Şimdi Ara

Zalman'dan 155 MB/sn okuma hızına ulaşabilen SLC serisi USB 3.0 bellekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

USB bellek mi kaldı yav google drive harika bir şey her şeyim içinde
    Google drive yazılımını da indirdim. Masaüstünde bir tane google drive adında klasör duruyor. Onun içine attığım her şey google drive hesabıma upload oluyor. Sildiğim her şey siliniyor. Kısaca senkron çalışıyor. Dosyalarıma internet olan her yerden ulaşabiliyorum.

Ustam seni bilmem de benim upload hızım 70 kb/s civarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske benim internetim 100 Mbit download 50 Mbit upload hizinda olsada herseyimi Dropboxa yuklesem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde USB 2.0 hızı 480 megabit. Açarak yazıyorum ki Megabyte ile karıştırmayın. En azından bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum diyeyim.

480 Megabit, 480 / 8 = 60 Megabyte / Saniye yapıyor. Fakat bu teoride. Ben bu güne kadar USB2.0 da 60 Mb/Sn. hızı ne gördüm ne de duydum. ADATA PD7 USB diskimde de en fazla 30-31 gibi hızlar gördüm. Daha hızlısını da görmedim.

Yani USB2.0 da teoride 60 olarak söylenen hızın yarısını alabiliyorsunuz. USB3.0 da ise 10 kat hızlı ise 600Mb/Sn yapar. Yalnız bu hızlara erişebileceğini sanmasam da ilerde daha iyi flash bellekler ile belki 300 falan görülebilir. SSD den bahsetmiyorum tabii ki. Flash disk olarak 150 olsa da kabulum. Yeter ki yazma hızı USB3.0 da 50 nin altında olmasın...

• burada pek çok kişi okuma-yazma hızı ve fiyatına odaklanmış durumda... belli belirsiz yazılıp çizilmiş , yok şöyle yok böyle diyerek...

orada belleğin SLC tabanlı olduğu yazmakta !

bu ne mi demek ;
    -daha uzun kullanım ömrü demek
    -görece daha uzun okuma-yazma hızı demek (kontrolcüye bağlı olarak )
    -verilerinizin daha bir güvencede olması demek
    -veee en önemlisi GB başına daha pahalı üretim ve doğal olarak da yüksek fiyat etiketi demek...

sıradan bellekler ile kıyaslamalarınızı bu saydıklarıma göre yapmalısınız .saygılar...

• Dosyalarıma internet olan her yerden ulaşabiliyorum.

• Ben halen kingston Datatraveler HyperX 3.0 ın hızına ulasan usb 3 flash göremedim.Beğerlerini incelemenizi öneririm 8 kanal mimarisi ile 225MB/saniye seviyesinde okuma ve 135MB/saniye seviyesinde yazma hızı sunuyorlar. http://forum.donanimhaber.com/m_54733765/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54733765

• quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

Ben halen kingston Datatraveler HyperX 3.0 ın hızına ulasan usb 3 flash göremedim.Beğerlerini incelemenizi öneririm 8 kanal mimarisi ile 225MB/saniye seviyesinde okuma ve 135MB/saniye seviyesinde yazma hızı sunuyorlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_54733765/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54733765

iyi güzelde çok para...
  • quote:

Google drive yazılımını da indirdim. Masaüstünde bir tane google drive adında klasör duruyor. Onun içine attığım her şey google drive hesabıma upload oluyor. Sildiğim her şey siliniyor. Kısaca senkron çalışıyor. Dosyalarıma internet olan her yerden ulaşabiliyorum.

Gerçekten sizi çok merak ediyorum. Nasıl bir tipsiniz diye.

Bir yere gittiniz. Adamda şahane bir FullHD film var. Ama 5Gb. 6 veya 7 değil. Neyse. Baktınız çok beğendiniz.

Cebinizden bir USB bellek çıkartıp : "At kardeşim şunun içine" demek yerine "Sen kalk bakayım oradan da bir şu Google Drive'ıma girmem lazım" deyip, adamı kaldırıp
    O DEĞERLİ ŞİFRENİZİ NE İDİĞÜ BELİRSİZ BİR BİLGİSAYARA GİREREK ! hesabınıza girip, Türkiyedeki MUHTEŞEM!!! Internet hızları ile Google Drive'ınıza yüklüyorsunuz öyle mi ?

O zaman ne kadar bekliyorsunuz ? 1 gün mü? Çünkü saniyede 65kb ile 5Gb bir film 76923 saniyede yani 76923 / 60 = 1282 dakikada, yani 21,3 saatte yüklenir...

Tabi bunun yerine yanınızda 4Mb/saniye ile yazan Standart USB belleklerden varsa 21 dakikada 5Gb filmi alabilirsin.

Veya 30Mb/Sn ile yazan bellek varsa 2 dakika 47 saniyede de atabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Gerçekten sizi çok merak ediyorum. Nasıl bir tipsiniz diye.

Bir yere gittiniz. Adamda şahane bir FullHD film var. Ama 5Gb. 6 veya 7 değil. Neyse. Baktınız çok beğendiniz.

Cebinizden bir USB bellek çıkartıp : "At kardeşim şunun içine" demek yerine "Sen kalk bakayım oradan da bir şu Google Drive'ıma girmem lazım" deyip, adamı kaldırıp
    O DEĞERLİ ŞİFRENİZİ NE İDİĞÜ BELİRSİZ BİR BİLGİSAYARA GİREREK ! hesabınıza girip, Türkiyedeki MUHTEŞEM!!! Internet hızları ile Google Drive'ınıza yüklüyorsunuz öyle mi ?

O zaman ne kadar bekliyorsunuz ? 1 gün mü? Çünkü saniyede 65kb ile 5Gb bir film 76923 saniyede yani 76923 / 60 = 1282 dakikada, yani 21,3 saatte yüklenir...

Tabi bunun yerine yanınızda 4Mb/saniye ile yazan Standart USB belleklerden varsa 21 dakikada 5Gb filmi alabilirsin.

Veya 30Mb/Sn ile yazan bellek varsa 2 dakika 47 saniyede de atabilirsin.

Harici harddisk varken film aktarmak için flash bellek mi kullanılır. Film aktarımı gibi büyük dosya boyutlu işler her zaman harici diskle yapılır düşüncesiyle ben ilk mesajımı yazmıştım. Bende biliyorum büyük boylu dosyaların Türkiye de ki upload hızıyla aktarılmasının imkansıza yakın olduğunu ama 50mb ın altında ki dosyalar için gayet güzel kullanılıyor. Daha büyük dosyalarda örneğin filmler, oyunlar gibi o zamanda flash bellekler dahi yetmiyor insana illaki harici bir harddisk gerekiyor.

Yani demek istediğim harici disk ve google drive ikisi yetiyor bana ve bu ikisinin arasında kalmış flash bellekle işim olmaz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 25 Mayıs 2012; 17:50:21 >

• quote:

Harici harddisk varken film aktarmak için flash bellek mi kullanılır. Film aktarımı gibi büyük dosya boyutlu işler her zaman harici diskle yapılır düşüncesiyle ben ilk mesajımı yazmıştım. Bende biliyorum büyük boylu dosyaların Türkiye de ki upload hızıyla aktarılmasının imkansıza yakın olduğunu ama 50mb ın altında ki dosyalar için gayet güzel kullanılıyor. Daha büyük dosyalarda örneğin filmler, oyunlar gibi o zamanda flash bellekler dahi yetmiyor insana illaki harici bir harddisk gerekiyor.

Yani demek istediğim harici disk ve google drive ikisi yetiyor bana ve bu ikisinin arasında kalmış flash bellekle işim olmaz artık.

Anladım arkadaşım. O zaman bir nebze haklısın ama harici disklerin de bazı kısıtlamaları var. Mesela çok daha hassas olmaları. Ben harici diskimi taşırken çok büyük korkuyla taşıyorum. Büyük konuşmak gibi olmasın ama Allah'a çok şükür ki bu güne kadar 1 tane bile diskim bozulmadı.

USB disklerde bu konuda daha esnek. Cebine atıp istediğin gibi taşıyorsun. Sarsıntı, çarpma gibi şeyler konusunda harici diskler yanına yaklaşamaz.
    Üstelik bir de boyut olayı var. Harici diskler büyük olduğu için taşıma biraz daha sıkıntılı oluyor.

Bir de voltaj olayı var. Harici disklerde voltaj daha fazla istiyor. Bu yüzden bazen tek kablo yetmeyebiliyor. Ya da mesela artık ufak cihazlar da USB On The Go özelliği sayesinde USB den okuma veya yazma yapabiliyorlar. Mesela Samsung Galaxy S2 akıllı telefon gibi. Ben bu telefona takacağınız bir harici 2.5 inç diskin çalışacağını hiç sanmıyorum. Ama parmak USB Stickleri okuyabiliyor.

Harici disklerde bir de harici kablo taşıma sıkıntısı var. Üstelik bu kablo boyuna göre. Bu kablolar konusunda çok deneyimliyimdir. Bu kabloların boylarına göre ilettikleri enerji düşüyor.
    Bazı kablolarda da kullanılan iletken çok etki ediyor. Bir kablo 50 cm den daha uzunsa tek USB portundan gelen güç genelde yeterli gelmeyebiliyor. Tabi burada devreye 2. bir USB bağlantı ile güç desteği sağlayan kablolar geliyor. İyi de ya cihaz akıllı telefonsa ve 2. bir USB portu yoksa. Veya güç yetişmiyorsa?

İşte bunun gibi bir sürü etken yüzünden USB Stick sürücüler , harici harddisklere oranla daha fazla tercih nedeni oluyorlar.

Bende 1 tane 2 Gb ADATA PD7 USB (33/25 hızları), 1 tane 16 Gb ADATA S102 (70/12 veya 18 hızları), 1 tane 16 Gb OCZ Diesel (Yazmada 16 gördüm, okuma da 25-30 falan)
    Bir tane Cowon 8 Gb USB, Onun içinde 4 Gb Class 8 Micro SD kart, Bir tane Dell Streak 5 Telefonun içinde 16 Gb Micro SD var.

Bunlar yetmiyor. 64 Gb falan adam gibi USB bakıyorum. Hatta Gittigidiyor'dan 128 Gb aldım 140 liraya ama sahte çıktı geri yolladım.

1 tane de 16 Gb Sandisk Cruzer Contour vardı 25/18 lik , onu yeni arkadaşıma sattım. Bir tane de geçen İstanbul'a geldiğimde 16Gb HP 25/8 hızlarında aldım ama nedense yazma hızı 10-11 Mb/Sn nin altına düşmüyor. Onu herkese tavsiye ederim.

Yani benim için USB Flash disk herşey demek. Tabii ki GDrive da süper ama bi Alex değil. USB ile anında dosyayı hızlı bir şekilde almak için adam gibi USB lazım.

Şunun 64 Gb olanı olup 300 TL olsa alırdım...

• Beyler selamlar

USB-stick hiç anlamadığım ama kullandığım bir alet

Sorum şudur 16 veya 32 stick arıyorum(USB-2.0) max.hızda olan??
    Marka/seri-model önerisi ltf(fiyatı önemli değildir)

++
    diğer sorum ise;bu sticklerin "karşılaştırmalı" bir araştırma yeri varmıdır??

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Mayıs 2012; 14:34:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler selamlar

++

Saygılar

Alacaksan hiç te anlamıyorsan, öyle ALI larla VERİ lerle uğraşmana gerek yok.

Yok bilmem nesiymiş öğrenmene de gerek yok.

Bütün USB flash belleklerin okuma hızları zaten hızlıdır. Yani yazma hızı yavaştır.

Bu bağlamda USB Flash bellek alırken dikkat edilmesi gereken 3-4 şey vardır.

1- Yazma hızı yüksek olmalı. Okuma zaten hep yazmadan yüksektir.
    2- Uzun süre kullanılacağı düşünülerek sağlam olmalı.
    3- Pahalı olmamalı ve beklenen kapasiteyi verebilmeli.

O kadar.

Şu an alınacak 1 tane Flash bellek var. Hatta bende bile bir sürü olmasına rağmen bunu da sepete attım almak üzere.

Team SR1 Serisi USB 3.0 32GB Flash Bellek (Kırmızı)

Team çok iyi firmadır. Team Xtreme diye aratırsan görürsün. 32 Gb olup, hızı yüksek olup, fiyatı da bu kadar uygun olanı hiç bir markada yok.

USB 3.0 okuma yazma hızları 54 Mb/Sn. ye 30 Mb/Sn. ve USB 2.0 okuma yazma hızları da 25/25 yani USB 2.0 da en yüksek rakamlara yakın hızda.

32Gb ın fiyatı da 65 TL... Şaka gibi...

http://www.teknobiyotik.com/team-sr1-serisi-usb-3-0-32gb-flash-bellek-kirmizi.html

• quote:

Beyler selamlar

++

Saygılar

Ben en son baktığımda bigboy flash bellekler vardı onlar hızlıydı biraz diğerlerine göre ama üstteki yorumdaki gibi şu an genelde okuma hızları standart 16-20 mb civarlarında yazma hızları ise 3-4-5 mb eğer hızlı yazma gerekiyosa özellikle ürünleri araştırırken üretici sitesine bakmanda fayda var orada genelde bu gibi özellikleri verirler.
  • Yazma ve okuma hızları oldukça iyi ancak 64 gb'lık seçenekte olsa çok iyi olurdu.
  • Beyler ben "HIZ" derken herhalde "YAZMA" hızından bahsediyorum,okuma hızı ile hiç sorun yaşamadımki,elimde dandik stick de var,iyi diye aldığım da var,
    ama yazma bir şekilde 4/5 gibi olunca bu da ciddi yavaş demek oluyor;20/30 gibi olursa bana yeter,dolayısıyla Marka-model diye onun için sordum,parasını zaten geçtim

Ayrıca bende 2.0 var;3.0 stick de alsam 2.0 olarak kullanmak zorundayım!

Teşekkürler++

not;teknobiyotikteki stick de yazma;30 hızı 3.0 ile sanırım ve bunun 2.0 daki hızı nedir acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Mayıs 2012; 0:43:48 >
  • quote:

Beyler ben "HIZ" derken herhalde "YAZMA" hızından bahsediyorum,okuma hızı ile hiç sorun yaşamadımki,elimde dandik stick de var,iyi diye aldığım da var,
    ama yazma bir şekilde 4/5 gibi olunca bu da ciddi yavaş demek oluyor;20/30 gibi olursa bana yeter,dolayısıyla Marka-model diye onun için sordum,parasını zaten geçtim

Teşekkürler++

not;teknobiyotikteki stick de yazma;30 hızı 3.0 ile sanırım ve bunun 2.0 daki hızı nedir acaba??

İşte okursanız yazdığımı orada USB 2.0 okuma yazma hızlarını da yazmışım.

Biz de USB2.0 kullanıyoruz. Zaten kimsenin USB3.0 kullanma şansı yok.
    Hadi sizde var. 1-2 arkadaşınızda da var. Kalan herkesteki USB2.0 olacağı için
    en çok o şekilde kullanılacak demektir. Bu yüzden ben alırken USB3.0 ı pek baz almayıp
    USB2.0 hızlarına çok dikkat ederim.

Team'in modeli USB3.0 da 54 e 30 sunuyor. Zalman'ınki ise 150 lerde geziyor.

İyi de bu cihazı en az 2-3 yıl daha USB3.0 a iyice geçilene kadar USB2.0 hızlarında kullanacaksak yemişim ben Zalman'ı.

Team USB2.0 da 25 okuma 25 yazma sunuyor. Zalman da olsa olsa 30 / 30 okur yazar. Zaten daha yükseğini görmedim 2.0 da.

O zaman 32Gb Team'i 65 liraya almak varken 3 yıl sonra hızlı çalışacak diye Zalman'a 250 lira para vermek hiç akıl işi değil.

3 yıl sonra kim bilir neler çıkacak. Aradaki fiyat farkı 250-65= 185 Lira. Belki ben şimdi Team'i 65 liraya alıp 2-3 yıl sonra aradaki fark olan
    165 lirayı verip 500 okuma 500 yazma hızı olan 128Gb modeli alabileceğim. Şimdi o parayı niye 2-3 sonrası için boşa yatırayım ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Beyler ben "HIZ" derken herhalde "YAZMA" hızından bahsediyorum,okuma hızı ile hiç sorun yaşamadımki,elimde dandik stick de var,iyi diye aldığım da var,

Teşekkürler++

İşte okursanız yazdığımı orada USB 2.0 okuma yazma hızlarını da yazmışım.

Biz de USB2.0 kullanıyoruz. Zaten kimsenin USB3.0 kullanma şansı yok.
    Hadi sizde var. 1-2 arkadaşınızda da var. Kalan herkesteki USB2.0 olacağı için
    en çok o şekilde kullanılacak demektir. Bu yüzden ben alırken USB3.0 ı pek baz almayıp
    USB2.0 hızlarına çok dikkat ederim.

Team'in modeli USB3.0 da 54 e 30 sunuyor. Zalman'ınki ise 150 lerde geziyor.

İyi de bu cihazı en az 2-3 yıl daha USB3.0 a iyice geçilene kadar USB2.0 hızlarında kullanacaksak yemişim ben Zalman'ı.

Team USB2.0 da 25 okuma 25 yazma sunuyor. Zalman da olsa olsa 30 / 30 okur yazar. Zaten daha yükseğini görmedim 2.0 da.

O zaman 32Gb Team'i 65 liraya almak varken 3 yıl sonra hızlı çalışacak diye Zalman'a 250 lira para vermek hiç akıl işi değil.

3 yıl sonra kim bilir neler çıkacak. Aradaki fiyat farkı 250-65= 185 Lira. Belki ben şimdi Team'i 65 liraya alıp 2-3 yıl sonra aradaki fark olan
    165 lirayı verip 500 okuma 500 yazma hızı olan 128Gb modeli alabileceğim. Şimdi o parayı niye 2-3 sonrası için boşa yatırayım ki?

+9999999

Bende team sr1 16gb almıştım o zaman 32 daha pahalıydı şuanki fiyatında olsa onu alırdım.Usb 3 yazma hızı oldukça iyi usb 2 hızıda 25-30 mb arası.

Usb 3.0 ile 4.37 gb hd filmi 110 saniye gibi bir sürede içine kopyalayabildim.Ayrıca her an için cebinden düşüp kaybolacak bir flash için 250tl vermek bence pek mantık değil.

buda benim test sonucum.

quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Bende bencmark yaptım sonunda.

Team sr1 16gb.

Gerçekten sabit hız yok.Heralde SR1 için forumdaki en yüksek değerlerden biri.

Usb 3.0 ile yapılmıştır.

Zalman'dan 155 MB/sn okuma hızına ulaşabilen SLC serisi USB 3.0 bellekler

@albani hocam buda usb 2.0 testi.Usb 2.0 ın tüm hızını kullanıyor.4.37 gb filmi 155 saniyede koplayaladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 28 Mayıs 2012; 8:23:41 >

• USB2.0 da çok iyiymiş. Zaten 3.0 çevrenizde kaç kişide var ki. Tam yaygınlaşması en az 3 sene alır. Hatta 4 bile olabilir.

Bence alınabilecek en iyi Flash şu anda. Keşke şöyle 110 liralara falan 64 Gb olanı da olsaydı. Direk ona dalardım.
  • Hem usb 2.0 ve usb 3.0 harici disklerim var 2.5" ve 3.5" olmak üzere bununla beraber de 2 adet usb 3.0 flash belleklerim var 16 gb ve 32 olmak üzere.Demek istediğim boyutu yüksek full hd film atarken veya izlemek için 32 gb olan flashbelleğimi kullanıyorum zira saniyede 82 mb ile yazıyor usb 3.0 hızı usb 2.0 hızı ise 30 mb ile yazıyor.harici diskler belleğimin yanında hijaye kalıyor.haaa duruma görede harici diski kullanıyorum.

Not:"OverClocK1ng" arkadaşımın dediklerine harfiyen katılıyorum.Flash bellek mi?kaldı demek yanlış bana göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alcatraz79

USB 2.0 480 mb yazma okuma sağlayamıyomu?Usb 3.0 10gb sağlarken hala 100 mblerde gezip bu kadar yüksek bi fiyat vermeleri hiç hoş değil.

USB2.0 ile maximum 480megabit hıza ulaşabilirsiniz teorik olarak,yani megabayt değil o.Ki bu değer 57megabayt'a filan tekabul ediyor lakin benimkisi 30 mb larda geziyor(okuma).USB3.0 ile birlikte bu hız 10 katına çıkıyor yine teorik olarak :D .Bu hız dikin içindeki kontolcüye dikin kendi hızına kablonun kalitesine göre yine değişebilmekte.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.