|
ZES’ten elektrikli araç şarj tarifelerine zam: Fiyatlar önemli miktarda yükseldi
-
-
Bunu söyleyince sanki bazılarına küfür etmişim gibi bana saldırıyorlar ama şimdilik en mantıklısı (BANA GÖRE) Hibrit veya benzinli araba satın almak.
Edit: Bunlar şimdiden böyle zam yapıyorlarsa, elektrikli arabalar yaygınlaşırsa elektriği benzinden daha pahalıya satarlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 6 Ocak 2026; 21:37:43 >
-
İyi de yakıt yerinde mi sayacak :) Pompacı maaşları artacak, istasyon giderleri yükselecek şubat itibariyle.. Elektiriği ülke içinde üretiyoruz ama petrolde dışa bağımlıyız.
Siyasi tarafta da dünya diken üzerindeyken bu yazınız için henüz erken
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam elektrik fiyatları da yükseliyor ve emin ol trafikteki arabaların tamamı bugün elektrikli olsaydı biz yine pahalıya şarj edecektik. Pompacı maaşı gider yerine şarj istasyonu bilmem nesi gelir. Petrol fiyatları aslında ucuz varili 60 dolar civarı. Eskiden 120 dolardı. Bizde kur ve vergiler yüzünden pahalı ama ne ucuz ki ?:(
-
Zes halkı dinlemiyor da alternatifler çıktıkca zokayi yutacak
Kac defa aradim bunlari kac konuda uyardim yol gosterdim dinlemiyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -----------------------------THE FORUMLORIAN-------------------------- -
Benzin fiyatına gelir o fiyatlar, demedi demeyin. Devlet, konvansiyonel yakıttan elde ettiği vergiyi kaybetmek istemeyecektir. Bu da o fiyatların petrol türevi yakıt fiyatlarına yaklaştıracaktır.
-
evde 3 tl den doldurabiliyoruz :) ( yıllık 4000kw aşılırsa 6tl yi geçiyor. )
elektrikliler ile benzinliler aynı ötv dilimde olsa benzinli araçlar baya ucuza denk gelecek(%80 yerine %25 olsa yani) ama oradan bir avantaj elde edilemiyor.
şarj edebilen için mantıklı elektrikli araçlar bence.
kullanımı rahat ilk önce . sözde otomatik diye satılan araçlardan hiç kullanmadım ama çok saçma geliyor bana :) freni bırakınca gitmesi vs. (manuelden benzinliden elektrikliye geçtim.)
_____________________________ -
eşarj hatadan döndü halen daha 11.50 fiyatı . hemde tüm hızlarda.
O da her yerde yok
Ben elektirikli işine gıcık oldum düzenli gelirim olunca benzinli/hibrit akar alt yapi çok yetersiz evinde sarj olmadi mi zor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -----------------------------THE FORUMLORIAN-------------------------- -
e şarj baya varda cihazları çok değişken 90kw vs genelde. 180kw yazanlarda 200A kablo olursa 72kw ı geçmiyor 400v araçlarda.
sıkıntı biraz istasyonlar devamlı uzun yol yapanlar bilmediği yollarda zorlanabilir. ama altyapı çok hızlı gelişti son 2-3 senede.
2-3 sene sonra baya iyi bir noktaya gelir. 800-1000v arası mimarideki araçlar yaygınlaşıyor.
hızlı şarj olunca, istasyonda 30-60dk yerine 8-10dk civarı bekleyecek araçlar.
hepsi tek uygulamada olsun diyenler. işte mesela bu gibi "ben büyüğüm zammı yaparım" dendiğinde bunlara gitmiyor ve uygun olanlara gidiyoruz değilmi? heh,tek uygulamada hepsi birleşirse bunu diyemezsiniz. aralarında anlaşırlar platformun büyükleri. uyguna satacak olanlarıda o platforma ALMAZLAR. o yüzden,aracınız oto şarjı destekliyorsa açın.soketi takın arkanızı dönün gidin zor geliyorsa.bunu destekleyen uygun satanlarda var. ve şu hepsi tek uygulamada olsun fantazinizden vazgeçin. uygulama senesini doldurmadan şuanki fiyatla 20tl yi dayar hepsi ortaklaşa.
zes ise ocak ayı satışları çakılınca geri döner kararından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 7 Ocak 2026; 01:02:14 >
-
Almanya'da ne var ne yok reisten öğreniyor. asgari ücrete 30 cent zam yaptılar. yakıtlara litre başına 10 - 15 cent arası zam geldi. reis hakikatten Alamanya'ya gısgandırarak işini yürütüyor!
Zaten dizel ile aynı yakıyor.Beklemesi de cabası.Uzun yolda elektrikli arabanın hicbir avantajı yok.Forumda konu açtım 1050 km yol yaptım 7 defa şarja girdim.3000 tl den fazla yakıt yaktım.Dizel ile aynı yaktım.Uzun yolda bataryası bozuk telefon gibi sarjı düşüyor.Şimdiden bu fiyatlara satıyorlarsa elektrikli araçlar çoğalsa fiyat iki katına çıkar.
Ayrıca aracınızın 800 v sarj hızının da yüksek olmasının hicbir manası yok.180 kw üstünü 16.99 yapmışlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef. -
evinizde sarj imkaniniz yoksa almanin mantigi yok diye bosuna demiyorum
-
Uzun yolda yüksek hızlı şarja kıyasla benzinli araçlar daha ekonomik şuan hesaba göre. 100km'de 5 litre tüketim vs 100km'de 19kw tüketim.
-
Hiç utanma yok. 16,49 tl açıklarken kimse biz ne yapıyoruz demedi mi? Zes den memnundum bu zam kararıyla bir daha girer miyim? Ayıptır bu zam ya. Umarım kimse kullanmaz. Fiyat indirimi yapsalar dahi (eşarj gibi) yüzünü bakılmaması gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yani ne oldu şimdi elektrik e zammı geldi asgari ücrete zam gelince bizde yapalım mı oldu bunun ucu açık devlet bedavaya ucuza araç bibdirmez
-
Rotawatt uygulamasına geçme vakti. 15 16 şarj ağı operatörü tek uygulamada.
-
Türkiye’de yanlış uygulamar yüzünden ev araçlar mazotu geçer ve geridönüş başlar, ev araç evde , işyerinde kendin şarj ediyorsan makul ,
-
herkes menzili sorun ediyor fakat elektrik fiyatı da nerdeyse benzini yakalyacak yakında
|
Hocam elektrik fiyatları da yükseliyor ve emin ol trafikteki arabaların tamamı bugün elektrikli olsaydı biz yine pahalıya şarj edecektik. Pompacı maaşı gider yerine şarj istasyonu bilmem nesi gelir. Petrol fiyatları aslında ucuz varili 60 dolar civarı. Eskiden 120 dolardı. Bizde kur ve vergiler yüzünden pahalı ama ne ucuz ki ?:(
|
|
Zaten dizel ile aynı yakıyor.Beklemesi de cabası.Uzun yolda elektrikli arabanın hicbir avantajı yok.Forumda konu açtım 1050 km yol yaptım 7 defa şarja girdim.3000 tl den fazla yakıt yaktım.Dizel ile aynı yaktım.Uzun yolda bataryası bozuk telefon gibi sarjı düşüyor.Şimdiden bu fiyatlara satıyorlarsa elektrikli araçlar çoğalsa fiyat iki katına çıkar.
Ayrıca aracınızın 800 v sarj hızının da yüksek olmasının hicbir manası yok.180 kw üstünü 16.99 yapmışlar |
|
evinizde sarj imkaniniz yoksa almanin mantigi yok diye bosuna demiyorum
|
|
Hiç utanma yok. 16,49 tl açıklarken kimse biz ne yapıyoruz demedi mi? Zes den memnundum bu zam kararıyla bir daha girer miyim? Ayıptır bu zam ya. Umarım kimse kullanmaz. Fiyat indirimi yapsalar dahi (eşarj gibi) yüzünü bakılmaması gerekiyor.
|
Benzer içerikler
- instagram engellemek isteyebileceklerin neye göre belirlenir
- instagram reels video indirme
- iphone fotoğraftan nesne silme
- instagram hesap kurtarma
- instagram kişisel hesaba geçme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt