Şimdi Ara

ZEROTHERM CF900 Küçük Bir Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünü kullananlar bilir, kullanım klavuzundaki resimde "HeatPipe"ler RAM lere doğru bakmakta.
    ama ürünü monte ettirdiğim muhterem bilgisayarcı illa "Heatpipe" lerin egzos fana doğru bakacağını iddia
    ediyor ve o şekilde de monte etti. bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim

heatpipe lerin ezgos fana doğru bakmasında bir problem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 7 Haziran 2008; 23:08:35 >

• Bir farkı olacağını sanmıyorum.
  • Heatpipeların kuzeye bakması çok daha iyi olacağını düşünüyorum, çünkü o şekilde üstten üflenen hava kanalların arasından arka egzos ile atılır. Diğer türlü ise kanallar arasında ısınan hava ya kuzey köprüsüne yada kuzeydeki mosfetlere gider ve ısıtır...
  • Kullanım kitapçığında doğru montaj şekli olarak heatpipe'ların ram slotlarına doğru bakması gerekiyor, ama bende pek bir etkisi olmaz diye düşünüyorum. Belki genelde o bölümde yüksek veya bakır soğutucular bulunduğu için tavsiye edilmemiş olabilir, çoğu anakart ile uyum sorunu yaşanmasın diye.

@X-GeN
    O şekilde montajı ben denedim 2 eksi yönü var onunda, genelde o bölgede kondansatörler bulunuyor ve kondansatörlerin üst yüzeylerine neredeyse deycek kadar yakın oluyor mesafe. Isı yüzünden kondanstorlerin ömürlerini çabuk doldurması söz konusu. İkinci eksi yönüde kasa dik konuma getirildiğinde kanımca soğutucu ile cpu arası bir miktar açılıyor, her ne kadar vidalarını sıkabildiğim kadar sıksamda bu durumu halledemedim, bu yüzden sıcaklık kasanın yatay veya dikey pozisyonuna göre 10 dereceye kadar farkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 11 Haziran 2008; 21:35:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop soğutma sessiz ve etkili
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.