Şimdi Ara

ZF8 Şanzuman Tamiri, Fiyat akıl danışma. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
10.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rekorel

    Kendi adıma konuşmak gerekirse arabamdan son derece memnunum. 15.000 de masraf açmış olsa yaptırıp binmeye kararlıydım öyle de yaptım. Parayı kendim kazanıp kendi bütçemden ödeme yapıyorum. Ve sonuçta arabaların da günlük hayatta kullandığımız her şeyde olduğu gibi kul yapısı olduğunun farkındayım.

    Şöyle de bir tecrübemden bahsedeyim ;
    2015 yılında yeni Astra K çıkar çıkmaz gidip sıfır km araç aldım Ankara Reis oto dan. 1.4 150 bg benzinli olanından. Aracın garantisi bitmeden 2 ay önce henüz 15.000 km de iken piston arızası çıkarttı. Komple motor revizyon gördü. Aynı sorunu aynı araçta bir çok arkadaşımız yaşadı. Benim aracın garantisi olduğu için hemen yaptırıp sattım. Garantim bittikten sonra bu arıza çıksaydı belki 20.000 belki daha az belki daha fazla para cebimden çıkacaktı.

    Sonuç olarak ben arabamı yaptırdım mutluyum. Kimse ile bilmem ne yarıştıracak değilim. Benim arabam, benim param. Bence olay bu kadar basit. Allah sağlık sıhhat versin, gerisi bir şekilde halledilir.
    benim arabam benim param diyen birisinin forumda işi olmaz. Forum kendini başkalarının yerine koyma platformudur. İnsanların Ellerinden geldiğince birbirlerine mantıklı kararlar vermelerini sağlama yeridir.
    Mantıksız olan kişişel kararların kimseye faydası olmaz. doğru tecrübelerini paylaşan insanlardan fayda var. yanlışların kötü örnek olarak faydası var. Ben yıllardır forumdayım. kendim aldım boşunada olsa harcarım diyen eski üyeler yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nebel

    320i deki arızaların hiçbiri 320d olanlarda yok. size tavsiyem temiz bir f30 320d'dir. kendim e90 320d kullandım, 260.000 km'de sattım. ne şanzıman yağ soğutucusu ne de zf şanzımanı arıza yaptı.

    Alıntıları Göster
    Cevap için tesekkür ediyorum hocam. Halihazırda ilk sahibi olduğum 2015 model aracım var ve bir heves niyeti bozar gibi oldum ama okuduklarımdan sonra dertsiz başıma dert mı alırım düşüncelerine kapıldım. Kafam karıştı iyice Bütçem en çok 150 bin olabilir. 320d lere de baktım ama 150 bin km nin altında şöyle temiz birşeyler göremedim sanki Bu hevesten şimdilik vazgeçeceğim sanırım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Hocam forum kültürünü çok iyi bildiğime emin olabilirsiniz. Bu sebeple alıntı yaptığınız mesajıma “kendi adıma konuşmak gerekirse” şeklinde giriş yaptım. Zira her forumda sizi tartışmaya çekmek isteyen birilerinin ortaya çıkacağını iyi biliyorum. Siz de bu konuda yanılmadığımı çok iyi gösteren örnek bir kişilik oldunuz.

    Bir önceki sayfadaki mesajıma bakarsanız, aracın arızası nedeniyle yaşadığım tüm süreci detaylı şekilde paylaştım.

    Sonuçta bir olay başıma gelmiş. Çözüm yollarını aramışım ve bana mantıklı gelen işlemi yaptırmışım ki, maliyet açısından da en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Arabama harcayacağım 10 - 15.000 lira param vardı ve harcadım. Bana en mantıklı çözüm yolu olarak bu geldi. Sizin daha makul bir öneriniz varsa hepimiz öğrenmek isteriz. Mesajınızda da aslında kendinizle çelişmişsiniz. Dediğiniz gibi forumlar tecrübeleri paylaşma yeridir. Bende tecrübemi paylaştım. Doğru kararı vermediğimi iddia ediyorsanız, bana doğru kararın ne olabileceği konusunda bir öneride bulunmanız gerekiyor.

    Ve gerçekten çok merak ediyorum, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

    Arabaya o şekilde binmeye devam mı ederdiniz?
    60-70.000 Tl verip yeni şanzıman mı alırdınız?
    Arabayı bu şekilde birine satıp, “günahından bana ne, birine iteledim nasıl olsa” diyerek uyanıklık yaptığınızı mı düşünürdünüz?
    Benzin döküp arabayı ateşe mi verirdiniz?
    Gidip araba ile bir yere dalıp kaskodan parasını mı kurtarmaya çalışırdınız?
    BMW’nin kapısına gidip orada mı yatardınız?

    Daha iyi bir çözüm öneriniz varsa aynı sorunu yaşayan ya da yaşayacak olanlara tavsiyede bulunmanıza en çok ben sevinirim.

    Konumuzun eski forum üyelerinin ne düşündüğü ile ne ilgisi var, onu da çözemedim ama acemiliğime verin. Yıllardır forumda olmanızın bu konu ile uzaktan veya yakından hiçbir ilgisi bulunmuyor. Yazdığınız mesaj, kendinizi ön plana çıkartıp yeni bir tartışmayı alevlendirmeye çalışmaktan başka hiçbir anlam ifade etmiyor.

    Herkesin tecrübesinden faydalanmak için forumdayız. Ama her eski üye her olayı deneyimlemiş değil. Her şeyi en iyi eski üyeler bilir diye bir forum gerçekliği de yok ortada. Ama şöyle bir gerçek var ki, forumlarda biraz eski olan ve mesaj sayısı biraz yüksek olan “bazı arkadaşlar” anlamsız egolara sahip olabiliyor.

    Foruma bugün kayıt olan ya da hiç kayıt olmamış birisi sizden, benden, herkesten çok daha fazla bilgiye sahip olabilir.

    Varsa daha makul bir çözüm öneriniz sunarsınız. Yoksa bir markaya olan düşmanlığınızı, veya başka bir markaya olan sempatinizi bizim üstümüzden konuyu anlamsız yerlere çekerek göstermeye çalışmanıza gerek olmadığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rekorel -- 28 Kasım 2019; 13:38:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.