Şimdi Ara

Zayıf LG G5 satışları, yeniden yapılanmayı gündeme getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zayıf LG G5 satışları, yeniden yapılanmayı gündeme getirdi


    LG’nin büyük yatırımlar yaptığı ve dolayısıyla beklentilerinin de büyük olduğu amiral gemi modeli G5, tanıtıldığı dönemde modüler yapısı ile büyük ilgi görmüştü. Ne yazık ki bu ilgiyi satışlara yansıtamadı ve firma strateji değiştirmek zorunda kaldı.


     


    LG G5 modelinin ilk ayında satışlar beklendiği gibiydi ancak sonraki aylarda büyük bir düşüş gerçekleşti. Karını artırmayı hedefleyen LG de, beklenmedik düşüş karşısında mobil bölümü yeniden dizayn etmekten başka çare bulamadı.


     


    Firmanın yaptığı açıklamaya göre, mobil bölümde büyük bir yeniden yapılanma başlıyor. Bu kapsamda bazı üst düzey yöneticilerin görevine son verilecek. Ayrıca ürün geliştirme sürecini sıkı bir şekilde takip etmek amacıyla da bir yönetim ofisi kurulacak.


     


    Ayrıca Bkz.Rio olimpiyat oyunları Gear VR gözlüklerde

    LG G5 ilk başta olumlu yorumlar alsa da, modüllerin yüksek fiyatları ve global pazarda yeteri kadar modül olmaması nedeniyle tüketici ilgisini kaybetti. Zaten amiral gemi sınıfını domine eden Galaxy S7 serisi ve iPhone 6S karşısında bu eksiklikler dezavantaj oluşturuyordu. Ayrıca Çinli firmaların bu segmentteki agresif stratejileri de etkili oldu.


     


    LG’nin yılın ikinci yarısı için nasıl bir amiral gemisi planladığı bilinmiyor. LG V10 modelinin devam edip etmeyeceği meçhul. Bazı kaynaklar G Flex serisinin yeni bir modelini göreceğimizi iddia ediyor. LG’nin amiral gemi haricinde bu yıl K ve X serileri piyasaya çıktı. Satış rakamlarına en büyük katkı bu serilerden geliyor. 


     







  • Seneye 1300 olacak bir telefona kimse 2500 lira vermez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaki83 kullanıcısına yanıt
    seneye kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki arkadaş haklı. Fiyatı hızlı düştüğü için kimse yüksek fiyattan almak istemeyecektir.

    Ancak modüler olmasını satışların düşmesinde bir etken olarak görmüyorum haberdeki gibi. Sonuçta modülleri almasak bile diğer telefonlardan bir eksiği olmayacak. Normal telefon gibi kullanılır ki bataryasının değişebilir olması da bir avantaj. Zaten bir bu telefon kaldı bataryası değişebilir formda. LG G2 kullanıcısı olarak bataryanın değişebilmesinin iyi bir avantaj olduğu kanaatindeyim. Bence Samsung da cam işinden vazgeçmeli. Kenar çerçeve metal olup, arka kapak kaliteli plastikten oluşmalı ve batarya çıkarılabilir formda olmalı.

    Aslında geniş açı kamerası da ilgi çekici. Bir de Samsung'un dahi terk ettiği kızılötesi alıcı-vericiyle kumanda özelliği de güzel bir özellik ki yine bir LG G2 kullanıcısı olarak bu özelliği çok seviyorum.
  • Bu devirde her şey reklam, zihinlerine bir kazıdın mı bir daha vazgeçemeyecekler, bak apple'a adamlar ekmek peynir gibi satıyor telefonlarını ama telefon ne kadar iyi tartışılır.
  • Lg uygunlugu ile tanınan f./p. urunleri uretiyodu LG G serisinde kazandığı ünü lg G5 ile f/p arasından cıkması bircok kullanıcının ilgisini cekmedi

  • Sen arkası Wall-e görünümlü, saçma sapan pilli cihaz yaparsan, ekran-kasa oranını geliştirmeyip, geriye gidersen daha çoooook yapılanırsın.

    LG ! G2 ye bak. Titre ve kendine gel...

  • Şaçma sapan bir tasarım küçük pil nerdeyse kendisi telefon parası oluçak fiyatda aksesuar ne bekliyoduki. Gerçi sadace G5 diğil yeni çıkardığı K seriside fiyatına göre çöpden farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 4 Temmuz 2016; 12:02:53 >
  • LG G2 ile fiyat/performans dengesinde iyi bir yükseliş yakalamıştı fakat devam ettiremedi. G3'te mikrofon çatlağı, hızlı enerji tüketimi, aşırı ısınma gibi kronik sorunlar ve özellikle de kapasitesini yükseltmediği batarya taşıyan modelleri ile devam etme ısrarı talebi azalttı. G5'te modülerlik çok karşılık görebilecek bir girişim değildi. Kaç kişi telefona yakın bir fiyat verip ek parça satın alır? Üstüne bir de batarya kapasitesini düşürdüler ki tam geri gidiş oldu. Sony'nin akıbetine doğru ilerliyorlar. Buradan LG yetkililerine sesleniyorum. Kapasitif tuşlar, iyi bir batarya ve dengeli fiyat ile satışları toparlayabilirsiniz.

  • LG ve HTC telefonları heyecan uyandırmıyor.

  • Olurmu la forumdaki lg g5 konusundaki fanboyları takip edin her şey mükemmel.Telefon tüm zamanların en iyisi hatta. Hatta geçen telefon ile evlenen biri çıktı yurtdışında lg5 konusundaki telefon sahipleride toplu nikah kıymayı düşünüyor telefonları ile. Sakın g5 için olumsuz bir şey söylemeyin linç ederler sizi.

  • Fiziksel home butonu koymak çok mu zor eyyy LG.

  • LG G2 'de doğru yaptıklarını unutarak G3 'ü yaptı. G3 imajına o kadar zarar verdi ki toparlanması hiç de kolay olmayacak.

    Ben G3 kullanıyorum aldığıma çok pişmanım.

  • rakiplerine oranla kalitesiz kasası
    rakiplerine oranla zayıf ekranı
    rakiplerine oranla zayıf bataryası
    yine en büyük kozu olan modüler parçaların ,kayda değer bir artı sağlamamasına rağmen inanılmaz pahalı olması ve kolay bulunamayışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 4 Temmuz 2016; 12:42:40 >
  • Açıkçası G5'i iyi veya kötü diye yorumlayacak kadar bilgim yok telefon hakkında. Ancak şunu söyleyebilirim, benzer bir atılımı Samsung veya Apple yapsaydı çok daha büyük yankı uyandırırdı, bazıları çılgınlar gibi heyecan duyardı 'abi Samsung ne yapmış, abi apple süper bişe bulmuş' falan diyerek.

    Rafta duran ürünün çıkarılabilir yapısı olduğunu inanın insanların %90 ı bilmiyor. Eline alıp oynayan insan bile farkında değil.

    Buradaki sıkıntı 'marka algısı' bence. LG hem reklam çalışmalarıyla, hem de insanların kafasındaki 'kalite' algısıyla özellikle Samsung ve Apple'den geride, bu aşikar.

    Lg'nin en büyük kozu her zaman 'çok daha uygun fiyat' olmalı. Bunu yapmadığı sürece rekabet etme şansı kalmıyor. Az biraz indirimli fiyat da yetmiyor. Herkeste iki kuruş daha veririm şunu alırım kafası var ki çok da haklılar. Kısaca kayda değer bir fiyat farkı yaratmak zorunda rakiplerine karşı. Koca LG bunu bilmiyor mu diyebiliriz ama küçük esnaf mantığıyla bence tutulacak bir ürün yapmalarının tek çıkar yolu sürümden kazanmak, G2 de olduğu gibi. İnsanlar halen G2'den bahsediyor daha güzel reklam var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kacinci yeniden yapilanma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beter olsunlar o fiyat nedir arkadaş gören diyecek pazarı kontrol ediyorlar ??
    dahası tasarım nedir öyle artık günümüzde pili çıkmayan telefonlar yaygın pilin değişmesi yani ama bu şekil değil üstelik ekran kasa oranı nedir öyle
    ve bu benim için en önemli neden yıl 2016 hala ıps niye oled ekranlar yok ??? ilk kavisili ekranı üreten firmalardan ama yenilik bu tür de yok
    pil küçülmüş değişmesi vs yüzümden buda kullanımı azalatır
    dahası ses yongası ayrı aparatları kazık fiyattan çıkarttın aferin yani denilir kolay ulaşılabilir değil
    kamera aptal mühendis firmayı batırır 2 kamera var ama birini kullanabilirsin 2si bir arada çalışmıyor
    birde bu ürünü çıkarttın ya hiç elinize alıp test edip ya rakip firmada bu daha iyi deyip değiştirme yoluna gidelirsin
    uzun lafın kısası niye o paraya bu telefonu alayım ben hala gl g2 kullanıyorum
    bence lg g2 alsın daha incelterek tabi metal kasa parmak izi zaten artık kesin olmalı oled ekran 3200mha yada 3400 yapmalılar dahası adam gibi ses yongaları koymaları lazım bundle gibi aparat verseler kullanıcılar alma nedeni olur piyasada galaxy s6 ve edge daha alınabilir fiyatalar ve canavar gibi telefonlar
    yazım yanlışım varsa kusura bakmayın





  • Sevgili LG,

    LG G2'nin kasasını metal yapsan, iç donanımı güncellesen bizim için yeterliydi, biliyor musun?

  • yüksek fiyattan satmaya çalışıyorlar
    satış politikasında agresif olmadığı sürece hep kaybeder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G2'yi yapan kör olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.