Şimdi Ara

Zorluk olarak makine mi tıp mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisi üniversitede daha çok ömür yiyo?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi de. (Yeni tartışma konusu hayırlı olsun)
  • Ikisinden birinde okuyan veya birini bırakıp diğerine giren varsa yorumlarını bekliyorum.

• Bence kesinlikle tıp daha zor , hatta çok çok daha zor.

Gerçi geçen sene bi arkadaş çukurova makina %100 ingilizce bölümüne yerleşti , henüz hazırlık sınıfında iken , 1600 kişiden 1200 den fazla kişi kalmış diyordu.
  • Tıp

• Makina ölse tamir edersin. İnsan ölse naparsın?
  • yahu değil türkiyede dünyada en saygın mesleklerdendir ve eğitimi en ağır olan branştır tıp.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tıp dünyanın en zor mesleklerinden biridir. O yüzden mühendis oluyorum :D

• Odtu makine turkiyedeki en zor bolumdur

• Tıp

• genel olarak tıp ama makinenin üniversitesine göre zorluğu değişir, odtü makinenin zorluğu efsanedir, arkadaşımın abisi seneye 9.yılına başlayacak mesela, 4-5 yılda da bitiren varmış ama sayısı çok az
  • Tıpı ne gözünüzde büyütüyonuz la düz ezber yapıyosun, zeka gerektirmiyor ki. Bence mühendisliği yapamayacağını anlayanlar mecbur tıp yazıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: esraayan

genel olarak tıp ama makinenin üniversitesine göre zorluğu değişir, odtü makinenin zorluğu efsanedir, arkadaşımın abisi seneye 9.yılına başlayacak mesela, 4-5 yılda da bitiren varmış ama sayısı çok az

bizim köydeki komşunun oğlu 4.yılda dereceyle bitirdi bölümü. büyük başarı ozaman desene
    1 yılda hazırlık vardı galiba.ama hiç sene kaybetmeden bitirdi sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheReedS -- 9 Temmuz 2014; 15:17:34 >
  • tıp daha zordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bareth_gale

Tıpı ne gözünüzde büyütüyonuz la düz ezber yapıyosun, zeka gerektirmiyor ki. Bence mühendisliği yapamayacağını anlayanlar mecbur tıp yazıyor..

Allah için söyle gidip muayene olduğun ameliyat olduğun doktorlar birşeyleri ezbeleyip mezun olmuş gibi mi geliyor sana?
  • Beyler Ajdar da makine mezunu.

Mezun olduktan sonra o hale gelmiş anlayın artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meakka

quote:

Orijinalden alıntı: bareth_gale

Tıpı ne gözünüzde büyütüyonuz la düz ezber yapıyosun, zeka gerektirmiyor ki. Bence mühendisliği yapamayacağını anlayanlar mecbur tıp yazıyor..

Allah için söyle gidip muayene olduğun ameliyat olduğun doktorlar birşeyleri ezbeleyip mezun olmuş gibi mi geliyor sana?

Dışarıdan bir görüşte nasıl anlayabilirim? Ama türkiye 100. olup hacettepe tıpa giren bi kız tanıyorum ve zeki olmadığını, sadece çok çalıştığını söylüyor. Mühendislikle tıp arasında kalıp tıp yazanlar kendine daha az güvenen tipler gibi geliyo bana ama genellemek doğru değil tabi..

• Tıp okurken insanın canını emanet almayı öğreniyor insan. Kimi arkadaşlar salt ezber demiş de, acile hasta geldiğinde ezberle mi teşhiş koyuyor bu doktorlar? Sadece okumasını değil sonrasını da karşılaştırmak lazım. Makineyi bitirdikten sonra en fazla iş bulmada sıkıntın olur ama tıp bitirince nöbeti uzmanlığı ayrı dert, günde 100 kişiye bakıyorlar o ayrı dert. Kadının çocuğu hastalanıyor doktora geliyor bağırıp çağırıyor, gel de sakinleştir onu anlat çocuğun hastalığını. Adamlar geliyor hastayı doktor öldürdü diye hastane basıyor. Yaşlı teyzeler desen tıp profu gibi sana ders vermeye çalışıyor. İnsanlarla uğraş dur. Şartlı görevde ailenden ayrılıp başka ile gitmesi de var. Makinede bu kadar zorluk yaşayadıklarını sanmıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: raraawis

Tıp okurken insanın canını emanet almayı öğreniyor insan. Kimi arkadaşlar salt ezber demiş de, acile hasta geldiğinde ezberle mi teşhiş koyuyor bu doktorlar? Sadece okumasını değil sonrasını da karşılaştırmak lazım. Makineyi bitirdikten sonra en fazla iş bulmada sıkıntın olur ama tıp bitirince nöbeti uzmanlığı ayrı dert, günde 100 kişiye bakıyorlar o ayrı dert. Kadının çocuğu hastalanıyor doktora geliyor bağırıp çağırıyor, gel de sakinleştir onu anlat çocuğun hastalığını. Adamlar geliyor hastayı doktor öldürdü diye hastane basıyor. Yaşlı teyzeler desen tıp profu gibi sana ders vermeye çalışıyor. İnsanlarla uğraş dur. Şartlı görevde ailenden ayrılıp başka ile gitmesi de var. Makinede bu kadar zorluk yaşayadıklarını sanmıyorum..

Dediklerine katılıyorum. 5 dk hastanede dursam daralıyorum zaten. Ben sadece teorik kısmını sormuştum.

• Sağlam bi üniverstede makina çok daha zordur tıp okumaktan zordur ama çalışan insan yapabilir makinada çalışmada işe yaramayabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.