Şimdi Ara

Zalman ZM-STG2 Rezalet Performans Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Noctua sulanma yapıyor diyorlar doğru mu ?
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Doğru. Ömrü 6 ay civarında diyorlar. Geçen hafta noctua yerine cooler master mastergel pro aldım. Uzun vadede ne olacak göreceğiz bakalım. Şimdilik değerler güzel. Turbo fan modunda 88 dereceyi geçmiyor işlemcim. Gpu ise 78 falan 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Daha mı iyi noctuadan ? Bir de nereden aldınız ?
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Daha iyi değilde aynı diyebiliriz ısı iletimi açısından. Yapılan testlere göre 1 derece aşağı 1 derece yukarı sonuçlar alınmış hep. Eğer uzun vadede dayanırsa noctuadan iyi denebilir.
    Ben Hepsburada dan aldım. Fiyat olarak noctua ile arada 34 Tl vardı. Eğer bu fark sorun değilse cooler master mastergel maker nano isimli termal almanız daha iyi olacaktır. Noctuadan daha iyi hem ısı iletimi hem de uzun süre aynı performansı sürdürebilmesi açısından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zalman ilk aldığım zamanlar iyiydi memnundum, ama zamanla herhalde özelliği azaldı. Son kullanımımda rezalet performans sergiledi, yine de emeğime yazık diyerek aylarca sabredip yenilemedim. (laptopta sök tak zaman alıcı zor) soğutucuyu söktüğümde resmen sulanmıştı. Gözüme inanamadım. Yerine Arctic MX4 kullandım, direk 20 derece fark oldu arada. Önceleri Arctic Silver 5 kullanırdım, ama uygulaması zordu, bilen bilir cam macunu gibiydi, mx4 ü sevdim güzel , bir de pakette 8 yıl ömür vadediyor göreceğiz bakalım.

    bakın zalman stg2 kötüydü demiyorum. Raf ömrü bence çok kısa, tazesini kullanırsan sorun yok. Yarısı artmıştı, 1 sene sonra kalanı kullandım performansı çok kötüydü, hem de ilk sürdüğüm andan itibaren en dandik macundan bile kötüydü. Bence kullandıkları birleştirici madde mi artık neyse zamanla bozuluyor. Arctic silver 5 misal hiç öyle değildir. 4-5 senelik artık macunu kullandığında bile üzmez. Piyasanın en iyi macunu değildir ama benim gibi eski topraklar bir kere deneyip memnun kaldı mı, macera denemek istemezler. Fantezi denemek için grizzly conductanaut alayım dedim ama nanokatalog denen illet yerden sipariş vermek gibi bir hataya düştüm 25 nisanda verdim siparişi, 16 mayıs olmuş tedarik aşamasında diyor. Bankaya chargeback başvurusu yaptım, arada iyzico diye bir firma var. Bu siteden bir daha 1 lira dese almam. Getirse de teslim almayıp iade edebilirim.




  • conductanaut u aldım ve kullandım sonuç fevkalade. Bir daha başka termal macun işim kalmadı herhalde. G752vs de 95 derece gören makine şimdi 75-80 lerde. Dell 7577 de de kullandım. G752 de verdiği performansı onda da verdi. Çok memnun kaldım. Bakalım ne kadar gidecek.
    Zalman ZM-STG2 Rezalet Performans Sorunu
    Zalman ZM-STG2 Rezalet Performans Sorunu
    Zalman ZM-STG2 Rezalet Performans Sorunu
    Zalman ZM-STG2 Rezalet Performans Sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anlaşılan bir dahaki termal macun seçimini conductanaut'tan yana yapacağız. Teşekkürler hocam.
  • Bende uzun zamandır zalman zm-stg2 termal macun kullanmaktayım ama hiç bir sıkıntısını yaşamadım ilk sürdüğümde fazla sürmüşüm o zaman sıkıntı yaşadım daha sonra temizleyip yeniden kullandım ince bir tabaka olarak sürdüm macunu benim anakart ASUS M5A97 EVO R2.0 işlemci fx-6300 kule tipi soğutucum Zalman cnps14x Fan Ultra Quiet işemciyi 4.2ghz olarak kullanıyorum zalman zm-stg2 kullanlar hakkında konu ararken bu konuyu gördüm ben 4 yıldır kullanıyorum macunu hem kendime hemde arkadaşlarımın bilgisayarlarına sürdüm bu macundan şimdi test yaptım resimlerini yükledim.
    ilk resim sistem boştaken
    Zalman ZM-STG2 Rezalet Performans Sorunu

    2. resim sistem testi yaparken
    Zalman ZM-STG2 Rezalet Performans Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilecik_11 -- 24 Şubat 2020; 14:5:49 >




  • 1 tüp almıştım 4 yıldır hem gpu hem cpu işlerimde kullandım. Çok memnun olduğum bir macun hatta. Ryzen 3 1200 stok soğutucu ile 4.3 ghz olarak kullanıyorum daha 60 dereceği geçtiğini görmedim.

    Muhtemelen çakma ürün satan birileri var ve insanlar mağdur oluyor. Ayrıca çok da uzun ömürlü olması tercih sebebi. 2 yıl geçse bile kıvamını koruyor.
  • Merhaba en çok hangi macundan memnun kaldınız? 80 üstü sıcaklıklarda uzun süre (en az 6 ay) performansını koruyan macun bakıyorum laptop için. Şu an kullandığım Arctic Mx4 ilk gün çok iyi iken 1 hafta sonra ile 1 yıl sonrası aynı performansta oluyor (88->95)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 10 Haziran 2020; 1:23:9 >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Mastergel Pro performansını uzun süre koruyor. Tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Mastergel Pro performansını uzun süre koruyor. Tavsiye edebilirim.
    Teşekkür ederim tavsiye için de neden bu Allah ın belası macunlar piyasada yok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.