Şimdi Ara

Z170 - X99 Anakart tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Creative ses yongası kullandığı için Gigabyte tasarım olarak ne kadar iyi olursa olsun elemek zorunda kaldım çünkü ileride sürücü problemi ile karşılaşmak can sıkıcı olacaktır.

6600K Skylake alırsam ilerleyen dönemlerde performans farkı olursa 3 yıl kadar kullanıp 2.el 7700K alabilirim (i7 Cannonlake)

Yani anakartı tahmin ediyorum ki 4 nesil sonra değiştiririm. (2011'den bu yana i5 2500K kullanılıyor ve aradan 4 nesil geçti)

Sanıyorum ki 4 - 5 Yıl sonra NM yerine farklı üretim geometrilerine geçilmiş olur.
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

eğer ses işlemcisinin özellikle iyi olmasını istiyorsan, Z170 çipsette kesinlikle Z170X-GAMING 7 öneririm. 9 serisinde kullanılan Creative ses işlemcilerinden değil bunlar.

bu ses kartını kullanan Creative ses kartına bakarsan fiyatı zaten 300$-500$ arası olduğunu görürsün.

GIGABYTE burada Creative® Sound Core3D™ Quad-Core (dört çekirdekli) ses işlemcisini kullanmış. Ve inan bana hiçbir sorun yaşamazsın, şayet ben kullanıyorum

Sadece bununla da bitmiyor ses teknolojileri,

GIGABYTE AMP-UP Audio™ Technology
    Creative SBX Pro Studio™ Audio Suite
    GIGABYTE Exclusive : Upgradable OP-AMP
    High End Audio Capacitors

sormak istediğin bir şey var ise yaz lütfen.

Z170 - X99 Anakart tavsiye

• X99 da kesinlikle msi godlike derim hakikaten muazzam bir anakart ancak 2000+ lira anakarta verilmez gider x99 soket en ucuz anakartı alırsın yanına gider adam akıllı bir ses kartı alırsın hem anakartın yanında gelicek ses kartından daha iyi performans alırsın hemde daha ucuza halletmiş olursun tekrar sölüyorum godlike gerçekten muhteşem bir ürün ancak o fiyatı hak ettigini düşünmüyorum anakartların görevi sadece üzerine takılı bileşenlere güç vermek ve veri alışverişini saglamak ve düzenlemektir fazlası hard luxe giriyor heleki doların 3 lira oldugu bu memlekette z170 te ise custom sıvı sogutma sistemi kurucaksan gigabyte z170x gamingi tercih edebilirsin heatsinklerdeki custom sıvı sogutma girişleri oldukça dikkatimi çekti oc yapıcaksanız performansa katkısı olabilir ve ses yongasıda oldukça kaliteli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: diemcizone

Creative ses yongası kullandığı için Gigabyte tasarım olarak ne kadar iyi olursa olsun elemek zorunda kaldım çünkü ileride sürücü problemi ile karşılaşmak can sıkıcı olacaktır.

6600K Skylake alırsam ilerleyen dönemlerde performans farkı olursa 3 yıl kadar kullanıp 2.el 7700K alabilirim (i7 Cannonlake)

Yani anakartı tahmin ediyorum ki 4 nesil sonra değiştiririm. (2011'den bu yana i5 2500K kullanılıyor ve aradan 4 nesil geçti)

Sanıyorum ki 4 - 5 Yıl sonra NM yerine farklı üretim geometrilerine geçilmiş olur.

Asıl harici ses yongası kullanmayacaksanız Gaming 7'yi tercih etmeniz gerekir, ses yongasının ALC1150 ve modlu sürücüler ile Realtek Codec'leri kullanan (M8H için yüksek ihtimal ALC1150) SupremeFX'e karşı üstünlüğünden dolayı.
    Z906'yı Realtek ile kullanmazdım ben olsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 30 Eylül 2015; 6:13:51 >

• Merhaba,

İlginiz için çok teşekkürler!

Ben Z170X Gaming 7 veya Gaming G1 düşünüyorum.

Vatan Bilgisayar'da çalışıyorum, bu sayede iskonto ile alabileceğim.

Daha öncesinde Creative ses kartları ile ilgili çok sıkıntı yaşadım ve benim gibi forumda bir sürü sürücü konusunda problem yaşayan insan var.

Creative evet çok iyi marka fakat sürücü konusunda çok amatör ve satışta olan ürünlerine dahi sürücü desteği vermiyor.

Bu konuda beni temin edebilirmisiniz?

Anakartın tasarımı çok iyi ve ben g1 alırsam illa ki anakartın soğutucusunda sıvı soğutucu mu kullanmam gerekir?

Hortum delikleri var fakat dizaynı sıvı soğutmaya özel olduğu için dez avantajı var mı sıvı soğutucu takmadan kullanmanın?

Son kararım Gigabyte olacak sanıyorum.

6700 veya 6600K @4.5GHz+ (Çıkabildiği kadar)

Noctua D15S

16GB 2400MHz @ 2800 2900 3000MHz 2X8GB Crucial Ballistix Sport

256GB 950 PRO NVME X4 EXPRESS 2.5GB/SN SSD

1050W Seasonic Güç kaynağı.

Corsair 780T White

Gaming 7 veya G1 düşünüyorum.

Hangi mağazada çalışıyorsun ? Buradan yazmak istemezsen direkt mesaj at bana.

Öncelikle bu konuda ciddi bir problem yaşayacağını düşünmüyorum ancak yine de herhangi bir problem olursa teknik konuda yardımcı olurum sana.

Hayır normal soğutma da kullanabilirsin, ben X99 kullanıyorum, sıvı soğutmaya uygunluğu var ancak normal fan kullanıyorum ben, ciddi yoğun çalışıyor sistem.

Hiçbir dezavantajı yok, ister sıvı ister fan kullan diye dizayn edilmiş.

İyi günlerde kullan, yine sormak istediğin bir şey olursa belirt lütfen.

Çalıştığım mağaza: Vatan Bilgisayar Cevizlibağ, Beylikdüzü, Avcılar
    Gold Teknoloji Marketleri Avcılar

Vatanın bu mağazaları benim en çok ziyaret ettiklerim.

Kolay gelsin.
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    sansına hazır kampanya var
    bunu bir incele istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_112988185/f_//tm.htm#113008475

Orijinalden alıntı: diemcizone

İlgin ve alakan için teşekkürler, seçimim Gigabyte olacaktır.

Çalıştığım mağaza: Vatan Bilgisayar Cevizlibağ, Beylikdüzü, Avcılar
    Gold Teknoloji Marketleri Avcılar

Dahili creative ses yongalı kartların sorun çıkaracağını zannetmiyorum (gerçi kullanmadım ama);
    harici creative soundblaster z kullanıyorum sorun yaşamadım şimdiye kadar.
    anakart olarak gigabyte gaming gt kullanıyorum gayet memnunum üzerinde realtek alc 1150 var onuda kullandım
    ama bi creative değil güzel 5.1 hoperlörün varsa ya tercihini creative ses kartlı anakartlar yönünde kullan derim şahsen.

çipset olarak bencede x99 ;x77 de öyleydi 3 nesil işlemci gördü muhtemelen x99 da en az 2-3 jenerasyon görür zırtpırt anakart güncelleme derdin
    olmaz en azından.

Ek olarak bence kesinlikle gigabyte alınır yanlış tercih olmaz; neden dersen geçenlerde gigabyte r9 290x windforce 3x ekran kartım bozulmuştu ,
    penta garantiliydi panta ilgilenmedi sağolsun aldığınız yer ile çözün dedi ;alınan yer zaten sattığı karttan bihaber kimse yardımcı olmadı.
    O kadar uğraştan sonra gigabyte türkiyeye ulaştım soğolsunlar aren kabul noktası telefonunu verdiler gittim teslim ettim kartı 10 civarında
    sorun giderilmiş olarak mis gibi kart geri geldi şu an kullanıyorum memnunum bu vesileyle de gigbayte türkiye'ye teşekkür etmek istedim.
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.