Şimdi Ara

Yutkunurken kulaktan gelen ses 'Cıt cIT' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
90.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trlog

:D bilgisiz cevaplarla dolmuş ortalık

o gelen ses orta kulak iltihabı grip olunca felan kulagın zor duymaya başlar agrır ileride erkenden doktora git + kulagını çok fazla su kaçmamasını sagla

Herkesde vardir bu yutkunmadan da cikarabilirsin o sesi
  • o ses bendede var.

Arabaya bindiğimde falan bi süre sonra ağzımı açıp dilimi geri çekerim o sesi yutkunduğumdan daha yüksek duyarım ve daha net duymaya başlıyorum bunu yaptığım da.
  • bende de hasta olmaya başlayınca oluyor enfeksiyondan sanırım
  • Ben kendimi bildim bileli var o ses. Devamlı kendim yapıyorum alışkanlık oldu artık, ağırlıklı olarak müzik dinlerken oluyor. Nprmalde de nasıl oluyorsa yapıyorum işte
  • DH ya üye olanlara oluyormmuş bu!

• kulak içindeki basınctan dolayı zar bi yerlere sürtüyo ondan ses cıkıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: nigel gearsley

DH ya üye olanlara oluyormmuş bu!

Ahaha Seni Komik Şey.

• Bu ses bende de sürekli var.
  • ama bende sağa doğru yattığım zaman sağ kulağımdan yutkunduktan 1 saniye sonra ses geliyo dün tüplü dalış yaptım 6 m daldım acaba ondan mu kulaklarımı sürekli eşitledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strange Night -- 26 Temmuz 2012; 13:23:18 >
  • bendede vr normal bişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.KADiR

Öss mode on:

Eğer tahmin ettiğim ses ise şöyle sanırım:
    Kulakta basıncı dengelemek için orta kulaktan genize açılan östaki borusu vardır. Yutkunurken bu borudan kulağa uygulanan basınç sonucunda böyle ses çıkabilir, doğaldır. Sadece yutkunurken değil nasıl anlatsam böyle kulağımızın iç tarafını oynattığımızda da(nasıl oluyo demeyin anlatamıyorum ama böyle birşey herkes yapabilir) böyle sesler gelir.

Öss mode off:

Kulagin icini oynatmak derken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende de var ne olur söyleyin yaşayacakmıyım ?
  • bende tik oldu o yıllardır yaparım rahatınıza bakın bişey olmuyor
  • bende başlıktan sonra farkettim bendede çıkıyo

• merhaba arkadaşlar bu konuyla yazdıklarımın faydalı olması diliğiyle...

Yutkunurken kulaktan çıt çıt ses geliyorsa ve siz doktorunu gitmenize rağmen şifa bulamadıysanız doktorunuzdan östaki borusu ile ilgili
    yönlendirmede bulunarak tedavi isteyiniz. Muhtemelen doktorların es geçtiği bu konu hastalığın merkezini oluşturur. Geniz eti, sinüzit, üst solunum yolları
    enfeksiyonları, kulak enfeksiyonları vs. östaki borusunun işleyişini bozar ve boru açılıp kapanırken sesler duymaya bazan da ağrı hissetmeye başlarsınız.
    Uygun tedavi ve Allah'ın izni ile bir süre sonra düzeldiğinizi göreceksiniz...

(ALINTI) Bu bölge hastalıklarında uygulanacak tedaviyi tıbbi ve cerrahi tedavi olarak ikiye ayırabiliriz.

Tıbbi tedavide en çok kullanılan ilaçlar
    1.Antihistaminik denilen ve alerjiye yönelik ilaçlarla,
    2.Dekonjestan denilen ve burun ve geniz bölgesini genişleten ilaçlardır.

Antihistaminikler, burun mukozasının alerjenle teması sonrası ortaya çıkan reaksiyona vücudun tepkisini azaltmaktadırlar.
    Dekonjestan ilaçlar ise burun içi kan damarlarını büzerek östaki tüpüağzı etrafındaki mukoza şişliğini azaltarak etki gösterirler.
    Bunlar dışında buruna sıkılan kortizonlu spreyler, burun ve östakimukozasının ödemini azaltarak sorunu ortadan kaldırabilmektedir.
    Ancak ilacın bu etkisi 2. haftadan sonra başlar. Tedavi genelde 3 ila 6 hafta sürer.

Cerrahi tedavinin amacı çalışmayan östaki tüpünü bypass edip orta kulağı havalandıracak başka bir yol bulmaktır.
    Bunun için ilaçlarla düzelmeyen durumlarda kulak zarının çizilerek orta kulaktaki suyun boşaltılması ve kulak zarına tüp takılması ameliyatları yapılabilir.
    Bu tüp orta kulağın hava almasını sağlar. Genellikle 6-12 ay süreyle orta kulağın havalanmasını sağladıktan sonra zamanla tüp kendiliğinden atılır ya da hekim
    tarafından çıkarılır. Bu işlemin dezavantajı tüp yerinde olduğu müddetçe kulağa su kaçırılmamasını gerektirmesidir. Bir diğer dezavantaj ise nadir de olsa tüp
    takılan yerin iyileşmeyip delik kalmasıdır. Bu durumda kulak zarının yamanması gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejmiyas -- 22 Ağustos 2013; 11:57:21 >

• Yillardir Bunu Dusunuyorum Valla
  • Aynı ses bende'de mevcut ağzım burnum kapalı iken dışarıya hava vermeye çalışırsam oluyor konuşurken'de olabiliyor bunu tek ben duyuyorum sanırdım daha sonra bu sesi yapmaya çalışırken videoya. Çektim ve sesin dışarıdan'da duyulabildiği gördüm umarım yakınımdaki insanlar ben konuşurken bu çıt çıt sesini duymuyordur

• O ses bende de var ve istemli olarak yapabilirim. Hatta kulaklarım tıkanınca açılmasını da o şekilde sağlarım

Edit: Eski konuymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skillet -- 4 Kasım 2013; 3:27:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nigel gearsley

DH ya üye olanlara oluyormmuş bu!

Dh'i nasıl okuyorsun ? DH'ya

• sorun ortadan kendiliginden kayboldu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.