Şimdi Ara

Zaman Çarkı/Ejderha Mızrağı/Miras/Drizzt Efsanesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu 4 seri arasında sıralama yaparsak hangi seriyi okumalıyım +ları ve -leri olarak neler diyebilirsiniz?
    Serilerde hangilerinin yazarları vefat etti serilerin geleceği ne durumda,çevirileri ne alemde şuan bütün seri çevirildi mi gibilerinden yorumlar olursada iyi olur teşekkürler.

• Urahara0 kullanıcısına yanıt
    Zaman Çarkı. Seri tamam. Yazarı vefat etti. Hepsi türkçe.
  • DegmesinYagliBoya kullanıcısına yanıt
    Okumaya değer mi kaç kitaptan oluşuyor fiyatları ne alemde hepsini temin edebilme şansım nedir?
  • Zaman Çarkı'nı bu grupta en sona bırak zamanla okurken sıkılırsın malum 14 koca cilt.
    Miras serisi tamamlandı okudum gayet hoş ve zevkli ama çok tatmin etmiyor.
    Ejderha Mızrağını bilmiyorum.
    Bende şu anda Unutulmuş Diyarları okuyorum Kara Elf serisinde Sürgündeyim , gayet güzel bir seri ama çok çevrilmemiş kitabı var Türkiye de daha çok R.A.Salvatore'ye önem veriyorlar UD kitapları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eluchael -- 21 Ağustos 2013; 23:13:27 >
  • içlerinden en güzeli Zaman Çarkı , belki de zaman çarkı gelmiş geçmiş en güzel kitap serisi , tartışmalı bir konu fakat mutlaka aday olur öyle bir liste oluşturulursa.

miras ise bence çöp , boşuna zaman harcama.

ejderha mızrağı okunulabilir , zaman çarkı kadar olmasa da güzel bir seridir. Güz Alacakaranlığının Ejderhaları ile başlar seri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

Okumaya değer mi kaç kitaptan oluşuyor fiyatları ne alemde hepsini temin edebilme şansım nedir?

Zaman Çarkı her biri yaklaşık 1000 sayfadan oluşan 14 ciltlik külliyat. 400 TL falan olması lazım orijinal olarak

Edit: Tekrar baktım da fiyatlar çok değişken bir sürü çeşidi var ve bir çoğunun baskısı tükenmiş İyi bir indirim denk gelse de olanları alsak bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felina. -- 22 Ağustos 2013; 5:20:29 >
    Temin edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla en uzun fantastik seri. Biraz pahalı diğerlerine göre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zindan Hikayeleri
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle merhaba.
    eğer fantastik kitap türüne yabancıysan daha basit bir seri ile başlayıp zaman çarkını sona bırakmanı tavsiye ederim ama yok ben fantastik kitaplara aşinayım dersen direk zaman çarkına başlayabilirsiniz. hayatımda okuduğum en güzel kitap serisi. 2005 yılından beri okuyorum, tüm seriyi 3 kere okumuşluğum var ( tekrar etmek amacı ile, bazen kitaplar arasında 1 yıldan uzun bir süre beklediğimiz zamanlar oldu ).

ejderha mızrağı benimde okumak istediğim bir seri ama zaman çarkından sonra her şeyin çok basit geleceğini tahmin ediyorum çünkü ejderha mızrağının tüm serisini toplasan zaman çarkının 2 kitabı kadar anca eder herhalde.

yazarken farkına vardım da bence siz önce ejderha mızrağını okuyun, sonra bi kaç tane daha fantastik kitap okuyun en sona zaman çarkını bırakın çünkü benim gibi tatminsizlik yaşayabilirsiniz. şuan game of thrones u okuyorum ve diyebilirim ki bi zaman çarkı değil. yüzüklerin efendisini çok severdim. 2000 li yıllarda okumuştum, özellikle Hobbit in yeri benim için ayrı idi ve şuan geriye dönük baktığımda diyorum ki bi zaman çarkı değillermiş.

fantastik kitap maceramı zaman çarkından önce ve sonra olarak 2 e ayırdım. geçmiş zaman çarkının gölgesinde kaldı umarım gelecek daha güzel bir seri görmemi nasip eder.

bu arada rahmetli Robert amcanın yarım bıraktığı ve kendisinden sonra seriyi tamamlayan brandon senderson a parantez açmak isterim. özellikle brandon un yazdığı kitaplar daha çok hoşuma gitti. rahmetli robert amca yılların yorgunluğu ile bazı kitaplarda heyecanını kaybetmiş gibiydi fakat sevgili brandon fitili tekrar ateşlemeyi bildi. bence geleceğin en büyük fantastik yazarlarından biri olacak. Türkçeye çevrilmiş tek kitabı olan elantrisi okudum ve tatmin oldum ( konuyu çok güzel işlemesine rağmen sonu çok ani ve hızlı bir şekilde gelmesi biraz canımı sıkmadı değil, çünkü sonunu bağlamak için bence en az 2 kitap daha yazması gerekirdi çünkü konusu bence 10 numaraydı fakat tek kitapta bitirmek istemiş, en azından sayfa olarak daha fazla olsa belki daha tatmin edici olabilirdi)

umarım kafanı daha da karıştırmamışımdır :)

edit: zaman çarkı serisini kadıköyde ki penguen kitap evinden almanızı öneririm. yayın evinin kendi kitapçısıdır. %50 e varan indirimler yapabiliyorlar. bende 13 kitap ciltli olarak mevcut 14. cildi ebook olarak okuyordum neyse ki Türkçesini bastılar fakat ciltli çıkana kadar beklemedeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baalzamon -- 23 Ağustos 2013; 0:09:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baalzamon

öncelikle merhaba.
    eğer fantastik kitap türüne yabancıysan daha basit bir seri ile başlayıp zaman çarkını sona bırakmanı tavsiye ederim ama yok ben fantastik kitaplara aşinayım dersen direk zaman çarkına başlayabilirsiniz. hayatımda okuduğum en güzel kitap serisi. 2005 yılından beri okuyorum, tüm seriyi 3 kere okumuşluğum var ( tekrar etmek amacı ile, bazen kitaplar arasında 1 yıldan uzun bir süre beklediğimiz zamanlar oldu ).

ejderha mızrağı benimde okumak istediğim bir seri ama zaman çarkından sonra her şeyin çok basit geleceğini tahmin ediyorum çünkü ejderha mızrağının tüm serisini toplasan zaman çarkının 2 kitabı kadar anca eder herhalde.

yazarken farkına vardım da bence siz önce ejderha mızrağını okuyun, sonra bi kaç tane daha fantastik kitap okuyun en sona zaman çarkını bırakın çünkü benim gibi tatminsizlik yaşayabilirsiniz. şuan game of thrones u okuyorum ve diyebilirim ki bi zaman çarkı değil. yüzüklerin efendisini çok severdim. 2000 li yıllarda okumuştum, özellikle Hobbit in yeri benim için ayrı idi ve şuan geriye dönük baktığımda diyorum ki bi zaman çarkı değillermiş.

fantastik kitap maceramı zaman çarkından önce ve sonra olarak 2 e ayırdım. geçmiş zaman çarkının gölgesinde kaldı umarım gelecek daha güzel bir seri görmemi nasip eder.

bu arada rahmetli Robert amcanın yarım bıraktığı ve kendisinden sonra seriyi tamamlayan brandon senderson a parantez açmak isterim. özellikle brandon un yazdığı kitaplar daha çok hoşuma gitti. rahmetli robert amca yılların yorgunluğu ile bazı kitaplarda heyecanını kaybetmiş gibiydi fakat sevgili brandon fitili tekrar ateşlemeyi bildi. bence geleceğin en büyük fantastik yazarlarından biri olacak. Türkçeye çevrilmiş tek kitabı olan elantrisi okudum ve tatmin oldum ( konuyu çok güzel işlemesine rağmen sonu çok ani ve hızlı bir şekilde gelmesi biraz canımı sıkmadı değil, çünkü sonunu bağlamak için bence en az 2 kitap daha yazması gerekirdi çünkü konusu bence 10 numaraydı fakat tek kitapta bitirmek istemiş, en azından sayfa olarak daha fazla olsa belki daha tatmin edici olabilirdi)

umarım kafanı daha da karıştırmamışımdır :)

edit: zaman çarkı serisini kadıköyde ki penguen kitap evinden almanızı öneririm. yayın evinin kendi kitapçısıdır. %50 e varan indirimler yapabiliyorlar. bende 13 kitap ciltli olarak mevcut 14. cildi ebook olarak okuyordum neyse ki Türkçesini bastılar fakat ciltli çıkana kadar beklemedeyim

Bu mesajla beraber bu seriyi okuyacağım kesinleşti Ben 1-2 seri okumuştum fantastik roman olarak zamanında şu sıralar tekrar sardım kitap okumaya ve açlık oyunlarını okumaktayım(bunu fantastikten saymamak lazım aslında) bitişinde kıyamet kitabı ve kralkatili güncesi sersini bitirecem ardından zaman çarkına başlarım şuanki hızımla kasım gibi başlıyacağımı düşünüyorum...Dediğiniz yayın evinden fiyatlara bakarım birde ciltli mi bilmiyorumda sarı kapaklı olanlarını görmüştüm dnr da kapakları pek hoşuma gitmedi oysaki orjinalini gördüğümde daha güzel bir görünüm veriyordu...

evet bu tasarıma sahipti yanılmıyorsam...

ama benim hoşuma giden ise bu oldu

orjinalinden bir görüntü bir tanede

bonus olarak ne olduğunu anlamadığım başka bir yazarın kitabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 23 Ağustos 2013; 0:53:25 >

En altta ki kitap bizim seri ile alakası olmayan bir kitap. Diğer kitaplar ise ciltsiz yani karton kitap. bende ki bütün kitaplar ciltli ve ve kütüphanemde çok şık duruyor. bütçen uygunsa ciltli almanı tavsiye ederim. ciltsiz kitaplarda zaten bir cilt 2 kitap olacak şekilde basılmıştı yani totalde 25 kitap eder ama tercih sizin tabii ki.
    zaman çarkından önce ölüm kapısı, gedik savaşları , ejderha mızrağı gibi serileri de okumanızı tavsiye ederim hatta yüzüklerin efendisini okumadaysanız hobbit ile bu seriye başlayabilirsiniz , inanın böylece zaman çarkından alacağınız haz kat kat artacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: DegmesinYagliBoya

Temin edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla en uzun fantastik seri. Biraz pahalı diğerlerine göre.

Kitap fuarlarını bekleyin bence... 3 kitap alarak seneyi çıkartırsınız zaten

Konu olarak çok sağlam bir fantastik kurgudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akvâm-ı beser

quote:

Orijinalden alıntı: DegmesinYagliBoya

Kitap fuarlarını bekleyin bence... 3 kitap alarak seneyi çıkartırsınız zaten

Konu olarak çok sağlam bir fantastik kurgudur.

Günde 250 500 sayfa arasında okuyorum. Tatildeyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.