Şimdi Ara

Zorla lagim temizlettirilen taseron isçi Zafer Açikgözoglu ÖLDÜ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yil Çapa'da zorla kanalizasyon temizligi yaptirilan ve temizlik esnasinda mikrop kapan 28 yasindaki taseron saglik isçisi Zafer Açikgözoglu karaciger yetmezliginden can verdi.

Zorla lagim temizlettirilen taseron isçi Zafer Açikgözoglu ÖLDÜ.

Geçtigimiz yil Istanbul Üniversitesi Çapa Tip Fakültesi Hastanesi’nde kanalizasyon tasmasi sonucu su basan laboratuvarin temizligini yapan taseron isçiler gerekli önlemler alinmadigi için mikrop kaparak hastalanmisti. Kaptigi enfeksiyon nedeniyle karaciger yetmezligine yakalanan Zafer Açikgözoglu bugün yasamini yitirdi.

Ölmeden önce Aljazeera Türk ile yaptigi röportajda Açikgözoglu yasadiklarini su sekilde anlatmisti:

“Geçen sene 14 Haziran gecesi yogun bakim servisinin camlarini silerken, alt katlari temizlemek için beni çagirdilar. Yagis nedeniyle kanalizasyon tasinca, laboratuvari su basmis… Önce odaya girdim, çek baslarla sulari çektik. Amirim, lagimin içine girip, kanali açmami istedi. Ben de girip, tikali kapagi kaldirmaya çalistim. Bir anda fiskiran basinçli suyla yere yuvarlandim. Bütün lagim pisligi üzerimden geçti. Bir iki gün sonra o gece kanalizasyonda çalisan kim varsa hastalanmaya basladi. Ishal, bulanti karin agrisiyla acil servise basvurduk birkaç kez. Iki hafta kadar sonra durumum daha da kötülesti. Ayaklarimdan gelen bir siziyla bulanti ve kusma basladi, bilincimi kaybetmisim.

Gözümü açtigimda yogun bakimdayim. Karaciger yetmezligi sebebiyle kadavradan karaciger nakledildi. Ama ameliyattan kisa bir süre sonra vücudum nakledilen karacigeri reddetti. Karnimda siskinlik basladi, sekerim firladi bu yüzden. Simdi ikinci nakli bekliyorum. Insallah bu kez iyi olacak. Bu hastalik sebebiyle çok kilo kaybettim, 43 kiloyum simdi. 28 yasindayim, daha önce hiç hastalanmadim bile!

Yogun bakima alindigim gece doktor, kardesime hastaligimin kanalizasyondan kaptigim bir mikroptan kaynaklandigini söylemis. Yapilan tahlillere göre Hepatit A üzerine bir de kanalizasyondan kapmis olabilecegim mikrop nedeniyle hastalandigimi söylüyor doktorlar. Ise basladigim günlerde tibbi atiklari tasirken, elime igne batmisti, biraz kanadi. Hepatit A mikrobu da oradan bulasabilirmis.

Ama kanitlamak mümkün degil, hiç önemsememistim ki! Gelen uzmanlar, çalismaya baslarken egitim alip almadigimi sordu, almadik! Bu olaydan sonra hastane personeline egitim vermeye basladilar.

Hastaligim o lagimdan bulasti, bunu ben biliyorum. Ama simdi tek istegim iyilesmek. Ikinci nakil basarili geçsin, baska bir sey istemiyorum. Yasarsam, malulen emekli olacakmisim. Simdi bunlari düsünemiyorum bile, sonum ne olacak, yasayacak miyim bilmiyorum ki! Taseron Isçileri Çalisma ve Dayanisma Dernegi vasitasiyla yürütülen dava süreci devam ediyor, hastane yetkilileri bizden daha yüksekler, daha üstünler; belki onlar kazanirlar. Ne karar çikarsa saygi duyacagiz, elden ne gelir ki!”
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Allah rahmet eylesin soyleyecek soz bulamiyorum.Ona bu gorevi verenler bu vicdan azabiyla nasil yasayacak bilmiyorum allah ailesine sabir versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vahşi kapitalizm..
    Firma sahibinin vicdan azabı vs duyacağını sanmıyorum.Avukatlarıyla acaba bu işten nasıl sıyrılırız diye ugrasiyordur.Allah rahmet olsun giden gittiği ile kalıyor,geride kalanların işi zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soma madenlerinde ki işçilerin ailelerine ne olduysa o olacaktır tahminen.

En güzeli işte Rusya Başbakanı Putin gibi olabilecek bir başbakan aranıyor :

Bizim Ecevit - Erbakan dışındaki başbakanlar sermayenin taraftarı olduğu için bu tür manzaları göremessiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 18 Ağustos 2014; 19:50:19 >
  • arkadaşlarla konuşuyorduk olay olduğunda, hakikaten ilk olarak bana bunu anlatan arkadaşa; "akut karaciğer yetmezliğinden/fulminan hepatitten dolayı vefat edebilir kanka :(" demiştim. o da "öyle olur büyük ihtimal kanka, zaten k.c. iflas edecek diyorlar" demişti.

diyeceğim o ki, hastanenin buradaki(çapa) kedileri bile böyle bir şeyi ekipmansız yapanın hepatitten öleceğini bilirler. göz göre göre bu oluyorsa koca üniversite hastanesinde: bunun adı vahşi kapitalizm değildir. bunun adı, içine ettiğimin ülkesindeki iğrenç emir komuta zinciridir. hayvanlıktan da aşağısıdır.

ölen kardeşimize Allah'tan rahmet, sevenlerine de sabır diliyorum. mekanı cennet olur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonchild -- 18 Ağustos 2014; 21:51:37 >
  • Allah ailesine sabır versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Soma madenlerinde ki işçilerin ailelerine ne olduysa o olacaktır tahminen.

En güzeli işte Rusya Başbakanı Putin gibi olabilecek bir başbakan aranıyor :

Bizim Ecevit - Erbakan dışındaki başbakanlar sermayenin taraftarı olduğu için bu tür manzaları göremessiniz.

gayet putin gibi başbakanımız hatta cumhurbaşkanımız diyelim

biri ukraynada ki teröristlere silah yollar diğeri suriyede ki teröristlere.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah rahmet eylesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Allah rahmet eylesin soyleyecek soz bulamiyorum.Ona bu gorevi verenler bu vicdan azabiyla nasil yasayacak bilmiyorum allah ailesine sabir versin.

umurlarında bile olmayacaktır
  • Allah rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.