< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
-- Zidoo Z9X Media Player -- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System |
|
Merhaba, zidoo z9x pro kullanıyorum. Yazınızda bahsettiklerinizi test ederek cevapladım. Sorunsuz çalışıyor, zidoonun kendi medya oynatıcısı seçeneklerde gözükmüyor; kurulu olan vlc-mxplayer-plextozidoo- vs. diğer uygun medya oynatıcılar seçilebiliyor. zidoo için plexmod daha kararlı;altyazı vs. İnternet hızınız haricinde paylaşılan kaynağın durumu da yayının sıkıntısız gelip gelmemesinde etki edebiliyor. Test yaptığım avatar 20 gb üzeri plexto zido ile sorunsuz açıldı ve tr altyazı indirip altyazı gecikmesini de kontrol ettim, bir sıkıntı olmadı test süresinde. plex için forumzidoo.tv inceleme yapabilirsiniz, zdmc ve kodi seçenekleride var. |
|
|
Hangi modelini kullanıyorsunuz ? |
|
-- Zidoo Z9X Media Player -- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System |
|
Bunun için Zidoo'da google sürüm olması gerekiyor değil mi? |
|
Üstad, ayarlarda harici oynatıcı seçili ama ben de seçeneklerde medya player yok. Googleplay sürüm kullanmıyorum. Varsayılanlar da; exo ve vlc ve harici oynatıcı gözüküyor. |
|
Rocktek Gx1 ve Homatics 4k plus modelinde DV mevcut fakat görüntü ne kadar önemli bunu bilemiyorum. Bu cihazlarda özellikle Rocktek'te L1 lisansı mevcut ve ses formatları için uzun süre güncelleme alacak ama avr'ye aktarımda ses kaliteleri çok düşük. Sinyali gönderiyor ve avr'de bu ses formatı ile oynatıyor ama aynı filmi zidoo ile oynattığımda aldığım ses kalitesi ile arada uçurum oluyor. |
|
hayda buda ilginç şimdi normalde böyle bir fark olmaması lazım passthrough demek ses datasını dokunmadan gönderir avr ya da soundbar ise sesi çözer ve verir , eğer böyle bir fark varsa android box alınmaz . Hem gx1 'de hemde homatics te durum böylemi hocam ? |
|
Konuyla ilgili tam teknik bilgiye sahip olduğumu söyleyemem. Normalde evet sesi, sinyali sadece aktarması gerekiyor cihazın ama bunu bir çok farklı film üzerinden denedim. Internet üzerinden, herhangi bir iptv veya türevleri üzerinden 4k, 5+1 surround ses bile aolsa aktarımda ses kalitesi çok azalıyor ama doğrudan cihaz üzerinden oynattığım filmlerde de böyle bir fark olmasına ben de çok şaşırdım. Bilemediğim teknik bir detay varsa hatalı bilgi vermiş olmayı istemem ama bunu indirdiğim farklı filmlerde denedim ve hatta bir hata mı yapıyorum düşüncesiyle tüm speaker setup'larını tek tek kontrol ettim ama aktarılan ses kalitesi çok düşük... Mesela 7+1, Avr üzerinden atmos olarak izlediğim bir filmde sesleri dağıtıyor ama kalite çok düşük oluyor. Aslında kendi adıma bunun normal olduğunu düşünüyorum zira basit bir android box görüntü ve sesi zidoo gibi aktarabilecekse, zidoo veya türevlerini almanın ne anlamı kalırdı? Bilemedim... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinmaster -- 23 Ocak 2026; 16:29:32 > |
|
Zidoo'nun hangi modelini kullanıyorsunuz Dac'lı olan model mi ? Hayır tamam ama Dac'lı da olsa Passthrough demek ses dosyasına dokunmadan göndermesi demek bütün ses çözme işini Avr ya da soundbar yapıyor passthrough'da , eğer böyle bir fark varsa kendi açımdan android box almayacağım anlamına gelir . |
|
Ses digital olarak da düşük ve yüksek ses seviyesinde çıkış verebilir arkadaşlar bu ses kalitesinin düşük olduğunu göstermez aynı kaliteyi almak için avr ya da soundbarın sesini açarsınız olur biter ben rocktek gx1de hiç öyle bir sıkıntı yaşamadım gümbür gümbür atmos sesi alıyorum bayağı bir ses test dosyası çalıştırmışımdır |
|
8k modelini kullanıyorum. @sadays Üstadım sesi açma ile ilgili değil. 7+1 ses sistemini Denon X1800H Dab ile kullanıyorum. Rocktek üzerinden filmi izlersem Avr Atmos olarak aktif oluyor ama ses dağıtımı rezalet oluyor. Mesela Center kolondan gelen konuşma sesleri çok kısık, arka surround'lardan gelen ses çok boğuk oluyor. Zidoo ile açarsam müthiş bir fark oluyor arada. Belirttiğim gibi bir hata yapıyor olabilirim ama bende durum bu şekilde... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Rocktekte kodi ayarların mı sıkıntılı acaba yoksa bu kodi sese bir şeyler mi yapıyor passtrough yapmadan önce ilginç çünkü teknik olarak mümkün değil anlattığın passtrough'un olayı bu sese dokunma AVR çözsün diyorsun bu soundbarlar topiğinde test videoları attım onlarda bir dener misin hem zidooyu hem de rockteki en azından ses doğru hoparlörden ve doğru tını da çıkıyor mu görmüş oluruz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 23 Ocak 2026; 20:25:44 > |
|
|