Şimdi Ara

Zalman Z11mi Corsair Cx 750mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar.Benim kasam baya eski ve kasamı değiştirmek istiyorum.Ama bi yandanda güçkaynağı almak istiyorum.Sizce hangisini alayım.Kasayı değiştirmemin nedeni ileriki zamanlarda yeni ekran kartı alıcam ve kasama uyup uymayacağı hakkında hiçbir fikrim yok.Kasamın fotoğrafını allttarafta paylaşıyorum.Ve bazı sorularım olucak.
    Buyrun Link:
    Corsair Cx:http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/corsair-cp-9020015-eu-cx-serisi-80plus-750w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=62268

Zalman Z11:http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/zalman-z11-plus-z11-plus-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=59189

1-Corsair Cx 750 benim kasama uyarmı?
    2-Eğer kasama güç kaynağı uyarsa yeni ekran kartlarıda uzunluk ve genişlik açısından sığarmı ?
    3-Eğer güç kaynağı uyar ekran kartı uymassa yeni kasa almak daha mantıklı deyilmi ?

Şimdiden herkese teşekkürler...

• Kasanız ve donanımları eski olduğu için yenilediğiniz zaman yetersiz kalacaktır, gerek hava akımının yetersizliği, soğutma performansının yetersizliği, iç yapısının dar ve yeni donanımlara uygun olmaması gibi bir çok kriter var.

Hem kasa hemde power supply almanız daha iyi olur ve bu ikiliyi en uygun fiyata altta ki linkten alabilirsiniz.

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productID=99292

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011023-550vs-carbide-serisi%E2%84%A2-200r-550w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=65708

• Donanımsal olarak eksiğim olduğunu sanmıyorum.Benim tercihim güzel görünüşlü bir kasa.Sadece ekran kartım kötü ve ileride gtx 690 almayı düşünüyorum.550 watt alıpda sonra bidaha değiştirmek istemiyorum.İleriye dönük alıcağım.Ama verdiğin linkler gayet hoşuma gitti.
    Bu arada sistemim:
    İntel Core 2 Quad Q9400 2,66 ghz
    4gb ddr3 1333mhz tek modül ram
    P5G41T M LX ANAKART
    350Watt Power Supply
    160gb hardisk (işimi yetirince görüyor ve artıyorda)
    Ati radeon sappahire hd 5570 1gb 128bit
    Bende orjinal battlefield 3 premium edition var ve onu oynuyorum.Bu yüzden ileriye dönük şeyler almak mecburiyetim var.

Orijinalden alıntı: OrTiKaN

ama hala zalmanda ısrarcıyım :)

Zalman z11 plus ile corsair gs 700watt güç kaynağı kullanıyorum.Kasa gerçekten çok şık.Kablo toplama biraz uğraştırıyor(saklama alanı dar olduğu için) yine de sorunsuz bir şeklide kabloları gizleyebiliyorsunuz.Ben asus 7950 ekran kartı taktım,resimlerde görürsün. Bildiğim kadarıyla 29cm'e kadar ekran kartı sığıyor.Kasa ve güç kaynağını ayrı alacaksanız bence corsair cx serisi yerine corsair gs serisi alın,bir üst seri üstelik çok sessiz.Ben corsair 400r 750 watt kasa ile aldığım sistem arasında kalmıştım. Corsair 400r görsel olrak hoşuma gitmediği için yaklaşık 50tl fark verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanri12 -- 18 Ağustos 2013; 14:27:26 >

• kasanız gayet güzel ve şık benim istediğim kasada bu.Bir sorum olucak gtx 690 bu kasaya rahatlıkla sığabilir deyilmi ?
  • İleride amiral gemi olarak nitelendirile tepe seviye kartlar alacaksanız zaten sistem değişimine gitmeniz söz konusu olmak zorunda yoksa sisteminizde dar boğaz olacağı için ekran kartınızdan istediğiniz verimi almanız mümkün olmayacak. İsterseniz bu konuyu bir de ekran kartı bölümüne açıp sisteminizi orda belirterek anlatın, benzer tepkiler alacağınızı göreceksiniz.

Sistemin daha fazla güç ihtiyacı düşünülerek Corsair 400R + CX750 yada Xigmatek Assassins 700w modelleri tercih edilebilir. Zalman Z11 iç yapı olarak size bekleneni veremeyecektir, günümüz tepe seviye kartları 29-31cm arası olduğu için kasanın iç yapısı geniş ve geleceğe yönelik donanım değişimlerine uygun olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrTiKaN

kasanız gayet güzel ve şık benim istediğim kasada bu.Bir sorum olucak gtx 690 bu kasaya rahatlıkla sığabilir deyilmi ?

Alacağın gtx 690 modelinin boyutlarını öğren,29cm'den büyükse sıkıntı yaratır,değilse zaten sorun yok.
    Ben zalman'ın likteki modelini daha çok beğeniyordum,ama 90tl farkı vermek istemedim,likteki ürün 33cm'e kadar ekran kartı destekliyor ama kasa+psu çok pahalıya geliyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/zalman-ms800-plus-ms800-plus-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=64715
    Güç kaynağını iyi araştır,corsair cx serisi ile ilgili bazı sıkıntılar duymuştum o yüzden gs serisi aldım.
    Benimde derdim seninle aynıydı,kasa güzel gözüksün istiyordum.
    Ben alırken Vatan'da gigabayt sumo yoktu,linkini yeni gördüm,özelikleri nasıldır bilmiyorum ama görüntüsü şık.İstersen bu kasayıda bir araştır.
    http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/gigabyte-gz-zsubwb-700-sumo-y-700w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=68090#allImages

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanri12 -- 18 Ağustos 2013; 14:55:27 >

• Hocam PSU lu kasa alırsanız daha ucuza gelir. 400R veya 300R PSU lu modelleri iyi bir alternatif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTiKaN -- 18 Ağustos 2013; 15:53:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bir kasa buldum thermaltake v3 600watt güç kaynağıyla beraber geliyor zalmandan sadece 50 lira ya pahalı yada deyil zalmandan vazgeçtim çünkü eski güç kaynağımın kablosunun yetmeyeceğini düşündüm.Kasa bu arkadaslar bunu almaya karar verdim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/thermaltake-vl86021w2e-v3-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=47674#allImages
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.