Şimdi Ara

Zincir Kopması ve Motordaki Hasarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli Forum Üyeleri Herkese öncelikle merhabalar.

Bugün başıma ufak bi kaza geldi ve siz değerli büyüklerimden yardım bekliyorum. 2006 Dl650 sahibiyim. Bugün 90-100 Km/h hızda seyrederken biranda DID zincir perçinlenen yerden çıktı ve zincir arka tekere dolandı.. Allaha şükür motoru zaptetdim ve yol kenarında durdum. Durduğumda arka teker kilitlenmişti ve zincir muhafaza parçalanmıştı... Ayrıca çelik jantda hafif minik delikler şeklinde hasar oluştu ve sol yan çanta demiri hasar gördü... Motorunda herhangibi sıkıntı yoktu ve motor sıkıntısız çalışıyordu. Abilerim yeni zincir almayı düşünüyorum ama çelik jantdaki minik delikleri , yan çanta demirlerini ve zincir muhafazayı nasıl halledebilirim

• hocam 15 16 milyarlık motora biniyorsunda ufak tefek şeylerimi kafaya takıyorsun... allahtan kötü birşey olmamış ama tahminimce zinciri her hafta bakmayı unuttunuz galiba. büyük motorlarda en önemli şeylerden birisi zincir takımının haftalık bakımıdır. janttaki delikleri tornacı düzelticek. zincir korumalıgını sıfır alırsınız (muhafaza)'yı. zaten zincir takımı ön arka dişli sııfr alıcaksınız. takım halinde.
  • DID zincirler gerçekten çok sağlam. Ya bakımları zamanında yapmadın ya da çakmasini aldın kolay kolay kopacak bi zincir değil o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her hadta zincire bakilmasi gerektigini yeni ogrendim ne gibi bakimlar yapmak lazim zincir kopmamasi icin her hafta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan1718

her hadta zincire bakilmasi gerektigini yeni ogrendim ne gibi bakimlar yapmak lazim zincir kopmamasi icin her hafta

48 binde r6 26 binde ybr esd var her hafta zinciri fırcayla yağlıyorum sonra bez ile siliyorum. tozlandığı zamanda yag cöz ile temizle sil yıka sonra tekrar fırça ile yağla sonra hafiften bez ile temizle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.