Şimdi Ara

ZOR BİR SORU BAKALIM KİM BİLECEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ülkenin birinde bir filozof varmış.. bu filozof hep doğruları söylermiş..sora bunu duyan kral bu filozofa kıl olmuş ve filozofu huzuruna çağırtmış..ve ona demiş ki:'ey filozof ben senin hep doğruları söylemene kıl oldum.ve seni idam ettirmeye karar verdim.şimdi bana son cümleni kur ve eğer kurduğun bu cümle doğru bir cümleyse seni keserek eğer yanlış bir cümleyse asarak öldürceğim'demiş. ve filizof öyle bir cümle kurmuş ölmekten kurtulmuş. sizce bu cümle ne olabilir? cevapları alalım bilene fahri mareşallik ünvanı verilcektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurgokhan -- 24 Aralık 2005 22:43:39 >

• saçmaydı vazgectim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hetfield -- 24 Aralık 2005 22:55:46 >
  • valla bulamadım
  • Beni cevap doğruda olsa yanlışta olsa nasılsa öldüreceksin.
  • doğru cevap:beni asarak öldüreceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurgokhan

doğru cevap:beni asarak öldüreceksin

buna matematikte ne diyolardı yaa unuttum bak şimdi
  • obaaaaaaa super cevap vermis keske gelip bizim felsefe sınavalrına da girse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben mantığı anlamadım yaw Eğer doğruysa keserek öldürecek.Demekki yalan söylüyo.O zaman asarak öldürmeli.Ama adam yalan söylüyorsa asmadan öldürmeli.Ya bu bir paradoks ya da kral yalancıymış
  • Soru da mantık ahatsı yok mu?

Kral zaten adamın hep doğruyu söyledğini biliyor.Buna rağmen "Eğer yanlışsa...." gibi bir soru sorması saçma ve mantıksız.

Bildiğim bir paradoks da şu şekildeydi.Girit li Epiküros "Tüm Giritliler hep yalan söyler..." demiş.
  • cevap hemen çıktı ben bildim ama ben bu topiğe girene kadar cevap çıkmış mareşelliği kaçırdık tüh be

dermişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 25 Aralık 2005 18:08:57 >

• peki cvp ne???

• yam yam paradoksu diye aynısını duymuştum
    yamyamlar bir mantıkçı yakalarlar.mantıkçıya şöyle derler:Biz yakaladığımız yabancıyı yeriz.Kimini haşlayaıp yeriz kimini kızartıp yeriz.Avımıza bir soru sorarız.DOĞRU YANITLARSA HAŞLARIZ YANLIŞ YANITLARSA KIZARTIRIZ.
    mantıkçıya bir soru sorarlar yanıtı duyan yamyamlar ne yapacağını şaşırırlar.Mantıkçıya ne sormuşlardır,mantıkçı ne cevap vermiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurgokhan

ülkenin birinde bir filozof varmış.. bu filozof hep doğruları söylermiş..sora bunu duyan kral bu filozofa kıl olmuş ve filozofu huzuruna çağırtmış..ve ona demiş ki:'ey filozof ben senin hep doğruları söylemene kıl oldum.ve seni idam ettirmeye karar verdim.şimdi bana son cümleni kur ve eğer kurduğun bu cümle doğru bir cümleyse seni keserek eğer yanlış bir cümleyse asarak öldürceğim'demiş. ve filizof öyle bir cümle kurmuş ölmekten kurtulmuş. sizce bu cümle ne olabilir? cevapları alalım bilene fahri mareşallik ünvanı verilcektir

Filazof krala sizin ne zaman öleceğinizi biliyorum demiş ve kralda bundan dolayı öldürmekten vazgeçmiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: adriano123

yam yam paradoksu diye aynısını duymuştum
    yamyamlar bir mantıkçı yakalarlar.mantıkçıya şöyle derler:Biz yakaladığımız yabancıyı yeriz.Kimini haşlayaıp yeriz kimini kızartıp yeriz.Avımıza bir soru sorarız.DOĞRU YANITLARSA HAŞLARIZ YANLIŞ YANITLARSA KIZARTIRIZ.
    mantıkçıya bir soru sorarlar yanıtı duyan yamyamlar ne yapacağını şaşırırlar.Mantıkçıya ne sormuşlardır,mantıkçı ne cevap vermiştir.

Beni kızartarak yiyeceksiniz olması lazım cevabı.
  • Bu sorunun bir başka cevabı da şöyle olabilir:

Kral benden 3 gün sonra ölecek.Kral da ne olur ne olmaz öldürmekten vazgeçer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crushing1

Bu sorunun bir başka cevabı da şöyle olabilir:

Kral benden 3 gün sonra ölecek.Kral da ne olur ne olmaz öldürmekten vazgeçer.

bence bu daha mantıklı
  • Beni keserek öldürmeyeceksiniz paradox
  • kral kölesini cariyesiyle yakalmış. cellata göndermeden önce ona bir tavuk vermiş ve "sen tavuğu nasıl öldürürsen cellat da seni öyle öldürecek" demiş. köle tavuğu öldürmüş ve ölümden kurtulmuş. sizce köle tavuğu nasıl öldürmüş?
  • tavuğun kafasını ağzı ile koparmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: un.real

kral kölesini cariyesiyle yakalmış. cellata göndermeden önce ona bir tavuk vermiş ve "sen tavuğu nasıl öldürürsen cellat da seni öyle öldürecek" demiş. köle tavuğu öldürmüş ve ölümden kurtulmuş. sizce köle tavuğu nasıl öldürmüş?

Köle tavuğun kendi yumurtalarıyla,tavuğun kafasına vurarak öldürmüş(sert kısmıyla).Köleninde yumurtası olmayacağına göre Bende bu topice iyi dadandım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.