Şimdi Ara

ZF8 - Bazen vites geçişlerini hissediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
20.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 2012 model BMW 116i. Araba soğukken inanılmaz rahatsız edici bir halde geçişleri hissediyorum. 1-2-3 değişikleri çok bariz. Araç ısınınca belli belirsiz oluyor. Hatta tamamen geçiyor bile. Özellikle Eco-Pro modunda daha da belirgin. Comfort modda biraz tatlı-sert kullanınca en pürüzsüz durumda oluyor. Sport modda zaten hissedilir (bu mod için istenen bir şey sanırım?)

Yabancı forumlarda okudum, bu şanzımanlar sürücü karakteristiğini "öğrenip" buna göre geçişleri ayarlıyormuş. Borusan'a bakıma götürdüğümde sordum ve böyle bir şeyin olduğunu söylediler. Aracı 2. el aldığımdan bir önceki sahibine göre adapte olmuştur diye bu ayarları sıfırlamalarını istedim. Resetlediler ama değişen bir şey olmadı. Bu işlemden önce servis yetkilisi ile de gezindik ama geçişlerin normal olduğunu söyledi.

Aynı hava koşullarında, çeşitli zamanlarda kullanma fırsatı bulduğum Passat'taki DSG, Giulietta'daki TCT, Mercedes A'daki DCT'de kesinlikle geçiş falan hissetmedim.

Şimdi belki ben kuruntu yapıyorum, başka bir ZF8'li BMW kullansam içim rahatlayacak onda da böyleyse. Gerçekten bir sıkıntı olduğunu nasıl anlarım? Benzer bir durumla karşılaşan var mı?

Bu arada aracı yazın almıştım, o zaman da ara sıra hissediyordum geçişleri ama kış aylarında daha bir hissedilir oldu sanki...

• atf yi değiştirdiniz mi?
  • Zf de geçiş hissediyorsan seni anca multitronic paklar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sleeper kullanıcısına yanıt
    Multiteonicte s ye almadığın sürecr mümkünatı yok anlaşılmıyordu. Seviyordum şanzımanı. S tronic te 7 g tronicte anlaşılıyor maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hissetseniz noluyo anlamadım bozuk olduğu anlamınamı geliyo ?
  • Hocam mümkünse bence bir video çekin atın foruma..

• Soğukta özellikle 1'den 2'ye geçerken hissediliyor.Benim araba bakımdayken ikame araç verdiler.Sabah 9'da aldım aracı,benim arabanın aynısıydı.Onda da benzer şekilde hissettim 1'den 2'ye geçerken özellikle.Kuruntu yapmaya gerek yok hocam,keyifle binin arabanıza.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şanzıman kontrol edildi mi hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

atf yi değiştirdiniz mi?

Bunun için erken değil mi? Henüz 4-5 yıllık araç...
  • alpha carinae A kullanıcısına yanıt
    arac kaç binde? kullanim kılavuzu veya bakım kılavuzu varsa elinizde orda yazar hangi parçanin ne zaman değişmesi gerektiğini falan. ben olsam ilk iş yağı değiştirirdim en az dexron 3 seviyesinde bir yağ ile. veya kullanim klavuzundaki yağı bulursam aynisiyla degistirirdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

arac kaç binde? kullanim kılavuzu veya bakım kılavuzu varsa elinizde orda yazar hangi parçanin ne zaman değişmesi gerektiğini falan. ben olsam ilk iş yağı değiştirirdim en az dexron 3 seviyesinde bir yağ ile. veya kullanim klavuzundaki yağı bulursam aynisiyla degistirirdim.

Bunu bir araştırayım fakat durumun şanzıman yağı ile ilgisini servis yetkilisine sorduğumda bu yağın ömürlük olduğunu söyledi.

Araç 32.000 km'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqwe55

Şanzıman kontrol edildi mi hocam?

Detaylı bir inceleme olmadı, aracın kalması gerektiğini söylediler. İkame araç da yoktu o sırada...
    Anladım hocam araç kaç km?

• quote:

Orijinalden alıntı: alpha carinae

quote:

Bunu bir araştırayım fakat durumun şanzıman yağı ile ilgisini servis yetkilisine sorduğumda bu yağın ömürlük olduğunu söyledi.

Araç 32.000 km'de.

ömürlük değil hocam o yağ. halk arasında bilinen bir hurafe o.
    Hocam daha geçenlerde benzer yaştaki bir 1.16nın yolcu koltuğuna oturdum. Çok ufak tefek sarsıntılar dışında (onlarda vites düşürürken) hiç sarsıntı yoktu. Oldukça pürüzsüz. Bence bilgisayara bağlatıp teste çıkın serviste tekrar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Comfort da gaza abaninca yine hissediliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg konusu olsaydi karalama baslardi

• konu ile ilgisi yok ama,

ZF8 çift kavrama mı yoksa tek mi ve bu şanzıman 3 ve 5 serisinde kullanılan ile aynı mı, bir de kaynak alabilir miyim?
  • İleride vuruntu haline gelicek soğukken , ısınınca birşeyi kalmıyor.Yolda bırakmaz ama rahatsız edebilir.Şanzıman yağını değiştirmeyin yazarlar ama değiştirmek gerek 80-100 bin km aralıklarında.Tabi temizlikde yapılması önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Comfort da gaza abaninca yine hissediliyor mu?

Yok hocam böyle bir durum hatırlamıyorum. Zaten araç soğukken dip gaz yapmam.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.