Şimdi Ara

Zayıflar İçin Giyim Hileleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NOT: Yazıhttps://www.kaptanyaziyor.com/zayiflar-icin-giyim-hileleri/ adresinden alıntıdır. Orada fotoğraflar da mevcut. Oradan da okuyabilirsiniz.

    Giyim hileleri konusuna devam! Kısa boylular için giyim hilelerinden sonra sıra yoğun istek üzerine zayıflar için giyim hilelerinde. Doğrusu bunu araştırıp derlemesi öbürüne göre sahiden zor oldu ama değdi buyurun… Lafı uzatmadan başlıyorum, adım adım çıtayı arttıracağız. Olayın özü geçen sefer belirttiğimiz gibi şu:

    “Uzun/kısa boylu, zayıf/kilolu/fit bir görünüm oluşturmak tamamen oranlarla alakalıdır. Bizler görünüş ve giyim hilelerini kullanarak optik bir yanılsama oluşturacağız. Vücudumuzu daha iri, boyumuzu daha kısa göstereceğiz. “

    Adım 1: Saç Modelleri
    Yine tepeden başlayıp aşağıya doğru inelim. Düşünün şimdi, saçlarını rampa yapan bir insan mı uzun görünür yoksa saçlarını 3 numara kestiren bir insan mı? Tabii ki de 3 rampa yapan uzun görünür. 2-3 cm artı demektir. Ama biz zayıfsak, fit görünmek adına boydan kısmamız ve vücudu iri göstermemiz gerekir. Bunun için saçlarınızın size ekstra boy katmaması gerekir. Yapacaklarınız;
    -Kısa saç
    -Uzun saç tercihinde iddialı iseniz topuz yapmadan yanlara salmak vb.

    Adım 2: Çeşitli Renklerde Giyinin
    *Alt ve üst takımda renkler farklı olsun. Bunu yaparsanız dikkati dağıtır, vücudunuzu bölersiniz ve bu da sizi daha kısa gösterir. Tek renk giyerseniz bölünmemiş tam bir görüntü elde edersiniz. Bunun için çeşitli renklerde giyinin.

    *Renk uyumlarını iyi bilmeniz gerekir bunun için. Beyaz gömlek, siyah pantolon gibi. Siyah tişört + siyah pantolon yapmayın iyice zayıf görünürsünüz. Bunun sebebini merak edenlere kısaca şöyle diyeyim; beyaz gelen ışığın çoğunu yansıtır, siyah renk gelen ışığı emer. Bu da gözde bir optik yanılsama oluşturur. (İşte burada işe yarıyor lise fizik müfredatı mesela :D)

    *Kısa boylular için olan rehberde “Ayakkabılarınızın, çoraplarınızın ve pantolonunuzun aynı renklerde ve tonlarda seçilmiş olması bacak boyunuzu uzun gösterecek diğer bir giyim hilesidir.” demişiz. Bu maddeyi buraya uyarlayıp bir örnek verecek olursak; siyah pantolonun altına beyaz ayakkabı giymek boyunuzu sabit gösterecektir. (not: siyah ayakkabı içine beyaz çorap giyilmesinden herkes nefret ediyor :D)

    *Zayıfız neden boya taktık demeyin; bir kalem 10 cm iken mi 5 cm iken mi hoş görünür? 5 cm iken çünkü çivi gibi görünmez. En-boy oranı 1’e yaklaşır çünkü. Biz zayıfken bir de uzun görünmeye çalışırsak “Bay(an) kürdan” oluruz.

    Adım 3: Tişört ve Gömlek Seçimi
    *Bol tişört ve gömlekler seçin. Ama 2 beden bol değil tabi, hafif dökümlü modeller. Sebep mi? Bir önceki çivi örneği ile aynı mantık. Hem rahatlar, hem 30unuzda çoğu insan gibi varis tarzı hastalıklar yaşamayacaksınız, hem de sizi TAM DA İSTEDİĞİMİZ GİBİ DAHA GENİŞ VE KISA GÖSTERECEKLER!

    *Sade modeller seçmeyin, hafiften yaratıcı olması iyidir. Mesela erkek spor gömleklerinin bazılarının kollarında yamalar olur, bunlar dikkati vücutta başka yerlere dağıtır ki istediğimiz de bu zaten. Bu tarz şeylerle giyim hileleri yapmak çok kolaydır zaten. Veya baskılı tişörtler de aynı işi görür dostlar!

    **Klasik modeller seçmeyin, daha değişik olması daha iyidir.

    *V yaka görür görmez uçarak kaçın! Neden mi? V yaka giyince boynundan aşağıda tenin görünüyor ve bu sebeple uzun görünme oranın artıyor. Bunun yerine “bisiklet yaka” ve “boğazlı modelleri” tercih edebilirsiniz.

    Adım 4: Enine Çizgili Kıyafetler
    Önceki yazıdaki ifadeyi kopyalıyorum: “Boyuna çizgili kıyafetler nasıl ince ve uzun gösteriyorsa, enine çizgili kıyafetler de sizi enden geniş gösterir. Bu bilgi alışverişe giderken aklınızın bir köşesinde bulunsun. Enine çizgili parçalar edinin.” “Giyim Hileleri” diye Google’ye arattığınızda mutlaka bu maddeyi göreceksiniz zaten.

    Adım 5: Detaylı Pantolon Hileleri
    a) Düşük Belli Pantolon Seçin: Düşük belli kıyafetler bacakları daha kısa gösterir. Bu da tüm vücut daha kısaymış gibi bir algı yaratır. Bunun sebebi ise kalçanızın daha düşük görünmesini sağlamasıdır.
    b) Açık Renkli Pantolon Seçin: Camel rengi başta olmak üzere açık renkli pantolonlar sizin bacaklarınızı büyük gösterir. Camel rengi pantolon pek çok şeyle uyumlu namussuz.
    c) Bol Pantolon Seçin: Bol pantolonlar kıvrımlarınızı gizler ve daha kısa gösterir sizi. Sebebi ise optik yanılsamalar.
    d) İdeal Pantolon Paçası: Pantolon paçası altta akordiyon gibi de toplanmasın, bilekleri de göstermesin. İki durumda da daha uzun görüneceksiniz çünkü. İdeal boyda olsun. (topuğuzdan 2 parmak yukarısı)
    e) Pantolon Cepleri: Bunu yazıp yazmamakta tereddüt etsem de, büyük cep ayrıntıları olan pantolonlardan kaçınmalısınız. Büyük arka cepler, dikkat çekici düğmeler, fermuarlar ve baskılar, kalçayı daha büyük gösterir. Yani bunları yapmayın! Giyim hileleri hep bunlar!
    f) Kalın Kemerler: Madde 7’de sebebini açıkladım.

    Adım 6: Aksesuar Seçimi
    *Uzun boylusun ve zayıfsın; kıyafetleriniz bolsa aksesuarlarınız hafif büyük olabilir. Kendinizi ne kadar iri gösterseniz o kadar iyi. Çokta abartıp yürüyen aksesuar olmayın da…

    *Kalın kemerler de aynı mantık, yer kaplar ve sizi iri gösterir. Dikkati vücudun diğer noktalarına kaydırır.

    *Yine öbür yazıdan ortak bir kural daha alıntılayalım: “Kemer demişken bir bilgi daha vereyim; saat, varsa gözlük, ayakkabı ve kemerin renklerinin aynı olması sizi ileriye taşır. Hele hele bunları bilen ve dikkat eden birisinin gözünde +10 puan dostlar.“

    *Kızlar bu madde size; aksesuar olarak uzun eşarplar, aşağı doğru uzanan kolye ve küpeleri asla tercih etmemelisiniz! Bu dediklerimin ortak noktası aşağı yukarı doğru uzanıp görsel algı oluşturmasıdır.

    Adım 7: Ceket ve Hırka Seçimi
    *Hafif daha uzun ceketler seçin ki daha fit ve uzun görünün. Tabi ceketiniz, ceketinizin içerisindeki kıyafetinizle farklı renkte olmalıdır.

    *Hırka veya ceketinizde öndeki düğmelerinizin kapalı olması sizi uzun ve zayıf gösterir. Bu sebeple düğmelerinizi açık tutmanız hayırlı. BENCE BU KADAR KASINTI OLMAMAK DAHA HAYIRLI 😀 AMA “GİYİM HİLELERİ”Nİ DE KULLANIN!

    Adım 8: Ayakkabı ve Bot Seçimi
    *Topuklu ayakkabılardan leopardan kaçan yaban eşeği gibi kaçın ve tabanı ince ayakkabı kullanın. Ayrıca yuvarlak burunlu ayakkabılar kullanın ki uzun görünmeyesiniz. Klasik tarz ayakkabılar giyiyorsanız sivri burunlular yerine yuvarlak burunluları kullanın SAĞLIKLI BU MODELLER HEM!
    *Kışın bot alırken göze batmayacak kadar çokta uzun olmayan botlar tercih edin!

    *Not: Kıyafetleriniz üzerinde boyunuza uyacak şekilde tadilat yaptırtmaktan çekinmeyin. Paça boyunu veya gömlek-tişört kol uzunluğu kısalttırmak gibi değişiklikler doğru uyumu sağlamada fark yaratır. Elinizdeki kıyafetlerde giyim hileleri yapmanızı sağlayan yegane şey terzidir. TERZİ DOSTUNUZ OLSUN! Eski meslek deyip geçmeyin. Kısa boylular için giyim tekniklerini kullanarak oldukça uzun boylu görünebilirsiniz.

    *Not: Kadınlar için daha ileri düzey şeyler var araştırırsanız bulabilirsiniz internette. Tonla kaynak var zira.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.