Şimdi Ara

Zen3 İşlemcilerde Olmayan Ram Faktörü(SS) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
7
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 8 ayar olayı laptop ile masaüstü farkıdır belki, bilemiyorum. Mux switch özelliği yoksa dizüstünde, oradan da fps kaybı oluyormuş. Harici ekran ile daha fazla fps alıyormuşsunuz. Bende fotoğraf böyle gözükmüyor ilginç, neyse imgur'a atayım. Siteden de bir daha atayım yüksek çözünürlük ile, diğerinin çözünürlüğü düşük belki onunla ilgilidir.

https://imgur.com/a/KDGdngy

Zen3 İşlemcilerde Olmayan Ram Faktörü(SS)

Ekleme: Diğer özellikler zaten aynı diye onları göstermiş bence. Yoksa özellikle o ayarlara bağlı değildir bu test diye düşünüyorum.

https://imgur.com/undefinedhttps://imgur.com/undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 11 Haziran 2021; 18:10:21 >

• Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

diğer sistemim 10600kf ve z590'da ilk aldığımda deli ram denemesi yaptım ramler de güzel b die ama bir türlü stabil olmadı.meğer biosları daha olmamış z590'ların ve xmp yapınca stabil olmuştu.intelin ram ayarı en azından bende öyle amd gibi değil.bi cl var bi cl daha var bi tras var 1t 2t var ki otomatik 2t yapıyor ve trfc var o kadar.gerisi daha aşağıda ve biliyorsan yapıyorsun.netekim ben bilmiyorum intelde tfaw falan ne olmalı.zen2 için çıkan dram calculator programından bakıp yapanlar var ama intel için bir program çıkmadı.16 girdin 17 girdin bir de 34 girdin 16-17-17-34 oluyor trfc de 400 500 falan giriyorsun b die ram varsa ama xmp yapınca auto 680 yapmış mesela trfc'yi ve ben bir fark göremedim.kendi haline bırak 44ns gecikme veriyor uğraş 38 oluyor yani intelde olmayan ram faktörü diye bir başlık da açılabilir aslında.çoğu kişi kurcalamıyor anca işi çok iyi bilen damla damladır diyen uğraşıyor 1080p'de 4000 ram falan yaparsan bf5'te 3 5 atıyor 2k olursa yok başka oyun olursa yok ya da önemsiz kalıyor benim için fark yani demek istediğim notebook pc ayrımı yapıyorsak bu işin içinde intel de var ama hiçbir pc işlemcisi zen2 kadar ramden etkilenmemiş uğruna program çıkmamıştır.zen2'de zamanında biz de ayar delisi olduk 70ns gecikmeyi görünce ama zen3'te hem gecikme daha düşük hem de pek oynamaya 3800 cl14 yapacam demeye gerek kalmıyor bi 3200 cl14 yapsan fazlasıyla yetiyor.tabi bu 3 tane trfc ayarlamayalım demek değil intelde bir tane.gösterdiğin geri ayarlarda bi numara göremedim trfc oynatır performansı yani tfaw 40 küsürden 34 yaptın diye uçmaz ama hem dediğin gibi notebookta olan kısıtlamalar hem de auto bile olsa trfc'yi düşük ayarlıyorsa o ram zaten iyidir.3200 4x8 ram sattırıp 3200 2x16 ram aldırdım 3 5 oyunda 15 fps falan atmış halbuki 4 ramin daha çok fps vermesi lazım ama 4x8'e yüksek ayar vermişler benim intelde stabil olmadığı gibi.2x16'da xmp'de uçmuş yani kötü ayar yerine xmp iyidir ama 3733 cl18 yapmış adam bunun 4x8 için kötü bir ayar olduğuna zor ikna edersin.zen3'te benim 4x8 ayarım şu şekilde:

• Bende de 10600KF var, benim anakart Z490 ama daha kurcalayamadım doğru düzgün. Bunlar biraz da bu işleri çok seven için yoksa adam oyun oynanıyor mı oynanıyor deyip devam ediyor. Bellek boyutu fazla olsun da hızı düşük olsa da olur diyor mesela. 2K'ya geçip bunları daha önemsiz hale de getirmek de mümkün dediğiniz gibi.

• Konuyu favorilere ekledim tşkler.

3200 cl14 ile 3600 cl16 farkı senelerdir merak ettiğim sorunun cevabıydı. Bu konu en net cevabı almama vesile oldu.

Aynı gibi gözükselerde demekki 3600 cl16 all the way miş.

Gelecek sistemde 32 gb 3600 cl16 nasip olur inş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zen3 İşlemcilerde Olmayan Ram Faktörü(SS)

Ramler seri oysa ki kit olarak hatta ama tek bi değer farklı iki ram arasın da oto olduğu halde konu o değil de bu değerlere göre gecikme neden yüksek onu çözebilmiş değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.