Şimdi Ara

Zıpkınla Balık Avlama *ANA KONU* PALET - ZIPKIN - GÖZLÜK - ELBİSE - BIÇAK - FENER.# İLANLAR BURAYA # (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
15
Favori
35.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=dvd2t3zFj0s
    Bu videoyu izlemenizi öneririm.
  • rkadaşlar yılmaz tüfekçi zıpkınların kalitesi nasıldır,öyle profesyonel bir şey aramıyorum ama 3-4 sene kullanabileceğim bir şey bakıyorum
  • xyz35 kullanıcısına yanıt
    vay bee bu foruma soru soralı bir yol olmuş bile naçizane bugüne kadar öğrendiğim yılmaz tüfeklerin kimse tarafından çok tavsiye edilmediğidir. hatta geçmişten bahsederken tüm usta zıpkıncılar bu tüfeğe laf sokmadanda geçemiyor. ben senin yeribde olsam uygun fiyata ikinci el power poınt. competatıon falan bakardım.
  • Kimse yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun gençler sorularınıza açığım. :)
  • merhaba
    ben de uzun zamandır çok güzel daldığım için ve koca balıkları görüp heveslendiğim için önce apnea competition 90 lık aldım.
    ne kadar uğraştıysam lastiği ilk kademesine bile çekemedim. sonra zıpkını 75lik modeliyle değiştirdim. şimdi biraz zorlandığım halde lastiği çekip kurabiliyorum.
    dandik gözlük ile 15 senelik paletim var idare ediyorum şimdilik. yeni palet ve gözlük olarak apnea markasından alacağım ama seneye yaza doğru alacağım. sadece yaz sezonlarında dalmayı planlıyorum.
    soruma gelince yosunlardan çok rahatsız olduğum için genelde kumluk alanlarda dalıyorum. ancak fazla yaklaşamadan balıklar çok çabuk farkedip uzaklaşıyorlar genelde. sanırım dalış elbisem olmadığı için kolay farkediliyorum. bunun başka bir çözümü varmıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİVOLKİX

merhaba
    ben de uzun zamandır çok güzel daldığım için ve koca balıkları görüp heveslendiğim için önce apnea competition 90 lık aldım.
    ne kadar uğraştıysam lastiği ilk kademesine bile çekemedim. sonra zıpkını 75lik modeliyle değiştirdim. şimdi biraz zorlandığım halde lastiği çekip kurabiliyorum.
    dandik gözlük ile 15 senelik paletim var idare ediyorum şimdilik. yeni palet ve gözlük olarak apnea markasından alacağım ama seneye yaza doğru alacağım. sadece yaz sezonlarında dalmayı planlıyorum.
    soruma gelince yosunlardan çok rahatsız olduğum için genelde kumluk alanlarda dalıyorum. ancak fazla yaklaşamadan balıklar çok çabuk farkedip uzaklaşıyorlar genelde. sanırım dalış elbisem olmadığı için kolay farkediliyorum. bunun başka bir çözümü varmıdır acaba?

Hocam dalis elbisesiyle alakasi yok. Baliklar yapilari geregi cok urkek ve bir o kadar da merakli canlilardir.

Satihta, yani suyun yuzeyinde baliklari menzilinize sokup avlamak imkansiza yakindir. Bu durumda agason(balik cagirma teknigi) teknigini kullanarak, yani suyun dibinde gizlenip pusuya yatarak avlamaniz daha dogru olacaktir. En yaygin teknik budur. Dedigim gibi baliklar merakli oldugundan, girtlaktan cikaracaginiz ritmik sesler veya zipkinin kabzesini zemine vurma yontemiyle cikarilacak sesler baliklarin ilgisini cekecek ve gizlendiginiz icin sizi farketmeden sesin geldigi yone yani size dogru geleceklerdir. Menzilinize girdiginde de kolay bir atisla avlayabilirsiniz.

Bunun icin nefeslenme tekniklerini bilmek gerekir. Elbise farkedilmemekten cok, isi yalitimi ve agason teknigi icin gereklidir. Zemine yattiginizda sizi midye kabuklari, kestane, sivri kayalar, yosun vb. bitkilerden korur ve konforlu bir dalis saglar. Ayrica dalis yaptiginiz derinlige gore sirt, bel ve bilek agirligi kullanmaniz gerekir.

Eger ege ve akdenizde avlaniyorsaniz 75 cm cok kisa bir boydur ve tasalti av yapmiyorsaniz uygun degildir. Berrak bir suda ve kiyida avlandiginizi dusunursek 90-100 cm ideal boydur. Zipkin kurmasina gelecek olursak, youtube da cokca video mevcut. Teknigini bilirseniz gayet kolay. Alisirsaniz 120 130 cmlik tufekleri bile kolaylikla kurabilirsiniz. Gucle kuvvetle pek alakali bi durum degil yani.

Baska sorulariniz olursa cevaplayabilirim. iyi dalislar.

• Merhaba arkadaşlar bende bu zıpkın avcılığına merak saldım bir zıpkın alayım diyorum ama yılmaz ı önermemiş kimse önerilen apnea ise 60 basic 125 tl yani biraz pahalı sadece yazın yapacağım için bana biraz pahalı geldi işin açıkçası

• heryaz zipkinla balik avlamak hayalimdi... birgun balik vurucam umidi ile denedim denedim.. taki gecdigimiz yaza kadar..
    yilmazin zipkini vardi. 75 lik. ucundaki sis de 3 parcali sis di.. dedim bu is boyle olmayacakk..
    biras arasdirdim ve kararimi fiyat performans baglaminda Yakayasub Ghost Hunter 95 Cm Zıpkından yana kullandim..
    ve sonuc :) harika.. meger zipkindan dolayi vuramiyormusum.. attigimi vurdum vallla. hareket halindeki baliklari bile vurdum..
    olay zipkinda arkadaslar. he you tube deki gibi 1 metrelik kocaman levrek ton baligi felan olursa iki gozum kapali vururum zaten..
    zipkina butce dogrultusunda iyi bir pay ayirin.. gercekden zipkin onemliymis..
    tek sikintim nefes :) 1 dk dan fazla nefes tutyorum ama dalis sirasinda 30 saniye maximum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercet67

heryaz zipkinla balik avlamak hayalimdi... birgun balik vurucam umidi ile denedim denedim.. taki gecdigimiz yaza kadar..
    yilmazin zipkini vardi. 75 lik. ucundaki sis de 3 parcali sis di.. dedim bu is boyle olmayacakk..
    biras arasdirdim ve kararimi fiyat performans baglaminda Yakayasub Ghost Hunter 95 Cm Zıpkından yana kullandim..
    ve sonuc :) harika.. meger zipkindan dolayi vuramiyormusum.. attigimi vurdum vallla. hareket halindeki baliklari bile vurdum..
    olay zipkinda arkadaslar. he you tube deki gibi 1 metrelik kocaman levrek ton baligi felan olursa iki gozum kapali vururum zaten..
    zipkina butce dogrultusunda iyi bir pay ayirin.. gercekden zipkin onemliymis..
    tek sikintim nefes :) 1 dk dan fazla nefes tutyorum ama dalis sirasinda 30 saniye maximum :(

Nefes antremanlari var internetten bulabilirsiniz. Sigara kesinlikle icilmemeli. Yuzme ve kosmanin cok faydasini gordum. 3 sene once 30-40 saniye duramazken, su an 2 dakikalik dip surelerim var.

He bi de mesele o buyuk bagligi vurmak degil, vurduktan sonra cikarabilmek :)

• cbascan kullanıcısına yanıt
    valla kardes zaten ben o buyuk baliklari dipde gorsem sanirim korkudan olurum :) oracikda...
    ben ovunmek gibi olmasin ama cok ama cok iyi yuzerim dalarim. tam deniz kurduyum ama su nefes olayina bi care buklmak lazim..
    sanirim biraz sabir ve azim isteyen bir sey olsa gerek nefes antremanlari... bakalim..
  • Merhaba arkadaşlar.. Ürün tüm zıpkınla balık avcılığı camiasına hayırlı olsun

zipcheck
    ANA SAYFA | zipcheck
    http://zipcek.wix.com/zipcheck

Paylaşmak istedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep-water hunter

Merhaba arkadaşlar.. Ürün tüm zıpkınla balık avcılığı camiasına hayırlı olsun

zipcheck
    ANA SAYFA | zipcheck
    http://zipcek.wix.com/zipcheck

Paylaşmak istedim..

Yanlis anlamayin da ben o kolu 50 defa cevirene kadar, 5 defa cift lastikli zipkin kurarim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cbascan

Öyle diyorsun da kardeş o ürün uzun tüfeği hiç çekemeyenler için geliştirilmiş bir şey. bi de sen mesela 110 luk bi zıpkını kaç kere kurabilirsin bi avda. bununla 100-150 kere çok rahat kurabilirsin tek bi avda.
    ben aldım kullanıyorum. çok da memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neorack -- 27 Mayıs 2016; 1:15:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neorack

cbascan

Öyle diyorsun da kardeş o ürün uzun tüfeği hiç çekemeyenler için geliştirilmiş bir şey. bi de sen mesela 110 luk bi zıpkını kaç kere kurabilirsin bi avda. bununla 100-150 kere çok rahat kurabilirsin tek bi avda.
    ben aldım kullanıyorum. çok da memnunum..

Zaten 110luk ve cift 16 mm lastikle kullaniyorum. 20 kere kurmakla 50 kere kurmak arasinda fark yok. Bence bu isin guc kuvvetle de pek ilgisi yok, puf noktasini bilince ha 75lik ha 120lik, hic farki yok. Hele ki lastikler inceyse is iyice kolaylasiyor.

Hayirli olsun, gule gule kullanin.

• Neorack N kullanıcısına yanıt
    Eminim ki bir sen almışsındır o parçayı Zihni sinir icatlarınızı kendinize saklayın yada hakkını verecek icat yapın şevkinizi kırmayayım ama onu ancak zıpkına yeni başlayan çömezlere satarsınız ama onlarda bu yazıyı okusun tuzağa düşmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfen_lied -- 7 Haziran 2016; 9:50:04 >
  • İşte tipik yurdum insanı örneklerinden biri böyle tipler ülkemizde çok var maalesef. Arkadaşım sen kullanmadığın bişeyin hakkını verip veremediğini nereden biliyorsun? Kullandınmı ki hüküm koyuyorsun?! İşkembe i kübra dan sallamak kolay tabi. Sonuçta işe yarayan bişey yapmış insanlar bunuda başarmışlar. Sen beğenir beğenmessin alır almazsın herkesin kendi bileceği iş o bunun tuzakla falan ne ilgisi var saçma sapan yorumlar yazmayın.
  • Neorack N kullanıcısına yanıt
    Sen para kazanmaya saçma sapan icatlar yapıp burada yorum yapıyorsun ya !! bizim neden hakkımız olmasın yorum yapmak ? OLMAMIŞ bir şeye olmuş mu diyelim ????? bu yurdun insanıyım BEN sen hangi ülkenin insanıysan git orada REKLAMINI yap !!!! o kadar kullanışlı alet ise zaten her kez kullanmaya başlayınca gelip buradan senden özür dileyeceğim ama senin bu mekanizma unutulup gidince buraya gel de bir zahmet sen özür dile ;) Çıkıp daha mantıklı bir mekanizma yapın gene Özür dileyeceğim ama bu olmamışşşşşşşş ....
  • İzmirden zıpkıncı var mı buralarda?
  • arkadaslar bu tip aletlere para kacirmayin kendinize gore kombinasyon yaptirin 110luk tufegi bi avda 50 kere kurun,biz bi kamera bagliyoruz tufegin selpi ayari gidiyo bide bunu takinca durum ne olur dusunemiyorum

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.