Şimdi Ara

Zayıflık ve Şişmanlık Doğuştan Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı şekilde beslenen iki kişiden biri git gide kilo alırken diğerinin formunu korumasının nedenini araştıran Amerikalı bilim adamları, bebeğin kilolu olup olmayacağının daha doğmadan önce gelişmekte olan beyninde belirlendiğini ortaya koydu.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, ABD'deki Yale Üniversitesi Tıp Fakültesinden bir grup bilim adamı, fareler üzerinde yaptıkları testlerde, yüksek kalorili bir beslenme programının ardından obezleşen hayvanların beyinlerinin beslenme merkezinin zaten farklı olduğunu gözlemledi.

Doyma noktasına ulaşıldığında işaret vermesi gereken nöronların bu gruptaki farelerde çok daha "tembel" olduğunu, çünkü diğer hücreler tarafından baskılandığını gören bilim adamları, çok kalori almalarına karşın zayıf kalan grupta ise bu nöronların çok aktif olduğunu tespit etti.

Araştırmanın, şişmanlarla zayıflar arasındaki farkın insanın iradesinden çok gelişimi sırasında beyinde oluşan bağlantılar olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen bilim adamlarına göre, elde edilen veriler, bazı insanların fazla kilolarından kurtulmak için niye daha çok çabalaması gerektiği konusunu da açıklığa kavuşturuyor.

Kaynak : AA

• Kaynak : AA

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan küçükken tombiktim şimdi kaslıyım ergenlik döneminde ise cılızdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: I Will Burn You

Yalan küçükken tombiktim şimdi kaslıyım ergenlik döneminde ise cılızdım.

Genetiği kötü olan insan diğerlerine göre daha çok çaba sarfetmesi gerekiyor.Kilo almaya meyilli insanın diyetten çıkmayıp sürekli spor yapması lazım ki fit olsun ve sonrasında da koruyabilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Genetiği kötü olan insan diğerlerine göre daha çok çaba sarfetmesi gerekiyor.Kilo almaya meyilli insanın diyetten çıkmayıp sürekli spor yapması lazım ki fit olsun ve sonrasında da koruyabilsin.

Hacı fit olmak ayrı diyorum ya 12-13 yaşlarına kadar kiloluydum sonra bir anda zayıflamaya başladım diyet spor yapmadan.Şimdi ise gayet iyi durumdayım ama genetik kısmında biraz haklısın.

• Ortaokula kadar şişkoydum, lisede farklı bir şey yapmamama rağmen çok daha iyi oldum ama kilo fazlam vardı, üniversitede sadece 2.5-3 aylık bir diyet ve sporla şuan istediğim kilodayım. 2 aydır vücut çalışıyorum gayet ortalama bir seviyeyle, öyle protein alımıma da çok dikkat etmiyorum, her zaman yediğim kadar yiyorum ve vücudumun ortalama üstü olmaya başladığını fark ettim.
    O genetiği iyi dediğiniz insanlar hayatları boyunca hiç kilo sorunu yaşamamış olabilir ama fit vücudu olanların hepsi çok disiplinli bir şekilde çalışıyor ve yediği her lokmaya dikkat ediyor, alkol alımını kısıp, trans yağ tatlı vesaireyi minimuma indiriyor ve sağlıklı besleniyor. O istediğini yiyor kilo almıyor dediğiniz tipler cılız olmaktan sıkıldıklarında da kilo vermek için kendilerini zorluyor. Hayat adil mi hayır ama sandığınız kadar da adaletsiz değil. Bir şey istiyorsanız kader işlerine takılmayın, yarından itibaren hedefinize odaklı bir şekilde çalışmaya başlayın, inanın sandığınızdan çok daha kolay aslında her şey.

• Ise baslamadan once hayatimin her doneminde hafif kiloluydum suan eridim bittim yani yan gelip yatmadikca yada oturmali iste calismadikca kilo alinmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasted.wastelander -- 27 Ekim 2015; 0:47:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Hacı fit olmak ayrı diyorum ya 12-13 yaşlarına kadar kiloluydum sonra bir anda zayıflamaya başladım diyet spor yapmadan.Şimdi ise gayet iyi durumdayım ama genetik kısmında biraz haklısın.

Anladığım kadarıyla genetiğin iyi.Sadece yanlış beslenmeyle kilo almışsın sonrasında diyet yapmasan da normal beslenmişsin ve genetiğin yardımıyla kilo vermişsin.Burda anlaşılmayacak bir şey yok.Genetik kısmında ne biraz haklı olması bu sadece benim fikrim değil bilim insanlarının çalışmaları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Ortaokula kadar şişkoydum, lisede farklı bir şey yapmamama rağmen çok daha iyi oldum ama kilo fazlam vardı, üniversitede sadece 2.5-3 aylık bir diyet ve sporla şuan istediğim kilodayım. 2 aydır vücut çalışıyorum gayet ortalama bir seviyeyle, öyle protein alımıma da çok dikkat etmiyorum, her zaman yediğim kadar yiyorum ve vücudumun ortalama üstü olmaya başladığını fark ettim.
    O genetiği iyi dediğiniz insanlar hayatları boyunca hiç kilo sorunu yaşamamış olabilir ama fit vücudu olanların hepsi çok disiplinli bir şekilde çalışıyor ve yediği her lokmaya dikkat ediyor, alkol alımını kısıp, trans yağ tatlı vesaireyi minimuma indiriyor ve sağlıklı besleniyor. O istediğini yiyor kilo almıyor dediğiniz tipler cılız olmaktan sıkıldıklarında da kilo vermek için kendilerini zorluyor. Hayat adil mi hayır ama sandığınız kadar da adaletsiz değil. Bir şey istiyorsanız kader işlerine takılmayın, yarından itibaren hedefinize odaklı bir şekilde çalışmaya başlayın, inanın sandığınızdan çok daha kolay aslında her şey.

Aylardır eşşek gibi spor yapmama rağmen kilo veremiyorum aksine kiloda artış gözlenebiliyor.Evde koşu bandı ve boks standı var ve uzun süredir bunları kullanıyorum iyice yoruyorum kendimi.Ayrı olarak da boks salonuna gidiyorum ve nefes nefese kalana kadar durmuyorum azıcık dinlenip devam ediyorum.Genelde günde tek öğün yerim, bazen 2'ye çıkabiliyor.Tek öğün olarak akşam fırında tavuk yiyorum.Bazen 2. öğün olarak döner yiyorum.Benim kuzenim beslenmesine fazla dikkat etmeyen bir insan.İstediğini yiyor.Günde 2 buçuk lite kola içtiği bile oluyor ve şu an gayet fit bir durumda.Spor yapıyor mu derseniz her insan gibi o da dışarıda yürüyor bu spor bile sayılmaz herkes yürüyor, evde canı isterse şınav falan çekiyor.Genetik faktörü çok önemli.

• 5 kilo doğmuşum ve cok erken yürümeye başlamışım ve o zamandan beri zayıfım suan gunde 3 4 ogun yemek yiyorum herseyi ekmekle yerim ama 62 63 kiloyum

• quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

5 kilo doğmuşum ve cok erken yürümeye başlamışım ve o zamandan beri zayıfım suan gunde 3 4 ogun yemek yiyorum herseyi ekmekle yerim ama 62 63 kiloyum

Şanslısın kardeşim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

5 kilo doğmuşum ve cok erken yürümeye başlamışım ve o zamandan beri zayıfım suan gunde 3 4 ogun yemek yiyorum herseyi ekmekle yerim ama 62 63 kiloyum

Şanslısın kardeşim.

Tek sansli olduğum konu bu herhalde

• anlatım şekli olarak biraz bozuk oldu ama kendimden örnek vereyim,

bende bir dengesizlik var o zaman, pantolonlarımın bile bir kısmı bu ay oluyorsa 3-4 ay sonra olmaz, kilo dengem hiç yok. ortaokula başladığımda zayıftım bitime doğru şiştim lisede çok kilo aldım 83-84 gördü bu beden, ünv. 2 de bir zayıfladım 61 e düştüm rejim mejim de yapmadım. sonradan 70 lere çıktım. askerde biraz kilo aldım asker dönüşü çok hızlı kilo verdim. şimdi evdekilerin de biraz uğraşmasıyla tekrar kilo almaya başladım.
  • quote:

quote:

Ortaokula kadar şişkoydum, lisede farklı bir şey yapmamama rağmen çok daha iyi oldum ama kilo fazlam vardı, üniversitede sadece 2.5-3 aylık bir diyet ve sporla şuan istediğim kilodayım. 2 aydır vücut çalışıyorum gayet ortalama bir seviyeyle, öyle protein alımıma da çok dikkat etmiyorum, her zaman yediğim kadar yiyorum ve vücudumun ortalama üstü olmaya başladığını fark ettim.

Aylardır eşşek gibi spor yapmama rağmen kilo veremiyorum aksine kiloda artış gözlenebiliyor.Evde koşu bandı ve boks standı var ve uzun süredir bunları kullanıyorum iyice yoruyorum kendimi.Ayrı olarak da boks salonuna gidiyorum ve nefes nefese kalana kadar durmuyorum azıcık dinlenip devam ediyorum.Genelde günde tek öğün yerim, bazen 2'ye çıkabiliyor.Tek öğün olarak akşam fırında tavuk yiyorum.Bazen 2. öğün olarak döner yiyorum.Benim kuzenim beslenmesine fazla dikkat etmeyen bir insan.İstediğini yiyor.Günde 2 buçuk lite kola içtiği bile oluyor ve şu an gayet fit bir durumda.Spor yapıyor mu derseniz her insan gibi o da dışarıda yürüyor bu spor bile sayılmaz herkes yürüyor, evde canı isterse şınav falan çekiyor.Genetik faktörü çok önemli.

Birader hayatım boyunca kilolu oldum, devamlı sıkıntı yaşadım, çeşit çeşit şey denedim, 30 kilo verip yeniden 30 kilo aldığım zamanlar bile oldu ve sonradan anladım ki bunların hepsi cahilliktenmiş. Ne kendini yormaya, ne aç kalmaya, ne de hayatını zehir etmeye gerek var. Herkes doğru yöntemlerle çok ama çok rahat kilo verebilir. Hiç yağ tüketmiyorsan bu bile kilo vermene bir engel. Günde tek öğün yiyerek ve nefes nefese kalana kadar durmayarak düzgün kilo veremezsin. Nasıl kilo verilebileceği hakkında bir sürü kişiye yazı yazdım bu forumda, seni de orada burada görüyorum o yüzden muhtemelen bir yerlerde görmüşsündür bu konuda sorunu olan bir insan olarak, o yüzden kendimi boş yere yormayacağım. Kilo verememek diye bir şey yok, bunun zor olması diye bir şey yok, disiplinsizlik ve cahillik var.

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

anlatım şekli olarak biraz bozuk oldu ama kendimden örnek vereyim,

bende bir dengesizlik var o zaman, pantolonlarımın bile bir kısmı bu ay oluyorsa 3-4 ay sonra olmaz, kilo dengem hiç yok. ortaokula başladığımda zayıftım bitime doğru şiştim lisede çok kilo aldım 83-84 gördü bu beden, ünv. 2 de bir zayıfladım 61 e düştüm rejim mejim de yapmadım. sonradan 70 lere çıktım. askerde biraz kilo aldım asker dönüşü çok hızlı kilo verdim. şimdi evdekilerin de biraz uğraşmasıyla tekrar kilo almaya başladım.

Kilo aldığınız zamanlarda yanlış beslenme ve verdiğiniz zamanlarda spor yaptınız mı
  • Circassian81 kullanıcısına yanıt
    Aynen benimde oyle 60 kilolarda takiliyorum. Ne yapsamda kilo alamiyorum.

• Genetiğim kusursuz.
    Atalarım Yunan tanrısı mıydı be mübarekler?

Zeka: %97
    Karizma: %100
    Özgüven: %78
    Yakışıklılık: %84
    Haşinlik: %92
    Cixlik Ortalaması: SINIRLARI ZORLUYOR
  • yapmadım, en basiti askerdeyken hareketli olunduğu halde kilo alıp eve gelip bütün yaz oturduğum halde çok hızlı kilo verdim. sorunum daha çok yeme bozukluğu askerden geldiğimde evde tektim, tek başıma olunca beslenme dengem yok ille birinin beni düzenli yemeğe alıştırması gerekiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Birader hayatım boyunca kilolu oldum, devamlı sıkıntı yaşadım, çeşit çeşit şey denedim, 30 kilo verip yeniden 30 kilo aldığım zamanlar bile oldu ve sonradan anladım ki bunların hepsi cahilliktenmiş. Ne kendini yormaya, ne aç kalmaya, ne de hayatını zehir etmeye gerek var. Herkes doğru yöntemlerle çok ama çok rahat kilo verebilir. Hiç yağ tüketmiyorsan bu bile kilo vermene bir engel. Günde tek öğün yiyerek ve nefes nefese kalana kadar durmayarak düzgün kilo veremezsin. Nasıl kilo verilebileceği hakkında bir sürü kişiye yazı yazdım bu forumda, seni de orada burada görüyorum o yüzden muhtemelen bir yerlerde görmüşsündür bu konuda sorunu olan bir insan olarak, o yüzden kendimi boş yere yormayacağım. Kilo verememek diye bir şey yok, bunun zor olması diye bir şey yok, disiplinsizlik ve cahillik var.

Herkes için kesin çözüm bir kilo verme yöntemi varsa linkini ver kardeşim de okuyayım, öyle bir yazına denk gelmedim ben.Yaklaşık 3 sene önce diyetisyene gittiğimde bana bir diyet listesi hazırladı.Yavaş yavaş kilo vermem gerektiğini ve bunun sağlıklı olduğunu söyledi.Verdiği liste kilo verdireceği yere bana kilo aldırdı.4 günde 3 kilo almak nedir ya.Tabi diyeti bıraktım.Sonra kendi yöntemlerimle baya bi kilo verdim.Şimdikinden daha ağır spor yaptım ve neredeyse aç kalarak baya bi kilo verdim.Başka türlü kilo verememiştim.Soğuk lipoliz denen şeyi de denedim para tuzağıymış gram faydası olmadı.Şimdi o zamanki kadar ağır spor yapmıyorum ve o kadar aç kalmıyorum ve kilo veremiyorum.Sorun nedir benim genetiğim mi bozuk ne yapacağım sorun ne çıldırıcam ya

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

yapmadım, en basiti askerdeyken hareketli olunduğu halde kilo alıp eve gelip bütün yaz oturduğum halde çok hızlı kilo verdim. sorunum daha çok yeme bozukluğu askerden geldiğimde evde tektim, tek başıma olunca beslenme dengem yok ille birinin beni düzenli yemeğe alıştırması gerekiyor.

İlginçmiş yahu.Askere gidenler baya bi kilo verir sende ters tepmiş :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.