Merhaba, Kucuklugumden beri hayalim olan spor bir otomobil almayı dusunuyorum. Fakat bir türlü karar kılabilmiş değilim. İstediğim özelliklere gelince hem bakan bi daha baksın istiyorum hem de otomobil güçlü olsun performanslı olsun istiyorum(En azından standart otomobillerle aynı beygirde olmasın) (Bu arada Biliyorum çok şey istiyorum)
Her markanın spor otomobillerine baktım. Bir sürü yorum okudum. Aslında istediğim 4 kişilik bir cavrio idi fakat piyasada güzel cabrio goremedim. Sonuç olarak geldiğim nokta şudur ki :
+RX-8 cabrio değil ama güzel ve farklı bir araba oldugu icin cezbetmisti beni. içi de cok hosuma gidiyor. Fakat yorumları okudugumda 231 beygir güç üreten bu wankel motorunun sorun cıkarabildiğini alanlardan memnun olmayanların oldugunu gordum. bundan biraz sogudum
+S2000 hakkında olumlu çok şey okudum. Performansı ve motoru hakknda olumsuz tek bir şey gormedim. Bence görünüşü de gayet güzel. Benim gözümde tek kötü yanı 2kişilik oluşu. Sırf bu düşündürüyor beni.
+Z4 e söleyecek pek birşey yoktur heralde. Onu da sırf 2kişilik oldugu icin acaba diyorum.
+3 Serisi cabriolar cok guzel hem de 4 kişilik ama beygirler dusuk olmasına ragmen guzel olanların 2003 modelleri 50-60bin. yani performans eklenince fiyatlar ucuk hale geliyor. İçimden bunu alacagıma z4 alırım diyorum.
60.000Tl'ye kadar limitim var.
sizin görüşünüz nedir? Teşekkürler
Bende seninle ayni dusuncelerle araba bakmaya basladim terk farki benim butcem 10 bin dolardi ve Californiadayim. Sonucta senin baktigin araclarin hepsini ben de dusundum nerdeyse. Once senin seceneklerin hakkinda yorumlarimi soyleyeyim.
RX-8 cok dusundum secenklerin arasinda en ucuzuydu ama cabrio hayalin varsa uzak dur, hayalindeki araci al derim. Ben cabrio olmadigi icin eledim.
S2000: guzel arac binip kullanmadim. En pahali ve en zor bununandi benim secenkler arasinda nerdeyse hepsi modifiyeliydi. Ic ve dis tasarami benim hosuma gitmedi.
Z4: Ben bunda karar kildim. Hem dis hem ic tasarim olarak S2000 den guzel bana gore. Donanim olarak da haliyle S2000 den bir kac adim onde. icerdeki malzeme kalitesi de daha iyi duruyor. Kullanim zevki mukemmel, arac bir go kart gibi bana gore. 2.5 aldim ben imkan varsa 3.0 a bak derim. 2.5 teki 5. vites cok kisa kaliyor. Otoyolda hem cok sesli hem de yakit tuketimi artiyor. 3.0larda 6 vites var. Ben temiz 2.5 bulunca kacirmak istemedim. 0-100 u 7 sn civari bana yeter dedim. Yaklasik 1 aydir kullaniyorum. Sorun olursa cevaplayabilirim. Spor paket alirsan arac bir hayli alcak otopark giris cikislari hiz tumsekleri falan cok sorun oluyor. Yoldaki en ufak cikinti aracin icinde. Ben gunluk kullanim icin aldim ve dert etmeden kullaniyorum. Ama sanirim haftasonu kullanimi icin daha uygun bir arac. Mesela markete gitcem 5 dk otoparkta ki hiz tumseklerinden cikmak icin, 5 dk de yola cikmak icin ugrasiyorum. Yurusem daha cabuk giderim:)
3 serisi: Ayni fikirdeyim bunu alacagina Z4 daha mantikli. Arka koltuk kesin gerekliyse dusunebilirsin ama Z4 un zevkini vermez. uzun yollarda daha konforlu ve gunluk kullanima daha uygun oldugu kesin.
Benim 4 koltuklu degerlendirdigim en onemli secenek A4 cabrio idi. Bence piyasadaki en guzel cabriolardan biri. Fakat Z4 u gorunce arka koltuklara ihtiyacim olmadigina karar verdim ben:)
Bekli TT roadsteri da seceneklere ekleyebilirsin ama ben test ettim ve hosuma gitmedi ici cok basik ve karanlikti. Ic tasarimi da biraz eskimis gibiydi. 225 hplik versiyonu kullandim ben. Turbonun etkisiyle performans harikaydi, Z4 2.5i den farki bariz hissediliyordu. Yalniz boyle engebeli yerlerde arac cok esniyor. Rijitliginde bir sorun var gibi.
Z4 hayalimdeki araba.. Fakat 2 kisilik evet. Simdi Alfa GT kullaniyorum cok memlunum. Satsam Z4 alicagim kesin
imkanın varsa z4 m coupe derim diğerleri yanından dahi geçemez
Z4 çok daha mantıklı olur içlerinden hayalinizi gerçekleştirin derim.
Merhaba, herkese yorumları icin teşekkür ederim öncelikle. Z4 almayı ben de cok istiyorum fakat 3.0 ına gücüm yetmez. sahibindene baktım 2.0 ları 60bin civarı. en sora 60-65 e cıkmayı dusunuyorum. o yüzden 3.0 hayal gibi.. Alırsam muhtemelen 2.0 olur.
berk 1 aydır kullanıyosun, peki hiç ya 4 kişilik arabam olsaydı keşke dediğin bir durum oldu mu ? Bir de sen kaça aldın orda fiyatlar cok daha uygun sanırım ?
ben 13 bin dolara aldim. Aslinda once 10 bin dolara TT roadster alirim ustu acik araba hayalimi gerceklestirmis olurum diye dusunuyordum. Dedigim gibi Z4 u gorup kullandiktan sonra is degisti. Bundan onceki arabam Subaru Legacy idi. Kac kere arka koltugu kullandin dersen belki 1 kere. Ama burada herkesin arabasi var yani bir yere gidilecegi zaman bir sorun olmuyor en kotu herkes kendi arabasina atlayip gidiyor. Turkiye de oyle degil tabi bazen ihtiyac olabiliyor. Yalniz belki biraz bencilce olacak ama soyle dusun baskalarini kirk yilda bir memnun etmek icin kendi hayalinden mi vazgeceksin. Zaten ilerde coluk cocuk vs. oldugunda 2 kisilik araba almak imkansiz olur. Ben boyle dusundum simdi kullandim kullandim sonra imkansiz diye dusundum aldim.
Mesela simdi babamlar gelecek yanima, daha Subaru satilmadi, onu kullanacagim. eger o satilsaydi kiz arkadasimin arabasiyla gezdircektim. Yani sonucta bir care bulunur cok gerektigi zaman. Tabi gene senin ihtiyaclarinla alakali, eger haftasonu kalabalik piknige giden ya da ne bilim isten cikinca arkadaslarla tek araba bir seyler icmeye giden biriysen belki de sana arka koltuk cok gerekiyordur. Bu aracin bana tek negatif etkisi olacak ben snowboard yapiyorum ve bununla karda surme sansim yok:) Zaten snowboardu koyacak yerde yok. Subarumla SUVlere kafa tutuyordum karda kista:)
Bir de aractan beklentilerin ne o cok onemli. Mesela konfor beklentin varsa hic arac BMW iyidir falan diye dusunme. Aracin her yerinden tikirtilar geliyor. Ve bu benim aracima has bir sey degil, biraz arastirma yaptim ve bir cok insanda oldugunu gordum. Ben dert etmiyorum, zaten belki de bir yil sonra satmak zorunda kalacagim ugrasmak istemiyorum. belki ugrasilsa hallolur. Tavan kapaliyken otobanda cam acik kaldi saniyorum bir bakiyorum kapali. Iceri cok ruzgar sesi geliyor camla tavanin birlestigi yerlerden. Ustu acikken de tikirtilar biraz da olsa var. Sport paket alirsan suspansiyon cok sert. 100 kmden sonra falan eger yol bozuksa araba ziplaya ziplaya gidiyor.
Ama daha once hic bu kadar keyifli bir arac kullandin mi dersen. Kesinlikle hayir derim. Ustunu acip soyle gaza basmaya basladigimda ruzgarla motor sesi karisiyor. Inanilmaz zevkli bir duygu. Yol tutus zaten mukemmel. Ben kisaca arac go kart gibi gidiyor diyorum.
Kac model bakiyorsun? 2.0 yerine belki modeli biraz dusurup 2.5 bulabilirsin ki bu senin normal araclardan farki olsun kriterin icin hayli yeterli olacaktir.
2005 model 2.0lar 60 civarı işte cok da eski olsun istemiyorum acıkcası min 2005 olsun istiyorum sora cok problem cıkartabiliyor eski araçlar. burda bir de vergi problemi var biliyosun silindir hacmi arttıkca aracın vergisi de artıyor
ben olsam 3.30ci cabrio bakardım..2002-2004 model 55-60bin tl civarında temiz bir tane mutlaka bulunur.. hem performans hem de cabrio keyfi..daha ne olsun hocam
quote:
Orijinalden alıntı: palermo
ben olsam 3.30ci cabrio bakardım..2002-2004 model 55-60bin tl civarında temiz bir tane mutlaka bulunur.. hem performans hem de cabrio keyfi..daha ne olsun hocam
Vergi sorun olmazsa bence de 330CI
Z4 ün yanında digerleri sönük kalıyor
quote:
Orijinalden alıntı: bod
2005 model 2.0lar 60 civarı işte cok da eski olsun istemiyorum acıkcası min 2005 olsun istiyorum sora cok problem cıkartabiliyor eski araçlar. burda bir de vergi problemi var biliyosun silindir hacmi arttıkca aracın vergisi de artıyor
hehe biliyorum bilmez olurmuyum. Hayatim boyunca 1.6 arac kullandim o yuzden:) Ben sen biraz da performans olsun demissin diye oyle dedim. Yoksa aracin burada 2.0 i olsa ve daha ucuza satilsa ben de 2.0 alirdim. 2005 model baya yeniymis. Benim almadan arastirdigim kadariyla onemli olan bakimlarinin zamaninda yapilmis olmasi. O yuzden kayitlari olan bir araca bak, sonrasinda sorun cikacagini sanmiyorum. Ben 70 bin milde (110 bin km de falan) aldim. Neyseki simdilik bir sorun yok. Secenekleri 2 veya 3 indirip mutlaka araclari kullan bence.
Şaka bir yana, ben de olsam Z4 ya da 3.30Ci düşünürdüm..
Ben gözüm kapalı Z4 seçerdim.
S2000 harika bir araba ama kalite olarak bence Z4 alır. Z4 yada tt düşünün derim
TTlere de baktım ama ona vercegim paraya z4 alırım daha iyi.. şu subaru da felaket bişiymiş resmen uçak
SLK200 nasıl olur ?
s2000 vsc siz alınmamalı gibi bir düşünce vardı.... zaptetmek güç tecrübeli ve dikkatli olunmalı diye biliyorum .... hoş diğerleri de çok farklı olmayabilir....