Şimdi Ara

ZİNCİR ÖN TAKIMA ZARAR VERİRMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum kış dayandı kapıya.
    Bu yüzden artık yavas yavas zincirleri ,paletleri hazırlamak şart oldu.
    Ben arabamın bagajına koydum.

Geleyim asıl soruya.
    Benim takacaklarım zincir değil,sert lastik yapılı bir palet.
    Kalınlığıda 1 cm den fazla değil.
    Geçen kış kullandım kullandıktan sonra yaza çıkarken ön takımdan sesler gelmeye başladı.

B yüzdende korktum açıkçası.

Birde sizlerle paylaşmak istedim.
    Ön takıma zarar verirmi bu paletler?

• zincir zarar verir. bozuk yol gibi bozar ön düzeni. ama palet gördüğüm kadarıyla aracı tekerin üzerine hiç düşürmüyor. yani pat pat şekilde ilerletmiyor o nedenle paleette sorun olmaz diye düşnüüyorum
    Zincir, palet vs. gibi araçlar tabiki aracın yürüyen aksamına zarar verir.. Ancak kullanmadığımız takdirde karda-buzda yol tutuşunu kaybedip çok daha ciddi durumlarla karşılaşmak ta var işin ucunda.. O yüzden bu zarar kabul edilebilir düzeydedir bence..

Bu zararı da minimumda tutmak için yüksek hız yapmamaya, yoldaki kasis ve bozukluklara daha çok dikkat etmeye, karlı-buzlu zeminden sonra normal yola çıkınca uzun süre kullanmamaya, kullanıp çıkardıktan sonra temizliğini ve bakımını düzenli olarak yapmaya önem vermeliyiz..

Sevgiler, saygılar..

2010 Honda Civic HB 1.8 I-VTEC A/T Siyah
  • zincirle hız yapmamakta yarar var, kopan zincir özellikle ön tekerleklerde abs sensör kablosunu kopartabiliyor

şaka şaka
    asfalta girince fazla kullanmadan sökmek gerekir....nası olsa zincir diyede hızlı gitmemek lazım

Orjinalden alıntı: Whisper911

vectra olursa araç tabi ses gelir yoldada bırakır

Vlla bilmiyorum arabanın hassaslığı ne kadar önemli rol oynar böyle bir konuda

şaka şaka
    asfalta girince fazla kullanmadan sökmek gerekir....nası olsa zincir diyede hızlı gitmemek lazım

• KARLI BUZLU YOLLARDA TUTUNABİLMEK İÇİN LASTİĞE TAKILAN HER ŞEY, ÖN DÜZENE ELBETTE BİR MİKTAR ZARAR VERİR. BU KAÇINILMAZDIR. ANCAK, YUKARDA ARKADAŞIN DA DEDİĞİ GİBİ TAKILMAMASI SONUCU DAHA BÜYÜK ZARARLARLA KARŞILAŞILABİLİR.
    BENCE EN AZ ZARARLISI ÇİVİLİ LASTİKLERDİR. ŞİMDİYE KADAR HİÇ KULLANMADIM AMA KULLANAN ARACA BİNDİM. KAR VE BUZDA ZATEN NORMAL LASTİKLERDEN FARKI HİSSEDİLMİYOR. ANCAK ÖZELLİKLE BUZDA TUTUŞ İNANILMAZ DERECEDE ARTIYOR...
    BAYRAMDA ERZURUMDAYDIM. NORMAL LASTİKLERDE GİTMİŞTİM. ANCAK 2. VE 3. GÜN YAĞAN KAR VE ARDINDAN -20 DERECELERDEKİ SOĞUK SAYESİNDE YAZ LASTİKLERİYLE KIPIRDAYAMAZ HALE GELDİ ARABAM. ÇOK KÜÇÜK EĞİMLERDE BİLE HAREKET ETMEK NERDEYSE İMKANSIZ HALE GELDİ. TEK ÇARE OLARAK ÖNLERE KIŞ LASTİĞİ ALDIM. ASLINDA LASTİKLERE ÇİVİ TAKILABİLİYOR AMA BEN AYNI GÜN İSTANBULA DÖNECEĞİM İÇİN ÇİVİ TAKTIRMADIM. YİNE DE KIŞ LASTİKLERİ ÇOK İŞE YARADI. ERZURUMDA SÜREKLİ YAŞAYANLAR ZİNCİRLE FİLAN UĞRAŞMIYORLAR. HEMEN KIŞLIK ÇİVİLİ LASTİKLERİNİ TAKIYORLAR. İSTANBUL GİBİ KIŞIN SERT OLMADIĞI YERLERDE KIŞ LASTİKLERİ +7 DERECENİN ALTINDAKİ SICAKLIKLARDA YETERLİ OLACAKTIR. VE ARACA HİÇBİR ZARARI DA OLMAZ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zincir biraz hızlı gittim diye çamurluğun içindeki plastik kısımı parçalamıştı en iyisi vakumlu kış lastiği zincirden daha güvenli ve konforlu . lastikleri ilk aldığım gün karda yol tutuşuna ve frenajına inanamamıştım tenha biyerde inip uzun uzun incelemeiştim lastikleri
  • Kış lastiği olarak 2004 vectrada lassa snoways kullanan kuzenimin görüşlerini aldım söylediklerine göre performansı çok iyi patinaja çok zorlanmadığı sürece düşmüyormuş ayrıca bir çok kişiyi saplandığı yerden çıkarmak içinde yardım etmiş buzun üstünde bile iyi bir performansı olduğunu söylüyor ve hiç zincir kullanmamış tabi tedbir olarak mutlaka araçta bulunmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 22 Aralık 2008; 23:17:40 >

ayrıca pençe deniyor. gazetede görmüştüm. 10 euro fiyatı var. 15 cm boyunda 10 cm eninde sanırım 2 tane takıyosunuz lastik başına bi parça bez gibi ufak ve üzerinde çivler olan pratik sök tak yapılan bi parçaydı. outdoor sporlarıyla ilgili dedikleri mağazada satılıyodu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMore -- 22 Aralık 2008; 23:21:41 >

25 lira fiyatı var. gazetede 10 euro idi tabi 25 lira internet fiyatı.

• quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

anladığım kadarıyla en sorunsuzu kış lastikleri.kullanan arkadaşlarda olumlu görüş belirtmiş.bu lastiklerin hangileri tercih edilmeli bide bilen varsa fiyatlarını yazabilirmi.

benim kullandığım hankook du tanesi 50-60 civarı bişeydi iki sene oldu alalı

Orjinalden alıntı: OneMore

http://www.sanalmagaza.com.tr/ProductDetails.aspx?Cid=786&Pid=786&ProductId=11288

25 lira fiyatı var. gazetede 10 euro idi tabi 25 lira internet fiyatı.

alışveriş merkezinde inceledim bana çok kalitesiz ve işe yaramaz gibi geldi

• kış lastiği kullanın arkadaşlar zaten yaptığınız km yi yazlık lastiklerden düşün ....
    7 derecenin altında yaz lastikleri hiç zevk vermiyor...
    hava kuru da olsa yazın kullanılan lastik kışın yol tutuş açısından fren mesafesi açısından sakatlaşıyor....

hemde kış lastikleri ile şehir içindeki kar için zincir takmadan idare edebilme şansınız da olur.....
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.