük rahatlamaya girer yeni silah ve tanklar alnabilir. Paralı profesiyonel ordu kurulsa yerinde olur...

Aynen öyle hocam, 12 ay bir sürü asker beslemeye gerek yok 3 ay temel eğitimi ver sonra yolla, askere harcanan para ile dediğin gibi tank silah helikopter vs alınabilir çünkü yatırılan para az buz değil. İnsanları ayırmıyorum ocağa gelen ne idüğü belirsiz zengin çocuğuda var fakirde var kimsesizde var şahsen 12 ay bir koğuşta daha önce hiç görmediğim tiplerle kalmak istemem. çok kişi intihara kalkışıyormuş o intahara kalkışanların %90 ı kültürlü düzgün kişilerdir kültür kavramı fakir zengin değil kültürlü olmak için zengin olmaya gerek yok.

Özet insanlara cidden büyük sıkıntı

• Ben ulke buyuklerinin ogullarinin askerde komutandan dayak yedigini gormeden gitmem. Onlar bu gorgusuzluklerinin cezasini bir yesinler sonra ben gider dayak da yerim iskenceye de boyun egerim pasa pasa gikim cikmadan askerligimi yaparim.

Parasi olmayanin amele oldugu bir ulke istemiyorum

• kalksın
  • Zorunlu askerlik şu dakika kaldırılsın, askere gidenlerin oranı %15-20'yi geçmez. (Bu oranlarla çok iyimser davranmış bile olabilirim.) Halk askerlikten yeterince soğudu zaten. "Peygamber ocağı" geyiğini geçin şimdi.

Zorunlu askerlik bu ülkede kalkar mı? Sanmam.

Ama yaşım 27-28'e geldiğinde bedelli askerlik yürürlükte olursa parayı basarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 ay temel eğitim mi? Sanki orada çok meraklılar eğitim vermeye.3 ay eğitim geri kalanı işçi tutup para verecekleri işleri yapacaksın olay bu.
  • ben 2012de yaptım askerliğimi. 15ay :) tam teskere alcağımıza yakın 12aya düşücek dendi sevindik 1-2 ay erken çıkarız diye ama olmadı alt devrelere yaradı. bence zorunlu askerlik kalkmalı arkadaşlar. profesyonel askerlik olmalı. normal askerin devlete maddi yükü çok, o para profesyonel askerlere maaş olarak verilse daha iyi. güneydoğuda yaptım ben, nöbette uyuyan mı dersin, gizli gizli cigara,hap içen mi dersin. askere geldi diye küfür basan mı dersin,kendini kesen,camdan atlayan herşeyi gördüm. ayak işleri hariç bir işe yaramıyor asker. eğitim desen yok. silah söküp takmayı bile beceremeyenler var. yani bu iş profesyonel olarak yapılmalı. örneğin 1milyon tane eğitimsiz,isteksiz asker olcağına 100bin tane eğitimli asker olsun daha iyi. yemin ediyorum erler ayak bağı başka birşey değil.
  • Tam donanımlı profesyonel bir ordu istiyorsak zorunlu askerlik kalkmalı 12 ay boyunca komutana çay servisi,tuvalet temizleme,patates soydurmayla vatani görev yapılıyorsa gidip yapalım.

• Bence de zorunlu askerlik kalkmali. Gidenlerin bir cogu isteksiz gidiyor. Gelenler de hayat dolu gelmiyor. Zaman kaybi bence. Bu islere merakli olanlar gitmeli bence.

• Askerlik isteğe göre ya da meslek olarak yapılmalı.Zorla kimseyi askere almamalılar.Yurt dışında (bazı ülkelerde) askerlik yapılmıyor.Zorla yaptırılan bir şeyin kimseye faydası olmaz.Bizim ülkemizde bunu gayet net görüyoruz.Sevmedikleri işleri yapanlar bir hayli fazladır.Toplumsal sorun işte hepsi.
    Birçok psikolojik hastalığın askerlik de ortaya çıkması da ortada.Ne kadar zor bir dönem olduğunu uzmanlar olarak görüyoruz.Herkesin karakteri,yaşam tarzı,psikolojisi kaldırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spiritüales -- 18 Mayıs 2015; 14:52:38 >
  • Geçim sıkıntısında olan birsürü aile var.1500 lira maaş koy askerliğe.ülkede asker sıkıntısı kalmaz zaten.birsürü kişi böyle çalışmak ister.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sipirituales

Askerlik isteğe göre ya da meslek olarak yapılmalı.Zorla kimseyi askere almamalılar.Yurt dışında (bazı ülkelerde) askerlik yapılmıyor.Zorla yaptırılan bir şeyin kimseye faydası olmaz.Bizim ülkemizde bunu gayet net görüyoruz.Sevmedikleri işleri yapanlar bir hayli fazladır.Toplumsal sorun işte hepsi.
    Birçok psikolojik hastalığın askerlik de ortaya çıkması da ortada.Ne kadar zor bir dönem olduğunu uzmanlar olarak görüyoruz.Herkesin karakteri,yaşam tarzı,psikolojisi kaldırmıyor.

+1
    Sosyolojik açıdan o kadar çok yara var ki toplumda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.