Şimdi Ara

Yüzde 6 yağ oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çarşamba günü fitnessa başladım. İlk kez bu spora başlıyorum. İlk gün aç gel dediler gittim ölçüm yaptım 170 boy 57 kilo ve yüzde 6 yağ oranı çıktı. Bu oran çok mu düşük? Artırmak için ne yapabilirim? İdeal oran kaçtır?

Bir de bana 6 haftalık bir antrenman programı verdi. Bu sanırım hacimlenme dönemi oluyor. Bu süre boyunca beslenme listesi vermedi. 6 haftadan sonra verecekmiş. Ama ben şimdiden beslenmeye başlamak istiyorum. Nasıl bir beslenme listesi hazırlamaliyim?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 13 Nisan 2015; 22:44:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yüzde 6 Yağ Oranı: Bilmen Gerekenler

Yüzde 6 yağ oranı, sporcular ve vücut geliştirmeciler arasında arzu edilen bir hedeftir. Düşük vücut yağı yüzdesi, belirgin kasların görünmesini sağlar ve genel sağlığa fayda sağlayabilir.

Yüzde 6 Yağ Oranının Faydaları

• Kas kütlesini artırabilir
    • Metabolizmayı hızlandırabilir
    • İnsülin duyarlılığını iyileştirebilir
    • Kalp hastalığı riskini azaltabilir

Yüzde 6 Yağ Oranına Ulaşmak

Yüzde 6 yağ oranına ulaşmak zorlu bir görevdir ve sıkı bir diyet ve egzersiz rejimi gerektirir. Diyet, protein ve sağlıklı yağlar açısından zengin olmalı, karbonhidratlar ise sınırlı olmalıdır. Egzersiz programı, ağırlık kaldırma, kardiyo ve yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanları (HIIT) içermelidir.

Yüzde 6 Yağ Oranı ile Karşılaştırma

Yüzde 6 yağ oranı, yüzde 8 yağ oranından daha düşüktür ancak yüzde 7 yağ oranından daha yüksektir. Yüzde 5 yağ oranı ise son derece düşük bir yağ yüzdesidir ve profesyonel sporcular ve vücut geliştirmeciler için ayrılmıştır.

Önemli Hususlar

Yüzde 6 yağ oranına ulaşmak için gerekli olan kalori açığı ve fiziksel aktivite miktarı kişiden kişiye değişebilir. Aşırı kalori açığı veya aşırı egzersiz zararlı olabilir. Bu nedenle, yüzde 6 yağ oranı hedeflerken bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Sonuç

Yüzde 6 yağ oranı, gelişmiş sporcular ve vücut geliştirmeciler için arzu edilen bir hedeftir. Ancak, bunu başarmak zorlu bir süreçtir ve sağlık uzmanına danışmadan yapılmamalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ideali %8 dir, gerçi kime göre neye göre

hacimlenirken yağlanırsın da zaten sıkıntı etme.Beslenmen protein ve karbonhidrat ağırlıklı olsun
  • % 6 yağ oranı nasıl indin yahu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O makineler gerçek değil benim amcamın oğluna
    da %5 diyip duruyor, diyorum olamaz okadar düşük daha karın kası bile gözükmüyor falan ama anlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

% 6 yağ oranı nasıl indin yahu

Valla ben özel bir şey yapmadım bi çıktım makineye 6.4 yazdı İyi bir şey mi 6.4 olması? Ben üzüldüm çok yağsızim diye. Bu işlerden hiç anlamam daha yeniyim.

Bir de hacimlenirken beslenme programı hazırlamak gerekli midir yoksa hacim kazandıktan sonra mı hazırlıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 14 Nisan 2015; 16:22:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkb

O makineler gerçek değil benim amcamın oğluna
    da %5 diyip duruyor, diyorum olamaz okadar düşük daha karın kası bile gözükmüyor falan ama anlamıyor.

Hocam ama boy ve kilo doğru çıktı. 170 boy 57 kilo. Bu durumda yağ oranı da doğru çıkmaz mi?

• yağ oranını makineden değil aynaya bakıp anlarsın.%10'un altında kalmak ister çoğu kişi karın kaslarının vb. gözükmesi için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kestane Korkusu

yağ oranını makineden değil aynaya bakıp anlarsın.%10'un altında kalmak ister çoğu kişi karın kaslarının vb. gözükmesi için

Yağ oranı yüzde 10 altında kalınca hiç çalışmadan bile karın kasları gözükür mu

• gözükmez, çalışman lazım yine.Ha tabi sıska olup gözükenler var ama 50 kiloyken karın kası yapmışsın, bicepsler milletin bileklerden ince güzel bir görüntü değil.
    Bu arada;
     Yüzde 6 yağ oranı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kestane Korkusu

gözükmez, çalışman lazım yine.Ha tabi sıska olup gözükenler var ama 50 kiloyken karın kası yapmışsın, bicepsler milletin bileklerden ince güzel bir görüntü değil.
    Bu arada;
     Yüzde 6 yağ oranı

Benim vücudum yuzde 20deki gibi. 3 ve 4. Fotolar ideal

• benim bildiğim kadarıyla %6 yağ oranına inilebilir ama hacim kaybedebilirsin ve uzun süre kalmak sağlık için zararlı ve uzun süre ilaçsız kalamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahbeewah

benim bildiğim kadarıyla %6 yağ oranına inilebilir ama hacim kaybedebilirsin ve uzun süre kalmak sağlık için zararlı ve uzun süre ilaçsız kalamazsın

Hocam yüzde 6 yağ oranına düşmek istemiyorum ben zaten o yağ oranındayim. Az mı çok mu diye sordum artırmali miyim diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

quote:

benim bildiğim kadarıyla %6 yağ oranına inilebilir ama hacim kaybedebilirsin ve uzun süre kalmak sağlık için zararlı ve uzun süre ilaçsız kalamazsın

Hocam yüzde 6 yağ oranına düşmek istemiyorum ben zaten o yağ oranındayim. Az mı çok mu diye sordum artırmali miyim diyorum.

yarışa falan gircekseniz düşebilirsiniz onun dışında %8 yağ oranı civarları en sağlıklısı
  • quote:

quote:

quote:

yarışa falan gircekseniz düşebilirsiniz onun dışında %8 yağ oranı civarları en sağlıklısı

Yok hocam yav ne yarısı. Fit bir vücudum olsun yeter. Öyle yükseklerde gözüm yok.

Peki kac kilo alırsam yüzde 2 artar. Mesela şimdi ben 57 kiloyum. 65 kilo olduğumda yağ oranım kaça çıkmış olur. Bu konu hakkında pek bilgim yok da. Yeni yeni öğreniyorum bu işleri.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam yav ne yarısı. Fit bir vücudum olsun yeter. Öyle yükseklerde gözüm yok.

Peki kac kilo alırsam yüzde 2 artar. Mesela şimdi ben 57 kiloyum. 65 kilo olduğumda yağ oranım kaça çıkmış olur. Bu konu hakkında pek bilgim yok da. Yeni yeni öğreniyorum bu işleri.

aldığın kilonun kas veya yağ olup olmadığına bağlı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahbeewah -- 15 Nisan 2015; 19:52:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.