Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Türkleri mi anlatıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
8.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu son resimdeki kara parçası gerçektende italyanın yarımadasına çok benziyor..
  • Turkler icin yazılsaydı eger filmde 10.000 ork olucagına 100.000 ork olurdu savaslarda.Bize tum dunya saldırmıstı cunki...
  • Bırakın boş işleri..
    Filmini izlemeyip kitabınıda okumuş olsaydınız bu tartışmanın saçmalık seviyesini anlardınız...
  • ozankhan sana katılıyorum yahu hakıkaten ne alaka yahu zaten herseyden nem kapıyoruz ne alaka uruk-hai ler yorukmus tabı yoruklerın kafasındada ak el ızlerı var demı veya topraktan cıkıyorlar yahu tolkıen 2. dunya savasını orta dunyaya uyarlamıs ve turklerle hıcbır alakası yok bu konunun sencesı bencesı olamaz bence
  • Eğer kitaplar okunsaydı arkadaşın dediği gibi bu tartışmanın saçmalığı da ortaya çıkardı.Uruk hailerin türkler olduğunu iddia eden yabancı kişi ise acaba Tolkien'in diğer kitaplarını okumuş mu? yani arnor ve Gondor'un ataları olan Numenor insanlarının zamanla şeytana tapar hale geldiği,orta dünya insanlarına zulmettikleri,tanrılara isyan ettiklerini biliyor mu? Eğer biliyorsa Tolkien'in iyiliği ve kötülüğü tek bir soyun tekelinde görmediğini,her ırkın yada birkın içindeki herhangi bir insanın da kötü olabileceğini anlatmaya çalıştığını,ayrıca yazarın Türkleri kötülemekten çok, gayet açık şekilde sanayileşme yüzünden doğal çevreyi yok eden başta avrupa olmak üzere ingiltereyi eleştirdiğini bilmiyor mu??

yapmayın arkadaşlar Allah aşkına..Tolkien eserlerinin altyapısını,felsefesini bilmesek inanacağız

• hass..tir
  • Onlar hep korkuyarlar ama haksızda değiller çünkü yakında inşallah tepelerine binip yeniden osmanlı gibi adaletli bir türk birliği kurucağız
  • elalemin 3 , 5 tırsak salakları saçma sapan bir tez atmış ortaya milletide inandırmaya çalışıyor.
    neymiş adam çoçuklugunda fark etmişş ... biraz daha zorlasa kitabı ben yazdım diyecek kazma
  • Saçma.Çünkü Orglar lanetlenmiş Elfler idi.Böyle bir şey olsaydı,türklerin önce ingiliz olması gerekirdi ki sonra başka bir ırka geçsin!
  • Bende diyorum niye orklara kanım kaynıyor

Şaka bi yana tamamen saçmalık lotr serisini okudum .orda TÜrk olma ihtimali olan tek ırk cüceler ama boy konusundan kaybediyor onlarda
  • bizim ota boka "Türk dür" "Tabi canım Türklerden ilham almış" "Ünlü futbolcu X in görümcesinin komşusu Türk müş" gibi toplumsal ezikliğimizi bir yana koyarsak bu muhabbetleri her okuduğumda aklıma kızılderililer Türk müş muhabbeti gelir. Yok canım bütün dünya aslında Türk. stonehage i de biz diktik kale gibiler zaten orada top ve cirit oynuyorduk.... gibi gibi bitmez b muhabbetler.
    Fakat ek bir nokta koymam gerekirse Tolkien abimiz dil bilimci olduğu için uzun süre orhun yazıtlarını incelemiş bir insandır. Tabi ki Türk kültüründen büyük bir etki görmüş olabilir ama Yüzüklerin Efendi sini yazdığı her gün gidip aynı masada aynı içeceği içtiği kafenin, onu yazmaya iten çocuklarının , karısının, savaşta geçirdiği badirelerin hepsinin de etkisinin olmadığını kenara atmamak lazım.
    Eğer benzetme yapmaya kalkarsak orkların moğollara ,frenklere ,cermenlere hatta çinlere bile benzediğini iddia edebiliriz.

• tolkien ve eseri yüzüklerin efendisi için bir çok şey söylenmiştir. yazdığı eser için çok kapsamlı bir araştırma yaptığı ve bir çok kültürü incelediği için bir çok yere çekilebilir. 1.dünya(bizzat katılmıştır) ve 2. dünya savaşı dehşetini görmesi ve yaşadığı yılların sanayileşmenin başladığı yıllar olmasıda eserini etkileyen unsurlardır. gerçek şuki yüzüklerin efendisi onun ütüyopyasının yansımasıdır. kötülerin ne kadar güçlü olursa olsun en güçsüzler tarafından dahi alt edildiği, makineleşmenin insan gücüne yenik düştüğü bir hikayedir.
  • Merhaba,

aslında burada mesaj yazanlara çok şey söylemek isterdim. Ama kısaca birkaç cümle kurayım.

1. Hayatında okuduğu kitap sayısı sayılı insanlardan oluşan bir ülkede bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak en kötü alışkanlığımız. Birde tabiki bir konuyu derinine araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle ortalıkta caka satmak yine başka kötü bir alışkanlığımız.

2. Bir takım gruplar sürekli Türkleri kötülemeyi modernizm,entellektüellik sanıyor. Çünkü ne kadar büyük bir uygarlık olduğunu dünyaya sadece kılıcı ile değil medeniyetiyle neler kattığını bilmiyoruz. Bilmediğimiz için " yok canım olur mu böyle şey" " Ha yine herkesi Türk yaptınız" bakışının sonu geliyor artık.

Neyse konuyu fazla uzatmaya gerek yok.

Yüzüklerin Efendisi ve Türk mitolojisi benzerliklerini tespit etmiş bulunuyorum.

Linke Tıklayın
    Yüzüklerin Efendisi ve Türkler

Hatta konuyla ilgili bir kitap yazmayı da planliyorum. Türkoloji dalında bir yüksek lisans yaparsam O planin icerisinde yuksek lisans tezi olarak resmileştirmeyi düşünüyorum.

Buyrun bakalım. Yüzüklerin efendisi'ndeki karakterler Türklerden mi alıntı kendiniz karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksuvari -- 18 Mart 2016; 21:30:22 >

• Rhun=Farslar
    Haradrimler = Araplar
    Umbarlı Korsanlar = Cezayirli berberi korsanlar
    Gondor = Akdeniz ülkeleri,güney avrupalılar
    Mordor = hilafetin merkezi
    Orklar = Türkler
    Khand=Uzak Asyalılar(Çin,Hindistan vs.)
    Cüceler=Yahudiler
    Elfler=İskandinav ve Cermenler
    Rohan=diğer avrupalı beyazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Alakası bile yok J.R.R Tolkien 2.Dünya savaşını görmüş bi yazardı.yüzüklerin efendsinden önce çocuk masalları yazıyodu.yüzüklerin efendisine başladığındada 2.Dünya savaşından esinlendi.üçlemeyi bitiremeden öldü.ölümünün ardından oğulları babalarından miras kalan bu üçlemeyi derledi ve babalarının ismiyle piyasaya sürdü.Ayrıca ortadünya yı anlatan ilk kitap hobbit te uruk-hai diye bi ırk yok.

tamamen 2.dünya savaşından esinlenilmiştir.ayrıca Tolkien in tüm kitaplarında hep en son savaşlara kartallar gelirkartalda bilindii gibi ABD sembolüdür.yain o kitaptaki uruk-hai ler olsa olsa almanlar olurbiz yoktuk 2.dünya savaşında

hiç bu açıdan düşünmemiştim vay be cahillik mutluluk valla

• @aksuvari Yaw senin amacin ne ki 10 yillik konuyu hortlatiyorsun?! 2006 da acilmis konu
    @Gren Gablin Seninlede alakasiz sacma konularda denk geliyorum. Hortlamis konuya atlamissin.
    @Bloody Hell 2006'da ne yazdiysam bugun de arkasindayim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

@aksuvari Yaw senin amacin ne ki 10 yillik konuyu hortlatiyorsun?! 2006 da acilmis konu
    @Gren Gablin Seninlede alakasiz sacma konularda denk geliyorum. Hortlamis konuya atlamissin.
    @Bloody Hell 2006'da ne yazdiysam bugun de arkasindayim

ne yazmışsınki arkasındasın?

Türk mitolojisi ile benzerliği ortada. Ancak konuyu açan arkadaşın paylaştığı ile makalemin zaten alakası yok. Dolayısıyla yazdığının arkasında olabilirsin. Benim makalemi bağlamıyor.

• Kendinizi aşağılamayı bırakın lütfen. Adam öncelikle bir masal/efsane ortaya koymak istemişti bunları kurgularken. Ayrıca C.S Lewis ile kendisi bir arkadaşken Lewis'in kitaplarında sembolizm kullanması ( Aslan karakteri Hz İsa'dır mesela ) aralarının açılmasına neden olmuştur. Çünkü JRR Tolkien sembolizmden nefret eder. Yukarıda da belirtilmiş biraz açmak istedim. Ayrıca 10 yıllık konunun neyini hortlatıyorsunuz?
  • Mordorla Türklere atıfta bulunulduğu varsayılan Uruk Hailer ne alaka çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: liero

hani küüçk çocuklar olur ya. çizgi film seyrederler. sonra oyun oynarlar, ben süperman'in, sen batman'sin diye. bu haberde geçen adam da öyle. kitabı okumuş heyo biz ingilizler elfiz diye ortalıkta dolaşıyor. türkleri de ork yapmış. ilk önce okuduğunu anlasaymış böyle bir şey demezdi. zira tolkien alegoriden nefret ederdi.

quote:

"insanlar anlam veremedikleri şeylere beklenenden fazla değer verildiğinde onu anlamaya calısmaya cabalamak yerine kendi değerlerini savunmaya gecerler..."

tolkien'in sözü.

Yalnız Tolkien in sözü gerçekten mutişmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.