Şimdi Ara

Zindanlar ve Ejderhalar oyun önerisi!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam anlamıyla Zindanlar ve Ejderhalar Dünyası üzerine kurulmuş bir oyun arıyorum. FRP oynamaya başlayınca içimde öyle bir heves uyandı. Önerileriniz olursa sevinirim. Cevap yazamazsam kusura bakmayın. şimdiden teşekkürler herkese.

• Bildiklerim D&D online var pek tutmadı bir de strateji oyunu vardı dragonshard bir de çok eski rpgleri var D&D
  • Baldur's Gate 2
    Neverwinter Nights
    Neverwinter Nights 2

D&D deyince alemin kralı bunlar.
  • onlar forgotten realms (unutulmuş diyarlar) evreninde geçiyor D&D ile alakası yok bilmeden etmeden yazıyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_Necro

onlar forgotten realms (unutulmuş diyarlar) evreninde geçiyor D&D ile alakası yok bilmeden etmeden yazıyorsunuz

En büyük cehalet bilmediğini bilmemektir.
    D&D bir setting dir. Setting ne dersen anlatırım da sen anlarmısın bilemem.
    forgotten realms (unutulmuş diyarlar) ise budur.

Oku da öğren.

quote:

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Unutulmuş Diyarlar (en: Forgotten Realms) Zindanlar ve Ejderhalar oyunu için Kanadalı yazar ve oyun tasarımcısı Ed Greenwood tarafından yaratılmış hayali bir ortamdır. Genelde sadece Diyarlar olarak bilinen bu ortam, 1990'lı yıllarda en popüler Zindanlar ve Ejderhalar ortamı haline geldi. Özellikle yazar R.A. Salvatore ve Pool of Radiance ve Baldur's Gate gibi bilgisayar rol yapma oyunları bu popülaritenin başlıca nedenleridir.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cutepie -- 14 Nisan 2008; 14:43:51 >

• hacı hikayeler unutulmuş diyarlar evreninde geçer sadece dövüşlerde D&D KURALLARI uygulanıyor
    onun dışında D&D nin ayrı hikayeleri de var sadece kurallar bütünü değildir yani
  • D&D'nin ayrı hikâyelerinden bir örnek versene? Kurallar bütünü değil, ayarlar bütünüdür. Setting kural demek değil. Heralde ayarları kendine has olan bir oyunun hikâyesi de ayarlarından olacaktır. D&D, Whitewolf, Ravenloft, Planescape... Bunlar Settingtir. Forgotten Realms bir setting değildir.

Bilgi alıp aydınlanmak isteyen genç arkadaşlarımıza 7 gb boyutunda D&D ve birkaç Forgotten Realm kitaplarını cüzi bir fiyata yolluyoruz, söz sahibi olma hakkına erişiyorlar. İletişim için piyemi kullanınız.

Şaka lan şaka.

İmza: Yorgun DM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • setting in ne olduğunu biliyorum D&D masaüstü oyun oynuon diyelim ne ayarı yapıon örnek verirmisin benim bildiğim D&D kuralları vardır savaşlarda falan işe yarar
    ravenloft un kitapları yok mu mesela 20-25 tane kitabı var
    D&D nin de var ama aklıma gelmiyor internet iş yerinde sınırlı olduğu için de her siteye girip bakamıyorum
  • Konuyla pek alakasız ama niyese d&d serisi bana dallas gibi gelir hep, sündürdükçe sündürdüler. Bu konuda Ravenloft'u takdir ederim paşalar gibi domain lordlarını koymuşlar curseleriyle takılıyorlar işte bizde takılıyoz ortalarda F.Realms de iyidir Drizzt abimiz ;) Sorun şu ki bu tarz şeylerden çok hoşlanmama rağmen şu konu beni delirtiyor. Tamam süper fantastik dünyalar ilginç canlılar vs.. ama niye bir elf bir drow yada dwarf kahramanların peşinden akıp gidiyoruz. frp de de öyle değilmi, bilgisizliğime verin anlamam bu işten bi kaç kez oynadım sadece ama şeyi anlamam elf karakter yapmayı,yada dwarf.. neyin role playini yapacaksın ortada zaten klasik bir ironi var elfsen fabrika üretimi bir canlısın aynı tepkiler aynı şeyler ,dwarfta aynı... Kısacası kaotik yapısı ve komplex bileşenleri ile insan always rule..

• Kısaca, FRP'de kalıp yoktur. Yalnızca çok basit kurallar vardır. Aynı tepkiler diye bir durum söz konusu bile olamaz

Sizin DEME'de iş yok demede Çok iyi biliyorsan, sağlam role playerım diyebiliyorsan ve Ankara'da isen bekleriz aramıza
  • yok o kadar da değil bir kaç cilt hikaye kitabı ve pc oyunlarından oluşur rpg bilgim ama gelirim neden olmasın :D pm den yer saat söyle
  • Ben o yazımın bir üstündeki arkadaşa ithafen yazmıştım.
  • ha istemiyorum seni zaten diyorsun ok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Kısaca, FRP'de kalıp yoktur. Yalnızca çok basit kurallar vardır. Aynı tepkiler diye bir durum söz konusu bile olamaz

Sizin DEME'de iş yok demede Çok iyi biliyorsan, sağlam role playerım diyebiliyorsan ve Ankara'da isen bekleriz aramıza

FRP yi Lordum bi sakal atta yolumuzu bulalım veya Lady'im çok şukelasınız yaa diyerek bildiğini iddia edenlerden olmadığımı biliyorum Aynı tepkiler diye bir durum söz konusu bile olamaz demişsiniz üstadım ama genel olarak bir "elf" veya " dwarf" role play'i yapan arkadaşı bir uzaktan izleyin bence tebessüm edersiniz ;) Ben açmışım players handbook'umu okumuşum ordan merak sarmışım bi kaç oyun oynamışım ne çok iyi biliyorum derim nede iyi role play yaparım ama uygun bir zaman olursa neden olmasın oynarız tabi. Ankaradayım bu arada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.