Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.670
Cevap
56
Favori
188.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ion_

    Merhaba herkese.

    Zidoo sadece video media player amaçlı işini çok iyi yapan bir cihaz. Hifi amaçlı kullanıma hem performans hem de pratiklik açısından uygun değil.

    Evde HiFi amaçlı dijital bir streamer sistem (DAC'a kadar çok temiz bir dijital sinyal) kurmak isteyenlere yol gösterebilecek bir klavuz:

    http://guneytuncer.blogspot.com/2015/12/network-tabanl-muzik-ve-vortexbox.html


    Bu klavuzdakiler, ugulanabilirlik ve de bileşenleri elde edilecek ses performansı açısından uluslararası camiada da oldukça popüler bir yöntemdir. Rehbere uyularak oluşturulacak sistemde Pi üzerinden USB dijital sinyal kalitesi sizi mutlu eder.


    Rehber esas olmak üzere daha iyi bir dijital sinyal talep edenler için ise Pi'den S/PDIF Coax çıkış için şu kart ve kutuyu öneririm:

    https://www.hifiberry.com/shop/boards/hifiberry-digi2-pro/

    https://www.hifiberry.com/shop/cases/steel-case-for-hifiberry-digi-pi-4/


    Yine rehber esas olacak şekilde en iyi dijital sinyal kalitesini hedefleyenlere ise önerim ALLO DigiOne Signature ve Shanti PSU'dur:

    https://allo.com/sparky/digione-signature-player.html


    Server olarak rehberdeki gibi en fazla 2GB bellekli, adanmış bir fansız mini PC üzerine Vortexbox kurmak bu işin kalbi. MSI Cubi N8 GL bu iş için biçilmiş kaftan. Zira Intel'in yeni nesil 14nm 4 çekirdekli bir işlemcisine sahip ve inanılmaz ama sadece 6W TDP değerine sahip. Yani neredeyse hiç ısınmıyor ve dolayısıyla fansız(!). İçine yüksek kapasiteli bir SSD takıldığında tam anlamıyla sıfır mekaniksel yapıya kavuşmuş oluyor server. Mouse-klavye-monitör sadece kurulumda gerekli. Kurulumdan sonra head-less yani mouse-klavye-monitör olmadan çalışmakta. Düğmesine bastığınızda açılır, bastığınızda kapanır. 12 - 19 V aralığında DC bir adaptör ile çalışabilir. Bizim senaryoda maksimum 2A akım çekecektir (2GB ram ve bir SSD)

    Vortexbox aslında bir Linux tabanlı ücretsiz bir işletim sistemi; ancak, odyofil amaçlı olarak çok agresif seviyede modifiye edilmiş bir OS. Üzerinde gömülü LMS çalışmakta. Hazır Vortexbox kurulu cihazlar çok afaki fiyatlara sahip.

    En fazla 2 GB belleği olan bir Pi4 kullanılmalı. Üzerine player için ise kesinlikle PicorePlayer kurulmalı. PicorePlayer üzerinden Pi'nin çalışma frekansı 600 Mhz'e düşürülmeli ve de HDMI çıkış gücü kapatılmalı. USB'den sinyal alınacaksa kesinlikle Pi4 kullanılmalı. Coax çıkış için ise Pi2 veya Pi3 de olabilir, önemli değil.

    En iyi ses performansı açısından, tüm dosya formatları için PCM'e dönüşüm işi Server üzerine alınmalı. Bunu Vortexbox'ın ayarlarından yapabilirsiniz. Pi'nin görevi sadece PCM olarak gelen dijital ses sinyalini DAC'a yönlendirmek olmalı. Başka hiç bir işlem yapmamalı. Bunun için en az Ram ve en düşük çalışma frekansı bile yeterli. Ne kadar az ram, az elektriksel trafik o kadar temiz sinyal.


    Tüm bileşenler (Server 12V 3A - Raspberry Pi 5V 1A - Switch 5V 0.5A) lineer pover suply ile beslenmeli. PSU kalitesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Temiz DC besleme açısından en kritik cihaz switch. Ancak, üç cihaz da çok temiz beslenirse ses kalitesi maksimize edilmiş olur. Tüm bileşenler Server + Pi + Switch olabildiğince kısa ethernet kabloları ile bir birine bağlı ve anfinin yanında, DAC'a bir Coax kablo ile bağlanabilecek konumda olmalı.


    Modemden gelen ethernet kablosu Switch'e girmeden önce şunun gibi bir ethernet filter kullanmanın yararı çok. Modem ile switch arasındaki ethernet kablosunun uzunluğu ve kalitesi çok önemli değil. Tüm data, çok iyi PSU lar ile beslenen ve kısa-kaliteli ethernet kablolar ile bir birine bağlı olan üç bileşen (Server + Pi + Switch) arasında dönmekte.


    Arşivinizdeki müzik dosyalarınızı stream edebildiğiniz gibi, Vortexbox'ta gömülü gelen LMS içindeki plug-in ler ile üyeliğiniz olan tüm online streamer platformları (Spotify, Tidal, Deezer, Qobuz, vb.) tanımlayabilir ve online stream yapabilirsiniz. Tümü kusursuz şekilde çalışmakta ve Hi-Res olan albümler dahil tümü server tarafında PCM'e dönüştürülerek player olan Pi'ye gönderilmekte.


    Bu yöntemle elde edeceğiniz temiz dijital ses sinyalinin seviyesine piyasadaki streamer amaçlı All In One cihazların hemen hiç birinin topolojileri gereği çıkamamakta olduğunu gözlemlemekte ve de düşünmekteyim. Yukarıdaki bileşenlerin tamamı tarafımdan test edilmiştir. Dijital Audio tarafında başka yöntemler ile zaman kaybetmemek ve de başka cihazlara para gömmemek adına nokta atışı yapmak isteyenler için paylaşmak istedim.


    Gerikalanı, hangi ses tonundan hoşlandığınıza göre belirlenecek olan DAC seçiminize kalmıştır. Zira her birinin ayrı bir sesi var. Nacizane önerim, ES Sabre gibi dijitalize bir sounda sahip aşırı analitik çalan bir DAC chipine sahip DAC'lar seçmemeniz. Zira bu yöntemle alacağınız çok temiz bir dijital ses sinyalini doğal ve sıcak çalan bir DAC ile dinlemeniz büyük olasılıkla size de daha keyifli gelecektir.


    Başlığın konusundan uzaklaşmaması anlamında bu konuda başka herhangi bir mesaj yazmak istemiyorum. Bu tek mesaj ile bu konuda bir yol güzergahı arayanlara bu işin Zidoo ile olmayacağını anlatmak ve kestirmeden sonuca odaklı bir yol seçeneği sunmaktır amacım.

    Yok öyle bir şey!


    Kıçı kırık Raspberry Pi bile güzel netice veriyor, Zidoo Z9X mi kaliteli müzik veremeyecek?

    Bütün mesele yazılım meselesi.

    Lütfen Şehir Efsaneleri üretmeyelim!





  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    "Kıçı kırık" olması avantaj olarak görünüyor zaten. Güçlü donanım gürültüye neden oluyormuş. Müzik için PC önerirken de zayıfını öneriyorlar. Sonuçta sadece müzik dinlenecek, 4K Red Dead Redemption 2 açmayacak. Şu an berbat bir dönemden geçiyorum, işlerim bitince alıp deneyeceğim. Son yazılımla beraber Zidoo'da güzel çalmaya başladı ama.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

    :)


    USB Audio Player Pro kurup denemenizi öneririm. Bariz diyebileceğim bir fark yaratıyor.

    (Tabi kullandığınız DAC'ın USB Audio destekliyor olması lazım.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 24 Haziran 2021; 15:8:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kursun_

    :)


    USB Audio Player Pro kurup denemenizi öneririm. Bariz diyebileceğim bir fark yaratıyor.

    (Tabi kullandığınız DAC'ın USB Audio destekliyor olması lazım.)

    Denedim. Onunla düzeldi her şey zaten ama yeni güncellemeyi kurunca para verdiğim uygulamaya Playstore tekrar para istedi ve ayrıca "Bu uygulama bu cihaz için optimize edilmemiştir" yazısı çıktı. Fakat yeni güncellemeyle Music Player uygulaması da güzel çalmaya başladı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Godzilla v. Kong'un HDR10+ sürümü Blu-Ray'i düşmüş RARGB'ye, TV HDR10+ desteklememesine rağmen görüntüde ciddi fark var. 10+'ı genelde Amazon filmlerinde görüyordum, Blu-Ray'de ikinci kez gördüm.(Diğeri Hobbs & Shaw idi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Electro-Man

    Denedim. Onunla düzeldi her şey zaten ama yeni güncellemeyi kurunca para verdiğim uygulamaya Playstore tekrar para istedi ve ayrıca "Bu uygulama bu cihaz için optimize edilmemiştir" yazısı çıktı. Fakat yeni güncellemeyle Music Player uygulaması da güzel çalmaya başladı.



    Alıntıları Göster

    Playstore'dan aldığınız yazılımlar Google hesabınıza bağlı olduğu için tekrar para istememesi lazım.

    Tabi Google hesabı açmak ve Playstore'u kullanmak için G sürüm firmware gerekiyor.

    Ben X9S'den Z9X'e sorunsuz, yeniden ödeme talebi ile karşılaşmadan geçmiştim.

    Sadece yeni cihazı Google'dan aktive etmek gerekiyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kursun_

    Playstore'dan aldığınız yazılımlar Google hesabınıza bağlı olduğu için tekrar para istememesi lazım.

    Tabi Google hesabı açmak ve Playstore'u kullanmak için G sürüm firmware gerekiyor.

    Ben X9S'den Z9X'e sorunsuz, yeniden ödeme talebi ile karşılaşmadan geçmiştim.

    Sadece yeni cihazı Google'dan aktive etmek gerekiyor.



    Alıntıları Göster

    Aynı hesapla girdim para istedi. İstemese de "Bu cihaz için optimize edilmemiştir" yazıyor zaten. Son güncellemeden evvel yazmıyordu. Ama dediğin gibi Zidoo Music şu anda müthiş çalıyor zaten. O yüzden Audio Pro'ya ihtiyaç kalmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar. Papirus'un da yönlendirmesiyle geçen gün Aliexpress'ten 200 dolara Z9X sipariş ettim. (Vergiyi ne kadar giydirirler, Aliexpress'ten alan arkadaşlar var mı aranızda?)


    Kullanım amacımı ve evdeki düzeni anlatayım öncelikle;


    LG G1 oled tv kullanıyorum. Kendi webos'inde Youtube, Netflix gibi streaming app'leri kusursuz olduğu için amacım sadece indireceğim bluray remux, yüksek bitrate'teki HDR, DV filmleri vs. izlemek. Hemen hemen çoğu audio formatlarını da desteklemeli. Bu sebeple Nvidia Shield Pro yerine Zidoo tercih ettim. Doğru karardır umarım :)


    Ben normalde indirdiğim içerikleri flask disk veya harici ssd'ye aktarıp Z9X'e takıp izlemeyi düşünüyorum. Ama cihaz daha fazlasını yapabiliyor gibi.


    Sorularımı da bu noktada soracağım, bu konuda çok bir bilgi tecrübem yok.


    • Uydunet 100mbit internetim ve modem Netmaster Infinity 401. Modem tv'nin hemen altında. Z9X' de aynı yerde olacak.
    • Bir yandan başka bir odada 7/24 açık şekilde macbook pro biglisayar da var.
    • Normalde film arşivi yapmayı düşünmüyorum o yüzden NAS olaylarına girmem anlamsız galiba.


    1.) Böyle bir sistemde benim flash disk'le falan uğraşmadan diğer odadaki bilgisayar'a bağlı olan harici disk üzerindeki filmi kusursuz oynatabilmem için nasıl bir düzen kurmalıyım?


    2.) TV'nin DTS desteği yok ama almayı planladığım soundbarın (JBL 9.1) DTS desteği var. Benim ideal bağlantı şeklim şu mu olmalı Zidoo Z9X-->Soundbar (HDMI)-->TV (eARC) yoksa Zidoo-->TV-->Soundbar (eARC)


    Daha da uzatmayım, başka sorularım da olacaktır. :)





  • kyle007 kullanıcısına yanıt

    Bütün ses formatlarını sorunsuz açar. Henüz 1080p TV kullanırken bile sırf ses için Zidoo'ya geçmiştim. TV'niz tüm ses formatlarını desteklemiyorsa eski usül Zidoo➡️Ses Sistemi➡️TV şeklinde bağlantı yapmanız gerek diye biliyorum. Tüm formatları desteklemeyen bir TV'nin de eARC'si bir işe yaramaz aslında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyle007 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun öncelikle.


    Gümrüklerdeki vergi olayı tamamıyle şans işi diyebiliriz.Kimisine 50 küsür, kimisine 70 TL çıktığını hatırlıyorum ama bu size de bu rakamlarda çıkar anlamına gelmiyor.Dediğim gibi tamamıyle gümrük memurunun insafına kalmış bir durum.Aynı oranlarda da çıkabilir, daha fazla da.


    Ses desteği konusunda Zidoo'da hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.Yeni nesil ses formatları dahil her türlü ses desteği var.Görüntü olarakta emin olun, çok keyif alacaksınız.


    Diğer odadaki PC'ye bağlanma ve Soundbar kullanımı hakkındaki detayları ise, Zidoo'yu bu tarz sistemlerle kullanan arkadaşlar yazarlar ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kyle007

    kardeş eğer soundbarın dv passtrough yapabiliyorsa z9x-->soundbar-->tv şeklinde olmalı aksi taktirde dv filmleri z9x hdr olarak açar

    z9x-->tv-->soundbar yaparsan da dts sesleri alamazsın

    bu durumda deneyeceksin en kötü hdmi bölücü lazım dv bölebilen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Hocam soundbar seçimimi galiba Sonos Arc'dan yana kullanacam. Onda da zaten DTS desteği yok, hatta sadece tek HDMI var, o da eARC ile TV'ye bağlamak için.


    O yüzden kaçınılmaz olarak Zidoo-->TV-->Soundbar olacak bağlantı.


    Sonos Arc'ın lpcm desteği var, yani DTS'li filmleri en azından soundbarın tüm kanallarını kullanarak izleyebilirim. Tabi ki orjinal DTS gibi kaliteli olmayacaksa da.


    DV filmleri de HDR olarak açar kısmını anlamadım ama.


    TV zaten DV destekli, e Zidoo'da da öyle. Zidoo'yu TV'ye direkt bağlarsam DV'leri niye HDR olarak açsın ki?

  • kastettiğim ilk bağlantı şekli idi yani zidoo soundbar tv

    yoksa zidoo tv soundbar bağlantısında ses problemi olur olursa dv problem olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonos o para etmez bence ama konu dağılır yine

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyle007 kullanıcısına yanıt

    11.000TL'yi sanal bir surround'a yatıracağınıza Logitech Z906 alıp işi bitirin bence. Sesi optical'den göndereceğiniz için ses konusunda TV'yle bir işiniz kalmayacak. Fiziksel Dolby Digital, sanal Atmos'tan iyidir bence. Fiyat perfonmans açısından memnum kalmayan görmedim.



    Bu arada A Quiet Place II'nin 4K'sı mâlum ortamlara düştü.

    The Conjuring 3 fiyaskosundan sonra memnun eder umarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son ve sondan bir evvelki güncellemeden itibaren 1080p üzeri çözünürlükteki filmlerde HDR özelliği olmasa dahi özellikler arasında HDR yazısı çıkıyor.
    TV'nin görüntü ayarlarını HDR olup olmamasına göre ayarladığım için önemli bir detay bence. HDR filmleri Kişisel'de, SDR filmleri Sinema'da izliyorum.
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

    Ayrıca 4K bir film indirdiniz diyelim. Uygun altyazı bulamayınca silip yerine 1080p versiyonunu koydunuz, filmin bilgilerinde 4K yazmaya devam ediyor.(Eskiden değişiyordu.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kyle007 kullanıcısına yanıt

    selamlar öncelikkle hayırlı olsun cihazınız benimde ileride almak istediğim bi cihaz şu an bende x9s var ama konuyuda takip edip gelişmeleri izliyorum. bende x9s sadece ağdan blueray remux filmler için kullanıyorum. modeminize bakdım 5 ghz de 1300mbps kadar destekliyor. bende tenda modem var 5ghzde 866mbps ye kadar. modem evin ortasında soldaki odada pc wifiden 5ghz ile baglı 860 mbps leri görüyor bağlantıda; modemin sağındaki odada tv sehpasının alt rafında zidoo x9s ( bu arada bulunduğu yerden kendi anteni ile 5ghz den bağlanmıyor 2.4 de bağlanabiliyor uzatma wifi kablosu ile sehpanın üstüne antenleri alınca 250/300 mbps arası bağlanabiliyor 5ghzden. sizin modeminiz. daha iyi z9x inde wifi çekim gücü daha iidir diye düşünüyorum . kullanan arkadaşlar bilgi verebilir çekim gücü ile ilgili) x9s de hdmi ile sn11 soundbara oda hdmi arc ile tv ye bağlı. ben bu şekilde pc usb 3 ile bağlı harici diske indirdiğim blueray remux , 4k, 8/10 bit truhe atmos, dts x vb formatları filmleri çok küçük ve nadir takılmalar ile izleyebiliyorum takılmalarda evdeki diğer cihazlarda aynı anda 5ghz de faal kullanılıyorsa oluyor. x9s in2016 da çıktıgını düşünürsek z9x de agdan usb, hdd falan uğraşmadan daha sıkıntısız izleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

    soundbar ile ilgilide lg sn11 e bakabilirsiniz 7.1.4 d.atmos, dtsx , d.vision destekli. soundbara bağlı tivo tvbox ile netflix d.vision filmlerde d.vision olarak izleyebiliyorum. ses olayı kişiye göre değişebilir fakat ben ses kalitesinsen ses renginden ve atmos ve dtsx deki ses konumlansırmasından oldukça memnunum. forumda konusu var inceleyin isterseniz.





  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    üstad zidoo firması z9x tarzı ürünlerinde ağ bağlantı özelliklerinde wifi6, ax bağlantı özelliklerini getirmeyi düşünüyormu bilginiz varmı? ax destekli modemler çok pahalı ama routerler daha hesaplı ve hızlı bişekilde piyasada yayılcak gibi görünüyor. aynı segment değiller ama beelink ve ugoosun wifi6 lı ürünleri bayadır var. wifi6 destekli bi router ve wifi6 ax destekli bi kutu ile teoride 2400 mbps ye kadar iletim hızına çıkılabiliyor. buda kablo karmaşasının oldugu setuplarımızda ve sürekli veri kapasitesinin artığınıda göz önüne alırsak oldukça cezbedici bi özellik oluyor. bu konuyu firmayıa bi çıtlasanız ne düşünüyolar acaba :) (mesela x9s ile bikaç sefer steamlink ile ag üzerinden pc deki mortal kombat X oynadım fakat çok keyif vermedi. belki kutu daha ii çeken biyerde olsaydı daha ii olabilirdi ama, böyle çok yönlü kullanmak isteyen arkadaşlar için wifi 6 önemli olabilir)

    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)




  • srknzr S kullanıcısına yanıt

    Merhaba ,


    Öncelikle yazdığınız uzun mesajlar arasında boşluk vermenizi ve bir soluklanmanızı rica edeyim.İnanın ara verilmemiş bu tarz uzun mesajları anlamak gerçekten zor oluyor.


    Sorunuza gelince : Daha yeni çıkarttığı Zidoo UHD3000 ve Zidoo NeoX gibi High-End modellerinde bile görmediğimiz bu Wi-Fi desteğinin firmanın gündeminde olduğunu düşünmüyorum.Çünkü firmanın mevcut Dolby Vision VS10 Engine teknolojisini yazılımlarında rayına oturtmak gibi ( kablosuz veri aktarımından ) daha önemli öncelikleri var.


    Zaten bugün için gündemde yeni bir model söylentisi de yok firmada.İlerleyen dönemde yeni bir model hakkında duyumlarımız olursa da ; Wi-Fi teknolojisi hakkında detay öğrenmeye çalışırız...

  • Zidoo Z9X kullanıyorum. Processor üzerinden tv ve projeksiyon cihazına bağlı. Bir süredir sorun yaşıyorum. Sistemde ses kesiliyor. Görüntü devam ediyor. Ses kesildiğinde processorün menüsünde speaker ayarları kilitleniyor. Müdahale edilmiyor.
    Sonra oppoyu çalıştıyorum sorun devam ediyor.
    Ancak Oppo ile başladığımda bu sorun yaşanmıyor. Zidoo’ya geöince bir süre sonra aynı şey tekrarlanıyor. Hdmi kabloları,hdmi girişleri vs değiştirerek de denedim. Durum aynı.
    Benzer sorun yaşayan oldu mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.