Şimdi Ara

Zeki Müren ve Yemek Programı :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zeki Müren Birgün Bir Yemek Programına Katılır.Aşçı Yaptığı Yemeği İkram Eder.Zeki Müren Yemeği Beğenir ve Aşçıya Sorar :
    -Çok Güzel Olmuş,Ne koydunuz Buna?
    Aşçı Cevap verir:
    -SANA Koydum
    Bu cevap Üzerine Zeki Müren Bozulur ama Belli Etmemeye Çalışarak Aşçıya Döner:
    -Peki O Zaman Türkiyedeki Bütün Aşçılara Söyleyelim de Bundan Sonra Onlar da SANA koysun :)

• başka?
  • Heil Hitler
  • Arkadaşlar arkadaş benim arkadaşım dh yi yeni kayıt oldu. Lütfen nazik davranalım ben ona kuralları yavaş yavaş öğreticem.
  • Tabiiki de Tereyağı :)
  • Logaritma (Yunanca: λόγος (logos) = anlayış, ἀριθμός (aritmos) = sayı), 17. yüzyılın başında hesapları hızlandırmak için yapılan bir buluştur. 300 yıldan daha uzun bir zaman, temel bir hesap metodu olmuştur. 19. yüzyılda masa hesap makinalarının doğuşu ve yirminci yüzyılda elektronik hesap makinalarının ortaya çıkışı, logaritmaya olan ihtiyacı azaltmıştır. Ancak logaritmik fonksiyonların teorik ve uygulamalı matematikte özel bir yeri vardır.

Logaritma, birbirinden habersiz çalışan iki kişi tarafından keşfedilmiştir. Bunlar; 1614'te İskoçyalı John Napier ve 1620'de İsviçreli Joost Bürgi'dir.

Logaritma üzerinde önemli çalışmaları olan bir Türk bilgini de Gelenbevi İsmail Efendi'dir. Kendisi büyük bir matematikçi olup, mantıkla da uğraşmıştır. 1730-1790 yıllarında yaşayan bu büyük alimin Logaritma Risalesi isimli çok açık, anlaşılır yazılmış bir eseri mevcuttur.

Logaritmayı açıklamak için 2·2·2= 8 ifadesine bakalım. Bu 2³ = 8 olarak kısaca yazılabilir. Bu örnekte 3, 8'in 2 tabanına göre logaritması denir. Buradan çıkan sonuç log28=3 'dur. Başka bir örnek, 2·2·2·2 = 16 ve 24 = 16 yazılırsa, burada 4, 16'nın 2 tabanına göre logaritmasıdır. Yani log216=4 'tür. Genel olarak bx= N ifadesinde N'nin b tabanına göre logaritması, x'tir. Her ne kadar her pozitif sayı taban olarak kullanılırsa da genel olarak logaritma 10 ve e (yaklaşık, 2,718281828) tabanına göre hesaplanır.

Doğal logaritma
    Eğer taban olarak yaklaşık 2,718281828 olan e sayısı alınırsa, bu logaritma doğal logaritma veya keşfeden John Napier'e atfen Napier logaritması olarak da isimlendirilir. logeN yerine ln N ifadesi kullanılır. Mesela, ln 2 yaklaşık olarak 0,6932'dir. Doğal logaritma genel olarak, ilmi kanunların ifadesinde sık sık ortaya çıkar.

Adi ve doğal logaritmalar birbirleri ile alakalı olup, az hatalı bir çevirme yapılmak isteniyorsa, doğal logaritma, adi logaritmaya 0,4343 sayısı ile çarparak çevrilebilir.

Adi ve doğal logaritmaların dışında herhangi pozitif bir reel sayı tabanına göre de logaritma kullanılır. Ancak negatif sayıların hiçbir tabana göre logaritmasının olmayacağı açıktır

• Arkadaş fake değil bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

Arkadaş fake değil bu arada.

Tamam anladık senin Fake in
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßurak34tr

quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

Arkadaş fake değil bu arada.

Tamam anladık senin Fake in

Değil.
  • Değil abim ne fake i Arkadaş sadece :) Biz sadece ARkadaşız
  • Muammeri de çağıralım
  • zeki mürende bizi görecekmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoFuckingWhat

Zeki Müren Birgün Bir Yemek Programına Katılır.Aşçı Yaptığı Yemeği İkram Eder.Zeki Müren Yemeği Beğenir ve Aşçıya Sorar :
    -Çok Güzel Olmuş,Ne koydunuz Buna?
    Aşçı Cevap verir:
    -SANA Koydum
    Bu cevap Üzerine Zeki Müren Bozulur ama Belli Etmemeye Çalışarak Aşçıya Döner:
    -Peki O Zaman Türkiyedeki Bütün Aşçılara Söyleyelim de Bundan Sonra Onlar da SANA koysun :)

Güzeldi

• Ya muammer tel numarası arıodu banlanmıs mı nolmus :D
  • doğru ya bana da sormuştu
  • 'sini birden nasıl banlatmıs hayret
  • Zeki Müren Paşamız;çok büyük bir sanatçı olmasının yanı sıra;mükemmel Türkçe kullanabilen,aynı zamanda da çok zeki bir insandı,arkadaşın verdiği anektod;klişe bir enstantene olmasına rağmen,bilmeyenler için güzel bir paylaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 4 Mart 2010; 22:13:05 >
  • Öyledir Benim paylaşımlarım Bu daha İlk :)
  • muammer beni taciz ediyorlar diye konu açmış ondan banlanmış
  • ehehehe.Haketmıs ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.