Şimdi Ara

Zeki İnsanların Kafa Yapısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
29.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanların zekalarıyla kafa yapıları arasında yıllardır hep bir alaka kurulmuştur,ancak çoğu yanlıştır.Örneğin''Zeki insanların kafalarının arkası çıkıntılıdır''Bu tamamen yanlış bir tespittir.Çünkü insan beyninde,gerçek anlamda beyin fonksiyonlarımızı gerçekleştiren yer Frontal lobdur.Bu lob alın kısmımızda bulunur.Bu lob'un bazı özellikleri:

* dikkatin sürdürülmesi
    * planlama
    * muhakeme etme ve ahlaki yargı
    * dürtü kontrolü
    * organizasyon
    * kişinin kendini izlemesi ve özeleştiri
    * etkin problem çözme yeteneği
    * eleştirel analitik düşünme yeteneği
    * ileriye yönelik düşünme yeteneği
    * deneyim ve hatalardan öğrenme
    * duyguları tanıma ve yaşayabilme
    * limbik sistemin kontrolü
    * empati
    * işleyen- kısa süreli bellek

Yani bana göre doğru olan,zeki insanların çoğunun alın bölgesinin geniş olması ve dik olmasıdır.Bu tespitimi destekleyen bazı örnekler vereceğim.

Örneğin Ludwig Witgenstein.20.yüzyılın en iyi filozoflarından biridir.Analitik felsefenin ise kurucusudur.Matematikte oldukça iyidir.Bazı sitelere göre iq'su 190.

Gördüğünüz gibi alın bölgesi geniş ve dik.

İkinci örneğimizde ise bir neandartel var.Bunlar ise milattan önce yaklaşık 150 bin yıl önce yaşamış insansı ama insanlardan daha aptal,ve iq seviyeleri daha düşük.

Gördünüz gibi alın kısımları dar ve arkaya doğru eğimli,buda ne kadar iq seviyelerinin düşük olduğunu gösterir nitelikte.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zeki insanların kafa yapısı ile genel zeka seviyeleri arasında bir ilişki olduğu uzun yıllardır tartışılmaktadır. Bu konu hakkında çeşitli araştırmalar yapılmış olsa da henüz kesin bir sonuca varılamamıştır.

Kafa Şekli ve Zeka İlişkisi

Bazı çalışmalar, belirli kafa şekillerinin daha yüksek zeka seviyeleriyle ilişkili olduğunu öne sürmüştür. Örneğin, büyük alınlı ve dışbükey arka kısmı olan kafa şekilleri, daha yüksek IQ puanları ile ilişkilendirilmiştir. Ancak bu araştırmalar sınırlı sayıda katılımcıyla yapılmış ve sonuçlar çelişkilidir.

Kafa Yapısı Çeşitleri

İnsan kafa yapısı, dolikosefalik (uzun ve dar) ve brakisefalik (kısa ve geniş) olmak üzere iki ana kategoriye ayrılabilir. Bazı araştırmalar, dolikosefalik kafa yapısının daha yüksek zeka ile ilişkili olabileceğini öne sürmüştür. Ancak bu çalışmalar da sınırlı sayıda katılımcıyla yapılmış ve sonuçlar kesin değildir.

Genel olarak, zeki insanların kafa yapısıyla ilgili açık ve tutarlı bir sonuç yoktur. Bazı çalışmalar belirli kafa şekilleri ile zeka arasında bir ilişki olabileceğini öne sürerken, diğerleri böyle bir ilişkinin olmadığını bulmuştur. Bu nedenle, kafa şeklinin zeka seviyesini belirleyen tek faktör olmadığı düşünülmektedir.

Küçük Kafalı İnsanlar ve Zeka

Kafası küçük olan insanların daha düşük zeka seviyelerine sahip olduğu yönündeki yaygın inanış, bilimsel olarak desteklenmemektedir. Kafa büyüklüğü ve zeka arasında doğrudan bir ilişki olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Aslında, bazı yüksek zekalı kişilerin normalden küçük kafaları olduğu bilinmektedir.

Sivri Kafalı İnsanlar

Sivri kafalı insanların daha zeki olduğu yönündeki inanış da yaygın bir efsanedir. Bu iddiayı destekleyen bilimsel bir kanıt yoktur. Kafa şeklinin zeka seviyesi ile doğrudan bir ilişkisi olmadığı unutulmamalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O özelliklerin çoğuna 1-2 tanesi hariç sahibim normal bi alnım var yani
  • Çok faydalı bir konuya barnak bastın gardaş, bravo sana.
  • kafam yok ben neyim ?
  • Saçmalık
  • şimdi herkes bu konuyu okuduğunda bunlar bende var .zekiyim diyecek.
  • Zeka abartılan bir şey
    Hayal gücü, çalışma ve azmin zekadan çok daha önemli olduğu zaten kanıtlanmış bir mesele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne alakası var bir gösterdiğin mordern insan öncesi bir yaratık bunu günümüz geriye doğru alınlılarla nasıl bağdaştırdın ?! biraz bilim öğrenin ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiaylong Sani Hie

Zeka abartılan bir şey
    Hayal gücü, çalışma ve azmin zekadan çok daha önemli olduğu zaten kanıtlanmış bir mesele

+1

• Bunu kanıtlayacak bir tez veya bilimsel bir kanıt olmadıktan sonra efsaneden öteye gidemez.Ayrıca insan dogdugunda kafatasındaki kemikler ayrı şekilde olur sonradan birleşip kafatası tam anlamıyla oluşur o evreye kadar bebek sürekli aynı şekilde yatırılmaz annene veya çevrende bebek sahibi olmuş kadınlara sorabilirsin.O ilk zamanlardaki yatırılış biçimi kafanın şeklini belirler büyük ölçüde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada benden bahsedilmektedir

• Zeka ile kafatasi arasinda bir ilişki olduğunu hiç sanmıyorum. O zaman en basit mantıkla kafası daha büyük olanın daha zeki olması gerekirdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kotkas

O özelliklerin çoğuna 1-2 tanesi hariç sahibim normal bi alnım var yani

Sen çok yanlış anlamışsın kardeş
  • bu doğru olabilir. Ne zaman kafayı yoran bi iş yapsam mesela ders çalışmak olabilir şu saç köklerimle anlım arasında ki mesafe acayip ağrıyor akıl şeyleri orada olabilir

Bide çok stres yapanlara bakın hep ön taraflar dökülüyor. Bide arka taraf arka taraftada bir şey olabilir çünkü oraya darbe yiyince genelde hafıza kaybı oluyor bir süre. Bana olmuştu 3 saat hafıza mı kaybetmiştim.

Arka tarafa saç dökülen kısım ve önde dökülen kısım zekayla alakalı olabilir ama saçı dökülen akıllıdır demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 8 Şubat 2016; 20:02:10 >
  • kardeş tipsizliğini neden zekaya bağlamaya çalışıyorsun
  •  Zeki İnsanların Kafa Yapısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

bu doğru olabilir. Ne zaman kafayı yoran bi iş yapsam mesela ders çalışmak olabilir şu saç köklerimle anlım arasında ki mesafe acayip ağrıyor akıl şeyleri orada olabilir

Bide çok stres yapanlara bakın hep ön taraflar dökülüyor. Bide arka taraf arka taraftada bir şey olabilir çünkü oraya darbe yiyince genelde hafıza kaybı oluyor bir süre. Bana olmuştu 3 saat hafıza mı kaybetmiştim.

Arka tarafa saç dökülen kısım ve önde dökülen kısım zekayla alakalı olabilir ama saçı dökülen akıllıdır demiyorum.

O hafıza kaybı nasıl bi his ya, kaybettiğin an ve hafızanın yavaş yavaş geri gelmeye başladığı anı (allah göstermesin ama) çok merak ediyorum.

• Ss4Gogeta kullanıcısına yanıt
    Bende saç kökleri ile anlı arasında ağrıya bölgeyi çok merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

bu doğru olabilir. Ne zaman kafayı yoran bi iş yapsam mesela ders çalışmak olabilir şu saç köklerimle anlım arasında ki mesafe acayip ağrıyor akıl şeyleri orada olabilir

O hafıza kaybı nasıl bi his ya, kaybettiğin an ve hafızanın yavaş yavaş geri gelmeye başladığı anı (allah göstermesin ama) çok merak ediyorum.

çok kötü gerçekten öyle bir şey ki hafıza mı kaybettim maça devam etmiştim sonra gittim direğin yanına oturdum sadece onu hatırlıyorum. Ondan sonra tek hatırladığım şey yanıma gelen kişilerin isimleri başkada bir şey hatırlamıyorum. Niye burdayız ne yapıyoruz amaç ne sana ne oldu diyolar bir şey bilmiyorum tek hatırladığım şey isimler. Kim olduklarını bile bilmiyorum. Yavaş yavaş geldi ondan sonra 1 saat içinde.

Eve nasıl gidecem falan ev nerde hiç bilmiyorum çok kötüydü ya Allah kimseye göstermesin. Çok dalga geçmişti arkadaşlar ama ben onlara inşallah başınıza gelmez diyordum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.