Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.670
Cevap
56
Favori
188.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Electro-Man

    Son güncellemeyi yükleyince daha evvel flac için satın aldığım USB Audio Pro uygulaması için Playstore yeniden para istedi. Telefondan Playstore'a girince ücreti ödenmiş göründüğü için ücretsiz indirebiliyorum. Bu arada indirebilseydim de çalışmayacaktı sanırım, çünkü "Bu uygulama bu cihaz için optimize edilmemiştir." yazısı çıktı.(Daha evvel öyle bir şey yazmıyordu.)


    Daha sonra Zidoo Music v.6.0'a girdim, daha evvel bahsettiğim sorunların hepsinin sona erdiğini gördüm. USB Audio Pro'ya ihtiyaç kalmadı böylece. Sanırım Zidoo Neo'dan dolayı bu uygulamaya daha çok özen gösterdiler, bir evvelki yazılımda da kötü çalıyordu zaten.

    Bilgisayar mühendisi bir arkadaştan bir proje için almış olduğu 48 adet raspberry pi 4 2gb tan birini alıyorum pazartesi bende olur denerim

    xiaomi usb c adaptör 16 GB sd kart dahil 320 tl bedava ve hala 10 adet var

    volumio kurup test edeceğim eğer başarılı olursa hemen sat z9si

    link vermek istemiyorum letgoda var ben deneyeyim ondan sonra alın belki sorunludur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 18 Haziran 2021; 21:17:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    Bilgisayar mühendisi bir arkadaştan bir proje için almış olduğu 48 adet raspberry pi 4 2gb tan birini alıyorum pazartesi bende olur denerim

    xiaomi usb c adaptör 16 GB sd kart dahil 320 tl bedava ve hala 10 adet var

    volumio kurup test edeceğim eğer başarılı olursa hemen sat z9si

    link vermek istemiyorum letgoda var ben deneyeyim ondan sonra alın belki sorunludur

    Alıntıları Göster

    Şu anda Zidoo'da kendi uygulamasından harika çalıyor ama.

    İlk günden böyle çalışsaydı USB Audio Pro'ya ihtiyaç duymazdım. O bahsettiğim sesin sertleşmesi sorunu yok artık. Kabloyla veya Zidoo'nun donanımı ile alakalı değil, yazılımsalmsalmış sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Pi için uyumlu dac karda var. Pi 3 de kullanıyor arkadaşım ama ne kadar başarılı bilmiyorum.

    Bu arada pi 4 candır hocam:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok bende 1500 euroluk stramer var auralic aries femto bakalım ne yapacak karşısında Dacım cok iyi pi daca ihtiyacım yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ilk defa raspberry pi dinleyeseydim etkilenebilirdim ama kendi streamerimden sonra hayal kırıklığı oldu baslarda azalma ve enstrüman ayrışımı zayıfladı


    ama ilk defa hi-fi ile tanışacaklar mutlu mesut yaşar gider 320 tl yahuu 200tlye dac aldım 500 tlye dac+streamer açıkçası bu fiyata bakarsan muhteşem çalıyor

  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Araya sizin dac'ı entegre ettiniz mi? Direk pi den ses alıyorsanız vasat olacaktır ama pi ye dac'ı bağlayınca iyi çalması lazım. Sonuçta pi de fan vs olmadığından titreşim de olmayacak dolayısıyla dip ses minimuma inecektir, gerisi zaten dac'ın hünerine kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 22 Haziran 2021; 12:24:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım linki vereyim


    z9sten filan streamer olmaz direkt raspberry piye geçin


    3 adet kalmış


    https://www.letgo.com/tr-tr/i/raspberry-pi-4-model-b-2gb-16-gb-sdcardxiomi-typ-c-5v-guec-adaptoerue_fd6c9608-4e84-49ff-b957-8b6cd245e80e

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Araya sizin dac'ı entegre ettiniz mi? Direk pi den ses alıyorsanız vasat olacaktır ama pi ye dac'ı bağlayınca iyi çalması lazım. Sonuçta pi de fan vs olmadığından titreşim de olmayacak dolayısıyla dip ses minimuma inecektir, gerisi zaten dac'ın hünerine kalıyor.

    evet kendi dacımla denedim sonra da


    sammmarketten aldığım pcm5122 ile de denedim muhteşem çalıyor dediğim gibi kendi streamerımla kıyasladım yoksa inanılmaz bir sesi var


    onun linkini de vereyim


    https://market.samm.com/iqaudio-dac





  • Yine konuyu dağıttık Papirus özür

  • Sen de beni çok iyi tanırsın ki ben bu tarz detayları , tavsiyeleri okumaktan keyif alan birisiyim ama kendi konu başlığında.Öbür türlü konu amacından sapıyor ve Zidoo'dan uzaklaşmış oluyoruz.Farklı muhabbetlerle konu uzayınca arada dile getirdiğim şey sadece bu...Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 


    Neyse Zidoo'ya dönersek ; son yazılım olan v6.3.12'yi çıktığından beri kullanıyorum ve fragman gösterimi haricinde bir sıkıntı yaşamadım.Cihaz bu yazılımla ( benim TV üzerinden bağlı şekilde kullandığım kadarıyla ) oldukça stabil çalışıyor.


    Fragman görüntüleme sıkıntısına gelirsek ; YouTube'un bir takım değişiklikler yaptığı ve fragmanları açmamanın bundan kaynaklandığı yazılmış Zidoo forumda ama doğruluk payını bilemiyorum.Kimi kullanıcılar ise başka bir çözüm sunmuş buna ve arşivlerindeki filmler için fragmanları HDD'lerine indirip gerektiğinde öyle kullandıklarını yazmış ama bu çoğu kimse için uygun olmayabilir.


    Arşivindeki film sayısı fazla olan kişi buna nasıl zaman ayırıp tek tek fragman indirecek ! Şahsen film arşivim az olmasına rağmen ben bile böyle bir işe kalkışmam.


    Bunun haricinde özellikle Dolby Vision konusunda yazılımsal çalışmaların devam ettiğini ve aynı şekilde Music Player'ın da daha iyi hale getirilmesi için çalışmalar olduğunu okuyorum.


    Zaten şaka-maka 2020 yılında çıkan Zidoo Z9X nerdeyse 1 yılını doldurdu ve rayına oturdu gibi.


    Zidoo'nun şimdiye dek her iki yılda bir ürün çıkardığı geçmişini baz alıp önümüzdeki yıl farklı ürünler çıkartabileceği konusunda bir öngörüde bulunursak o güne kadar elimizdeki Realtek RTD1619DR chipsetli ürünlerin keyfini sürmeye devam edeceğiz sonuç olarak


    İyi seyirler...





  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Dolby Vision hâlâ ileri geri sarmada sorunlu maalesef. Music Player'da gelişme var, bundan daha da iyi olacaksa harika olur. Bence Neo'nun piyasaya çıkmasından dolayı özen gösteriyorlar. Cihaz kusursuz hâle gelince de yenisini piyasaya sürerler.

    Yeni seride 8K beklemiyorum şimdilik, belki Dolby Vision'ın tüm katmanlarını sorunsuz açar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

    Yazılımlarda asıl üzerine eğildikleri konu da zaten cihazdaki Dolby Vision VS10 Engine teknolojisini daha da geliştirmek.Bu konuda Realtek 1619DR chipset ile neler yapılabilecekse onu yapacaktır firma...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese.

    Zidoo sadece video media player amaçlı işini çok iyi yapan bir cihaz. Hifi amaçlı kullanıma hem performans hem de pratiklik açısından uygun değil.

    Evde HiFi amaçlı dijital bir streamer sistem (DAC'a kadar çok temiz bir dijital sinyal) kurmak isteyenlere yol gösterebilecek bir klavuz:

    http://guneytuncer.blogspot.com/2015/12/network-tabanl-muzik-ve-vortexbox.html


    Bu klavuzdakiler, ugulanabilirlik ve de bileşenleri elde edilecek ses performansı açısından uluslararası camiada da oldukça popüler bir yöntemdir. Rehbere uyularak oluşturulacak sistemde Pi üzerinden USB dijital sinyal kalitesi sizi mutlu eder.


    Rehber esas olmak üzere daha iyi bir dijital sinyal talep edenler için ise Pi'den S/PDIF Coax çıkış için şu kart ve kutuyu öneririm:

    https://www.hifiberry.com/shop/boards/hifiberry-digi2-pro/

    https://www.hifiberry.com/shop/cases/steel-case-for-hifiberry-digi-pi-4/


    Yine rehber esas olacak şekilde en iyi dijital sinyal kalitesini hedefleyenlere ise önerim ALLO DigiOne Signature ve Shanti PSU'dur:

    https://allo.com/sparky/digione-signature-player.html


    Server olarak rehberdeki gibi en fazla 2GB bellekli, adanmış bir fansız mini PC üzerine Vortexbox kurmak bu işin kalbi. MSI Cubi N8 GL bu iş için biçilmiş kaftan. Zira Intel'in yeni nesil 14nm 4 çekirdekli bir işlemcisine sahip ve inanılmaz ama sadece 6W TDP değerine sahip. Yani neredeyse hiç ısınmıyor ve dolayısıyla fansız(!). İçine yüksek kapasiteli bir SSD takıldığında tam anlamıyla sıfır mekaniksel yapıya kavuşmuş oluyor server. Mouse-klavye-monitör sadece kurulumda gerekli. Kurulumdan sonra head-less yani mouse-klavye-monitör olmadan çalışmakta. Düğmesine bastığınızda açılır, bastığınızda kapanır. 12 - 19 V aralığında DC bir adaptör ile çalışabilir. Bizim senaryoda maksimum 2A akım çekecektir (2GB ram ve bir SSD)

    Vortexbox aslında bir Linux tabanlı ücretsiz bir işletim sistemi; ancak, odyofil amaçlı olarak çok agresif seviyede modifiye edilmiş bir OS. Üzerinde gömülü LMS çalışmakta. Hazır Vortexbox kurulu cihazlar çok afaki fiyatlara sahip.

    En fazla 2 GB belleği olan bir Pi4 kullanılmalı. Üzerine player için ise kesinlikle PicorePlayer kurulmalı. PicorePlayer üzerinden Pi'nin çalışma frekansı 600 Mhz'e düşürülmeli ve de HDMI çıkış gücü kapatılmalı. USB'den sinyal alınacaksa kesinlikle Pi4 kullanılmalı. Coax çıkış için ise Pi2 veya Pi3 de olabilir, önemli değil.

    En iyi ses performansı açısından, tüm dosya formatları için PCM'e dönüşüm işi Server üzerine alınmalı. Bunu Vortexbox'ın ayarlarından yapabilirsiniz. Pi'nin görevi sadece PCM olarak gelen dijital ses sinyalini DAC'a yönlendirmek olmalı. Başka hiç bir işlem yapmamalı. Bunun için en az Ram ve en düşük çalışma frekansı bile yeterli. Ne kadar az ram, az elektriksel trafik o kadar temiz sinyal.


    Tüm bileşenler (Server 12V 3A - Raspberry Pi 5V 1A - Switch 5V 0.5A) lineer pover suply ile beslenmeli. PSU kalitesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Temiz DC besleme açısından en kritik cihaz switch. Ancak, üç cihaz da çok temiz beslenirse ses kalitesi maksimize edilmiş olur. Tüm bileşenler Server + Pi + Switch olabildiğince kısa ethernet kabloları ile bir birine bağlı ve anfinin yanında, DAC'a bir Coax kablo ile bağlanabilecek konumda olmalı.


    Modemden gelen ethernet kablosu Switch'e girmeden önce şunun gibi bir ethernet filter kullanmanın yararı çok. Modem ile switch arasındaki ethernet kablosunun uzunluğu ve kalitesi çok önemli değil. Tüm data, çok iyi PSU lar ile beslenen ve kısa-kaliteli ethernet kablolar ile bir birine bağlı olan üç bileşen (Server + Pi + Switch) arasında dönmekte.


    Arşivinizdeki müzik dosyalarınızı stream edebildiğiniz gibi, Vortexbox'ta gömülü gelen LMS içindeki plug-in ler ile üyeliğiniz olan tüm online streamer platformları (Spotify, Tidal, Deezer, Qobuz, vb.) tanımlayabilir ve online stream yapabilirsiniz. Tümü kusursuz şekilde çalışmakta ve Hi-Res olan albümler dahil tümü server tarafında PCM'e dönüştürülerek player olan Pi'ye gönderilmekte.


    Bu yöntemle elde edeceğiniz temiz dijital ses sinyalinin seviyesine piyasadaki streamer amaçlı All In One cihazların hemen hiç birinin topolojileri gereği çıkamamakta olduğunu gözlemlemekte ve de düşünmekteyim. Yukarıdaki bileşenlerin tamamı tarafımdan test edilmiştir. Dijital Audio tarafında başka yöntemler ile zaman kaybetmemek ve de başka cihazlara para gömmemek adına nokta atışı yapmak isteyenler için paylaşmak istedim.


    Gerikalanı, hangi ses tonundan hoşlandığınıza göre belirlenecek olan DAC seçiminize kalmıştır. Zira her birinin ayrı bir sesi var. Nacizane önerim, ES Sabre gibi dijitalize bir sounda sahip aşırı analitik çalan bir DAC chipine sahip DAC'lar seçmemeniz. Zira bu yöntemle alacağınız çok temiz bir dijital ses sinyalini doğal ve sıcak çalan bir DAC ile dinlemeniz büyük olasılıkla size de daha keyifli gelecektir.


    Başlığın konusundan uzaklaşmaması anlamında bu konuda başka herhangi bir mesaj yazmak istemiyorum. Bu tek mesaj ile bu konuda bir yol güzergahı arayanlara bu işin Zidoo ile olmayacağını anlatmak ve kestirmeden sonuca odaklı bir yol seçeneği sunmaktır amacım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ion_ -- 24 Haziran 2021; 22:14:11 >




  • Zidoo NEO X Modelini cin dışındada satmaya karar vermiş.

    Tahmini fiyat 2000 dolar olacağı sanılıyor.

    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 23 Haziran 2021; 12:41:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zidoo NEO X belki de Çin'de firmanın beklediği satış hedefine ulaşamadı ve o yüzden dış ülkelere de satışa sunuluyor.Bunu bilemiyoruz.


    Sonuç itibarı ile Futeko sitesinde Zidoo NEO X için bugün itibarı ile bir güncelleme yapılarak " Çok yakında " diye yazılmış ve 1991$'dan satışa sunulmuş.


    Ama Çin'deki satış fiyatı 2000$ olan bu ürünün ülkemize geliş maliyetini siz düşünün artık.


    Yine de almayı düşünen arkadaşlara hayırlı olsun diyelim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Haziran 2021; 14:57:29 >
  • Siz daha iyi bilirsiniz, $2000 veren biri Türkiye'de daha iyi veya dengi bir cihaz alabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra firmanın bugün itibarı ile Realtek RTD1296 chipsetli tüm cihazlarına v2.3.60 yazılımını yayınladığını da belirteyim.


    Zidoo Z9S ve Zidoo X20 konu başlıklarına ekledim bu yazılımları.Bilginize...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Haziran 2021; 16:0:5 >
  • bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt
    Aklını peynir ekmekle yemiş bunlar biz 500 tlye aynı sesi alıyoruz ne 2000 doları ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Bu arada bahsedilen 2000$'lık fiyatın cihazın Çin'deki yalın satış fiyatı olduğunu özellikle belirtelim.Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 


    Oradaki bu 2000$'lık fiyatın üzerine , hükümetimizin layık gördüğü gümrük , ÖTV gibi vergilerle ne kadar yük bindiğini ve totalde hangi rakamlarla elimize ulaşacağını , varın siz hesaplayın.


    Bir de şu var : Ben oldum olası bu tür kombine cihazlara ısınamamışımdır.


    Mesela bir zamanlar altı bulaşık makinası , üstü ocak olan makinalar revaçtaydı Türkiye'de.İyi güzelde ; fırın tarafı bozulsa ve servise göndersen evdeki bulaşık makinası da gidecek elden.Ya da bulaşık makinası bozulsa ve servise göndersen evdeki fırından olacaksın.Sonuç itibarı ile akıllı seçim değil bu tarz alışverişler.


    Konunun özüne dönersek ; 2000$'lık cihazda donanım açısından ( SabreDAC, kapasitör v.s ) üst kalite komponentler kullanacaksın ama medya oynatımı anlamında cihazın hâlâ yazılımlarla boğuşuyor olacak.Böyle bir dünya yok arkadaşlar.


    Ben satın aldığım Hi-Fi özellikli üst segment bir cihaza 2000$ + ÖTV ve gümrük vereceksem eğer , bu cihaz dört dörtlük bir cihaz olmalı bana göre.Ama Zidoo NEO X için şu anda bunu söyleyebilmek zor.


    Şöyle ki ;


    • Hi-Fi konusunda ne tür bir ses alacağımız şu an için belirsiz ve muamma.Test edemediğimiz için haliyle bilemiyoruz.


    • Medya oynatımı konusunda ne aşamada , onu da bilemiyoruz ama bu konuda da şüphelerimiz var.Çünkü aynı chipsetli Zidoo Z9X bile bugün itibarı ile hâlâ BETA yazılımlarla yoluna devam ediyor.


    Yazılanları toparlarsak ; fiyat konusunda 2000$'lık bir fiyat ( ki almaya kalksak bu fiyata ülkemizde + olarak gümrük ve ÖTV gibi ilavelerde gelecek daha ) hakikaten uçuk bir rakam.Ben firmanın 4 yıllık geçmişine bakıp çok iyi bir Hi-Fi cihaz çıkarmıştır temennisi ile bu paraya sokağa atacak bir lükse sahip değilim.Kimse de kusura bakmasın , bu ülkede çoğumuz bu lükse sahip değil.


    Üstelik Sadays Üstad'ın dediği gibi günümüz çağında ( meseleye Hi-Fi açısından bakarsak mesela ) biz çok daha uzuca maliyetlerle o kalitedeki sesi alabilecek komponentlere sahip olabiliyoruz.


    Sonuç itibarı ile Zidoo NEO X'in , açıklanan bu fiyat politikası ile kulvardaki şansı zor gibi görünüyor bence ama tabii ki bu sadece benim şahsi fikrim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Haziran 2021; 0:18:7 >




  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.