|
Zen3 İşlemcilerde Olmayan Ram Faktörü(SS) (2. sayfa)

-
-
eyvallah kardeşim böyle hisseli harikalar kumpanyası gibi dolanıyoruz birilerinin işine yarıyorsa ne mutlu bize.bendeki ram fetişi 1996'da 8mb edo ramim vardı bu az 16 yapmalıyız diye arkadaşların iş yerlerinden ram arardım aldım birinden sonra geri istedi.pahalı mıydı bulunmuyor muydu hatırlamıyorum ondan sonra da devam etti bitmeyen merak.
-
buyrun efenim sonuç.
firestrike 2x8 3200 cl14
firestrike 4x8 3200 cl14
bios değişince ulu asus enchancer ayarı falan geldi tabi oynayacak sonuç ondan yapmak istemedim 4x8'i.
pcmark10 express 2x8 3200 cl14
pcmark10 express 4x8 3200 cl14
bu da bi garip çıkmış.
anyway dedik geldik oyunlara.şimdi sen yaşlı bir adam olduğun için birinci sayfaya gidip gelme diye şu şekilde yaptım.
Forza4
SOTTR
tam resim olarak da verelim ayarlar görünsün.
https://i.imgyukle.com/2021/02/27/LflVkx.jpg
https://i.imgyukle.com/2021/02/27/LflJ1p.jpg
bi de şimdi bak bakalım Zeki Müren görmüş mü?kart zayıf kaldı bu işlemciye birincisi, medium low falan yapmalıydık fark görmek için ikincisi ama böyle sistemi olan adam neden 1080p medium oynasın diye o şekilde yapmadım sen şu 3080'i yollasana bi bana işlemcinin umurunda olmadı ram mi yav he he dedi.
-
hocam bende geçen yıl sarmıştım ram fetişine 2 gün uğraştım corsair lpxleri oc etmek için mem testte hiç bir sıkıntı olmuyordu ama oyunlarda pc bazen mavi ekran veriyordu sonunda pes ettin xmp 2933 şeklinde kullanıyorum bendeki fetiş başarısızlıkla sonuçlandı -
dediğin ramden bende de var 2018'de bırak oc'yi kendi xmp ayarında bile 3000 1.35v çalıştıramamış geri göndermiştim sıfırını gönderdiler o da aynı hynix çip en takozundan 1.38v çalışıyordu onda bile problem yapınca 2133 olarak baya bi kullandım öteki makinede.senlik bir sorun değil yani o model takoz.sıfırını gönderdiklerinde adata 3600 b die almıştım 4200 cl16 yapıyor hala kullanıyorum diğer makinede.yani elindeki malzeme güzel olursa fetiş oluyor olmazsa tecrübe oluyor bir dahaki sefere.bu gösterdiğim gskill kitler de elle seçme b die çünkü bunlar da kalite kalite bütün b die'ler aynı değil 3200 cl14 yapamayanı da var yuri bunları dram calculatorda bad bin olarak ayırmış.bu bad olanlar hariç yani reno motorlu mercedes a180 gibi olanlar hariç b die genelde güzeldir seçmesi daha bi güzeldir hani zen3 bioslarda 4000 düzgün çalışsa ben zaten bir kit daha almazdım.4400 rami ha 3600 cl16 ile öldürmüşsün ha 3200 cl14 ama en azından 32gb oldu bir daha ramle falan uğraşmam.
-
Bu ara tam kafayı bu dual rank, single rank olaylarına takmıştım, onu da test etmiş oldun, konu için teşekkürler üstad, yeni 5600x, rtx 3070 ve ballistix 2x16 3200mhz aldım. ramler single rank, 16gbit 17nm micron b-die çıktı, voltajsız 3600 cl 16 18 18 36 60 trfc 600 yaptım sorunsuz çalışıyor. 2k 144hz monitörle kullanıyorum bütün slotları doldurmaya değecek bir fark yok anlaşılan.
-
eyw kardeşim siz yeter ki işimize yarıyor diyin test mest yaparız sıkıntı yok.ben eğriye eğri doğruya doğru diyen biriyim bilen bilir.şöyle diyeyim hoşuna gitsin falan yok bende ve diyorum ki bence seninki daha iyi.şimdiki aklım olsa ben de böyle yapardım yani 2x16.neden çünkü ben zen2'ye bakarak ram çok önemli ve 5000 mhz destekleyecek zen3 diye 4400 ram aldım geçen sene şubatta ama zen3 beklenti ötesi çıktı 2133 mhz bile kullansan 80ns vererek.hız istiyorsan ferrari alırsın ama iki kişi taşır, aileni gezdireceksen caddy caravelle falan alırsın işte biz de bu ferrariye nasıl 4 kişi bindiririz diye bir sene sonra aynı ramden buldum 1800+1500 bir ton para verdim.gskill neo 2x32gb 2999'a veriyorlar ha 64gb oyun için lazım olduğunda ddr6 çıkmıştır o kadarına gerek yok ama 2x 'in esprisi sen de demişsin voltajsız 3600 cl16 yapabiliyorsun ve zen3'te bu hız en optimum bence ama 3200 cl14 de aynı işi görüyor 4x yapmak isteyenler için.ben biraz 2x8 kullanan arkadaşlar için düşündüm bu başlığı hani 4x yapsanız ne olur kayıpsız 32gb yapabiliyor musunuz diye.evet oluyormuş zen3'ün güzelliği bize gecikme kaybı yaşatmadı ben daha önce zen2'de 4x8 3000 yapmıştım 76 80ns falandı gecikme onda mantıklı değil 4x.sen işlemci karttan rame kadar uzun soluklu bir sistem yapmışsın ben olsam hiç oynamam yıllarca.
-
Eyvallah hocam, amazonda 2x8 3200 cl14 le çok bakıştım 2 paket alıyım mı diye, 4 slot oc biraz zahmetli göründü. Bendeki ramler tabiki b-die ların yanına yaklaşamaz, 3800 cl16 çok denedim düzen tutturamadım. Sanırım Ryzen 5000 de tek tarafı yongalı 4 slot ram faydası, güçlü kartlarla full hd rekabetçi oyun oynayanlara göre, işlemcinin yetmediği yerde destek çıkıyor. -
-
Teşekkürler konu için. Bu ara ben de ramlere taktım 4400 MHz Patriot'un ramlerini aldım Pazartesi elime ulaşınca ben de girişicem bi ramlere hedef 4400 CL17.
-
@ixib e tabi adamlarda para var imkan var youtube için 3080'le yapmışlar ve farketmiş dediğin gibi.biz amatör inceleme ama 2080 super yetmiyor ne işlemciye ne ramlere diye ben de söylemiştim.yani sistemin hiçbir parçası sırıtmayacak diğerlerinin yanında yoksa para etmiyor.
@Six Feet Under. forumdan 4400 patriotların yanına bir kit daha takan arkadaş vardı 4x8 olarak 3200 üzerine çıkmıyor demişti birini söktürmüştüm kitin 4400 yapabilmişti ama cl kaç yapmıştı hatırlamıyorum.cl19 bendeki 4400 gskill ramler ve 4000 cl15 yapabilmiştim 2x8 olarak.4x8 yapıyorsan ve zen3 ise çok aramayacaksın bence ram hızını ve amd şu anda 4000 hızını bile destekleyemiyor windows kernel hatası veriyor yeni bios çıkması gerekiyor.4400 yaparsan ram kontrolcü yarı hızında çalışır performans alamazsın.max 3800 yapabiliyorsun diye düşün ki o bile stabil değil bence.3600 oluru ama 4x8'de düşük voltaj 3200 oluyor ama kaybın yok 3600'e göre hatta daha iyi.
-
25 senedir bilgisayar kullanırım, onca sistem ve deneyimden sonra diyebilirim ki hızdan ziyade kapasiteye odaklanmak lazım. 4000mhz 16gb ram yerine, 3200mhz 32 yada 64gb olsun yeterli.
Bu arada bende Gskill tridentz 4x16gb 3200mhz kullanıyorum. Cl16 Gtzr modeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
resmi bilgisayarından mı yükledin küçük çıkmış.bir resim sitesine tekrar yükler misin neymiş ayar farkı bakmak isterim.ben bu başlıkta hiç kötü alt zamanlama ile test yapmadım auto iken bile cl15 ve en düşük ayarları yapmıştı anakart ama 2133'tü.zamanlama oynatıyorsa gözümüzden kaçmış olabilir hiç kötü ayar yapmadığımız için sadece mhz cl farkını göstermiş oluruz ama neymiş işte o alt ayarlar 8 tane var gibi görünüyor buradan ama tabi ki notebook ile masaüstü aynı olmaz.notebooka takılan ramleri zaten ayarlayamazsın ve defaultu kötü olabilir ve anakart güzel ayarlayacam diye uğraşmaz.x570'te denedim ben güzel ayar yapmaya çalışıyor auto bırakırsan ve ramler de gskill 4400 yani defaultu iyidir ama 8 ayara indirgemeleri ilginç olmuş gerisini boşuna mı yapıyoruz zen3'te?zen2'de öyle bir şey yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X