Şimdi Ara

Zeki olmak isteyip Olamamak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş 20. Dil bilmiyorum. Eğitim yok. Daha üniversitenin kapısından bile giremedim. Sınava girdim ayt barajını geçemedim.

Çok iyi sayısal zekam olsun istiyorum. Matematik-Fizik çözebileyim istiyorum ama ilkokul 1 seviyesinde bilgim var. Çarpım tablosunu bile tam bilmiyorum.

Buna rağmen kendimi bilim adamı olarak falan görüyorum. Fizikçi olduğumu falan hayal ediyorum. Oysa daha toplamayı zor yapıyorum.

Kısacası tam bir Aptalım. Hiçbir şey olmayacak benden. Hayatım böylece geçip gidecek. Bu beyinsizlikle fazla bile yaşadım diyorum..

• Böyle düşünerek kendine hakaret etmene gerek yok. Bi kere biraz kibir tavsiye ediyorum sana. Değerli olmak için bir şeyler başarmak zorunda değiliz. Hepimiz bilim adamı olacağız diye bir şey yok. Giriş seviyesi bilim kitapları oku. Bilimle ilgili isen bilim kurgu da hoşuna gidebilir. BU tür eserlere dal illa bilime aşıksan. Ama bana daha çok kendini değerli hissetmek için böyle bir eğilimin var gibi geldi. Tavsiye vermek haddime değil ama kibirli olmanı tavsiye ederim. "Ben zaten değerliyim, kıymetliyim." böyle bir bakış açısı edin.
  • Yukardaki arkadaşı dinleme sen kibirli olsan berbat bir insan olursun
  • Herkes zeki olursa ayak işlerini falan kim yapacak. Senin gibi düşük seviye insanlar da lazım dünyaya. Sorun etme.
  • Yukarıda çözüm önermeyen direk bana çamur atan canlıyı dinlersen körelirsin. Daha da ezilirsin. Seni bu duruma getiren zaten yukarıdaki tipteki insanlar. En çok onlardan üstünsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mal İnsan -- 9 Ağustos 2018; 18:35:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mal İnsan

Böyle düşünerek kendine hakaret etmene gerek yok. Bi kere biraz kibir tavsiye ediyorum sana. Değerli olmak için bir şeyler başarmak zorunda değiliz. Hepimiz bilim adamı olacağız diye bir şey yok. Giriş seviyesi bilim kitapları oku. Bilimle ilgili isen bilim kurgu da hoşuna gidebilir. BU tür eserlere dal illa bilime aşıksan. Ama bana daha çok kendini değerli hissetmek için böyle bir eğilimin var gibi geldi. Tavsiye vermek haddime değil ama kibirli olmanı tavsiye ederim. "Ben zaten değerliyim, kıymetliyim." böyle bir bakış açısı edin.
    Önceden çok kibirliydim. Hep çok iyi yerlerde olacağımdan emindim. Sonra ise ne kadar aptal ve değersiz olduğumu anladım. Popüler-bilim kitaplarını severek okuyorum. Biyografiler de okuyorum. İnsanların neleri başardıklarını okuyunca benim onlar gibi hiçbir zaman başarılı olmayacağımı anlıyorum. Önceden olsa gaza gelirdim. Ama şimdi kapasitemin ne olduğunu biliyorum.

• Eğitimim yok diyorsun ama eğitimin önemli olduğu bir sınava girip düşük alınca düşük zekalıyım diyorsun.

Mantıklı mı bu?

Seni engelleyen şey zeka seviyen değil, görünüşe göre eğitim eksikliğin.

Kendini diğer insanlardan daha düşük seviyede görme, onlardan daha üstün olarak da görme, herkes eşitmiş gibi davran.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tipi estetikle düzeltirsin de zekaya çare yok.
  • Bunların farkında isen o kadar da aptal değilsin kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Eğitimim yok diyorsun ama eğitimin önemli olduğu bir sınava girip düşük alınca düşük zekalıyım diyorsun.

Mantıklı mı bu?

Seni engelleyen şey zeka seviyen değil, görünüşe göre eğitim eksikliğin.

Kendini diğer insanlardan daha düşük seviyede görme, onlardan daha üstün olarak da görme, herkes eşitmiş gibi davran.
    Haklı olabilirsiniz hocam. Belki akışına bırakıp yavaş yavaş kendimi geliştirmeye çalışmak daha doğru olacak. Ama imzanıza bakıyorum mesela. İtü fizik okumuşsunuz, çap yapmışsınız. Büyük ihtimal yaşlarımız yakındır. Aramızdaki fark bu kadar açık yani.
  • Evet yaşlarımız yakın, aramızda öyle fazla fark falan da yok ben daha şanslıydım sadece. Dediğin geçmişte olanlar olmuş bitenler bitmiş şimdi hedefin neyse ona yönelik çalışman lazım. Önünde senden başarılı insan her zaman olacak, bu senin motivasyonunu düşürmekten çok yükseltmeli. Tabii demesi kolay ama böyle olursa her şey daha rahat oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.