Zaman zaman yollarda yapılan zift çalışmaları nedeniyle araçlarımızı yanlarına zift yapışır ve çıkarması zahmetli bir iştir. Hatta temizlik sırasında yapılan işlem ve kullanılan kimyasallar nedeniyle boya zarar görebilir..
Ancak bu işin çok ama çok kolay bir yönetmini keşfettim şöyle ki ;
Aracıma 2 gün önce Antalyaya giderken zift bulaşmıştı boyasına ve eteklerine.. Park ettiğim antalyada aracın sağına soluna bakarken bir amca ne yapacaksın bunları diye sorduğunda " mazot yada gaz ile sileceğim" dedim..
hiç uğraşma dedi , onlar bile boyaya zarar verebilir.. En kolay yolu git marketten Sana margarin al dedi bunu sür ve erimesini bekle dedi.. Önce inanmadım abi dedim şaka mı yapıyorsun yok dedi bende yeni öğrendim dedi.. Neyse gittim aldım, çektim aracı güneşe sürdüm sana margarini .. Sonra 10dk bekledim güneş olunca margarin eridi.. erirken de zifti de beraberinde döküldü :) .. Sonra bol peçeteyle geri kalanını kolayca temizledim .. Temizlik bitince de , normal yıkama işlemi yaptım sonuç mükemmel ve çok ucuz ! :D
Herkese tavsiye ederim 50 kuruşlık sana margarinle bu iş yarım saatte bitiyor hemde boyaya zarar vermeden..
Şimdi burdan şu sonucu da çıkarabiliriz... Margarin yemeyin yedirtmeyin.. Görüldüğü üzere zift sökebilen bir materyali yemek ne kadar sağlıklı olabilir ki ? :) Zaten açıkta bırakılan hiçbir margarine tek bir böcek yada sinek konmaz dikkat ederseniz.. Ayrıca margarinin bildiğim kadarıyla plastik atom numarasından sadece 1 atom fazla :)...
Neyse konuyu dağıtmayalım sanırım herkes anladı , zift sökmek için Sana margarin .. ( diğerlerini denmemedim :) )
Ancak tek püf nokta, hava sıcak ve güneşli olacak ki margarin erisin ve aksın...
Gerçekten süper paylaşım çok sağol dostummmmm
Hakikatten çok ilginç iyi oldu teşekkür ederiz.
daha önce duymuştum ama pek inandırıcı gelmemişti asma şimdi burada sizde tecrübe ettiğiniz için doğruluğunu teyit etmiş oldunuz paylaşım için teşekkürler
güzel bir yöntemmiş, paylaşım için teşekkürler.
teşekkürler paylaşım için.herkes için çok gerekli bir bilgi gerçekten. bakalım ilk kim soracak illaki sana mı olması lazım başka margarin olmaz mı diye
PEKİ BU İŞLEM taze taze bulaşmış ziftler içinmi geçerli ,yoksa uzun zaman önce bulaşmış ve gözden kaçmış ziftleride çıkartırmı?
herhalde bu işlemi kışın yapamayız.yağ donar başımıza iş alırırız-- mı?
bunları bilen varmı?paylaşım için teşekkürler.en kısa zamanda zifte dalacam
rica ederim arkadaşlar , bilgi paylaştıkça artar.. işin doğrusu diğer margarinleride merak ediyorum bu iş için :)
Benim zift Cuma günü yolda bulaştı ben bu işlemi Antalya ya vardığımda Pazar akşamüzeri 5-6 arasında yaptım yani 2 günlüktü...
teşekkürler arkadaşım..ilginç bir o kadar da işe yarayacak birşey
Duymuştum. Demekki doğruymuş. Teşekkürler bilgi için
biliyordum önceden bende çok yapardım bunu ama şimdi zift çıkarıcılar daha zararsız diye düşünüyorum
hangi margarin daha iyi acaba?
zaten şehirlerarsı yollarda kenara çektiğinizde birden beliren amcalar baya işe yarıyor
oha süper oldu bu ya, saol. hey allahım ya kim ilk akıl edipte denemiş ve duyguları ne olmuş merak ediyorum.
-hmm, du şuraya bi sana yağı sürüyüm kimse görmesin de belki manyak derler, anaa hakkaten çıkardı lan, bi dahakine şöle uluorta yapıym da havam olsun..
Kışın ne olacak peki , margarin erimezki soğukta daha da katı hal alır
Bunu duymuştum ama ilk ugulayan ve uylamasını paylaşan sizsiniz. Demek ki doğruymuş.. Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: _ahmet_
Kışın ne olacak peki , margarin erimezki soğukta daha da katı hal alır
Kışın mazot,v.b. ile yapıcaksın yazın margarin ile bu kadar basit.
Teşekkürler paylaştığım için. O amcalar bazenleri saçmalıyorda...
margarinin çok ilgiç bir kimyasal yapısı vardır oki plastikten sadece 1 atom farklıdır.Güneşe koyun erisin ,gümlerce bekleyin kesinlikle bozulmaz,çürümez,kokmaz sanki plastik gibi.Üzerine sinek dahi konmaz, tabiki sineğin ne işi olurki plastikle.
Saol dostum bu güzel bilgi için. Becel in kalbe iyi geldiğini duymuştum, acaba zifti sanaya göre daha iyi çıkarabilirmi. Ben birer birer gaz yağı ile temizlemiştim ziftleri. (Nokta nokta idi) 2 saatimi almıştı.
Kışın da sanayağı sürüp donmasını bekledikten sonra saç kurutma makinesiyle eritebiliriz
güzel paylasım eline saglık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme