Şimdi Ara

ZALMAN CNPS90F CPU COOLER İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Amd Athlon II x4 640 işlemci sahibiyim. 4 yıldır stok fanla yaşadığım zorluklardan sonra daha öncede aklımda var olan işlemci fanını değiştirmeyi bugün başardım

Ürünümüz bu;

Kutu içeriğinde gördüğünüz fan, vidalar ve montaj parçaları, fanın kasada sabit durmasını sağlayan alt tabaka ve termal macun var Bu ürünü almamdaki en büyük neden sessizliğinin yanı sıra içinde gelen macunuydu. Fakirliğin gözü kör olsun

Çok net olmasada ürünün içinden çıkanlar bunlar, dikkat ettiyseniz işlemcinin macunu bitmiş artık bunu görmedim ama tahmin etmiştim
    Soldaki gariban plastik şey ise stok fan maalesef buradan Amd'ye selamlarımı iletiyorum bol bol

Macunu bir güzel sürdükten sonra ise sıra fanı yerleştirmeye geldi.

Fotoğrafın netliği için kusura bakmayın arkadaşlar

Velhasıl, ürün hakkındaki fikirlerim şu yönde. Bu fiyata alınabilecek en güzel ürünlerden bir tanesi şu an kasamdaki o gereksiz gürültü kayboldu, ayrıca 15-20 derecelik bir ısı farkı meydana geldi. Daha stres testi yapmadım yapınca onun sonuçlarınıda buraya koyarım. Ürün GA775/1150/1155/1156/1366 & AMD AM2/AM3/FM1 pinlerini desteklemektedir.

Fanı, Vatan Bilgisayardan 29 liraya aldım eğer almak isteyen arkadaşlar olursa;
    http://www.vatanbilgisayar.com/cnps90f-ga775_1150_1155_1156_1366--amd-am2_am3_fm1-islemci-sogutucu.html

Anakartım: Msi e51
    Kasa: Thermaltake wingrs 201

• Kısa bir stres testi;

Bu da son hali

Gpu'ya da tam güç vererek genel anlamda oluşacak sıcaklık değerlerine bakmak istedim ve sonuç tam istediğim gibi nasıl başladıysam öyle bitti gürültü olarak. Almak isteyen arkadaşlar tereddüt etmesin

• düşük fiyatı ve zalman markasına güvenerek hepsiburadadan aldım ve kurdum, almaz olaydım..
    fanın sesinden çocuk uyuyamıyor, bosch elektrik süpürgemiz bile daha sessiz çalışıyor
    işitme engelliler için güzel ürün.
  • Bende olandan o kadar fazla ses çıkmıyor iade edin derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

Bende olandan o kadar fazla ses çıkmıyor iade edin derim...

izlediğim diğer videolarda da çok sessiz, bugün iade başvuru yapıp kargoya verdim inş. normal diye geri göndermezler..
    sıfır ürün bende anlamadım, hem ses hem titreşim var, fanı elimle yokladım öyle boşlukta yok.. kargoda atıp tuttular ondan mı oldu acaba
  • O tür soğutuculardan pek hayır gelmez, iade edin ve kule türü soğutuculara bakın;

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps5x-performa-775115011551156amd-am2am2-am3fm1-islemci-sogutucu.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZALMAN İŞLEMCİ SOGUTUCU.
    11 yıl önce açıldı
    Deepcool an600 cpu cooler
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Kullandım hatta 2 gün önce sattım xigmatek gaia aldığım için fanı bir süre sonra ses yapmaya başladı ve vidalarıda 2-3 söküp takmadan sonra iş görmez hal alıyor değiştirmek zorunda kaldım :) Ama performansı oldukça yeterliydi fx6200 ile max 60derecelerde çalıştı

İnceleme için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 9 Nisan 2015; 20:08:29 >
  • BySerkan kullanıcısına yanıt
    Böyle şeyler olabilir bende geçenlerde hatta incelemesinide yapmıştım xigmatek xaf 120mm fan aldım çok kötü ses yapıyordu bende fan böyle sanıp kurcalamadım meğersem arızalıymış gidip aynı modelle değiştirdim şimdi hiç ses yok olabiliyor böyle şeyler elektronik ürün bunlar...
  • Xigmatek Gaia'da f/p ürünüdür alınabilir 3 ısı borulu 8mm'lik gayet verimli
    Evet gaia benide cok sasirtti performansiyla 50lira gibi cokda uygun bir fiyata aldim hemde :)

http://www.donanimcibaba.com/2015/03/xigmatek-gaia-sd1283-cpu-sogutucusu-incelemesi.html

Ilgini cekerse oku hocam :)

• üstad doğru söylüyorsun fakat fiyatına göre çok iyi bi ürün olarak geldi bana göre. amd stok fanlarını bilirsiniz...

keşke cebimizde biraz para olsada bunlar pahalı gelmese fakat egzos fanlarımın ömrünün dolması da yakındır daha onlar değişecek

ram alınacak falan derken pc'nin masrafı şişiyor maalesef :)

@BySerkan

hocam ben aşağıdaki videoya bakarak satın aldım, aynı videodaki gibi ses çıkartıyor rahatsız etmiyor beni pek

senin ürün sıkıntılı olabilir hepsiburada ürünlerine çok güven olmuyor maalesef
    ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 9 Nisan 2015; 20:20:46 >

• Okudum kardeşim eline sağlık, güzel paylaşım olmuş, en azından o modele karşı da oluşan gereksiz ön yargılar kırılır bu sayede, f/p oranı gerçekten iyi olan bir ürün, o tarafı ihmal ettim biraz pek katkıda bulunamıyorum ama bir süre sonra sıkılıkla takılacağım.
  • Kardeşim anlıyorum seni, ancak o tür soğutuculardan S.Stone / Noctua vb. markaların low profile soğutucuları haricinde olanlar verimsiz oluyor malesef, bu soğutucu da kararlıysan eğer, bios'tan akıllı fan yönetimini aktifleyip, sıcaklığa göre fanın devirini arttırmasını ayarlayabilirisn, bu sayede sesli olmaz.
    Ben Zalman fanı satın aldım zaten Ekim ayından beri kullanıyorum çokta memnunum şuanlık sıcaklık değerlerim iyi seviyede.

Bios'ta da otomatik ayarlı binen yüke göre devir kendini ayarlıyor.
  • Beyler bu fandan alcam önerirmisiniz ses olmasın istiyorum bide stok fandan kalitelidir dimi fx 6300 65 68 dereceye kadar çıkıyor anakartımda kuzey köprüsü ısınıyor bu sıcaklarıkları düşürürmü acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcimen98

Beyler bu fandan alcam önerirmisiniz ses olmasın istiyorum bide stok fandan kalitelidir dimi fx 6300 65 68 dereceye kadar çıkıyor anakartımda kuzey köprüsü ısınıyor bu sıcaklarıkları düşürürmü acaba ?

Yes

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Evet gaia benide cok sasirtti performansiyla 50lira gibi cokda uygun bir fiyata aldim hemde :)

http://www.donanimcibaba.com/2015/03/xigmatek-gaia-sd1283-cpu-sogutucusu-incelemesi.html

Ilgini cekerse oku hocam :)

3 Tane Heatpipe var , bundan daha F/P soğutucu mezarda galiba

• quote:

quote:

Beyler bu fandan alcam önerirmisiniz ses olmasın istiyorum bide stok fandan kalitelidir dimi fx 6300 65 68 dereceye kadar çıkıyor anakartımda kuzey köprüsü ısınıyor bu sıcaklarıkları düşürürmü acaba ?

Yes

Yanılıyorsunuz.

Bu tip soğutucular (zamanında Xigmatek Apache III kullandım) 85W ve üstü TDP'den sonra sapıtıyorlar.

FX6300 95W TDP'ye sahip. Pek işe yarayacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

quote:

Yes

Yanılıyorsunuz.

Bu tip soğutucular (zamanında Xigmatek Apache III kullandım) 85W ve üstü TDP'den sonra sapıtıyorlar.

FX6300 95W TDP'ye sahip. Pek işe yarayacağını sanmıyorum.

Aylardır sorunsuz kullanıyorum 50 derece üstü görmedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.