Şimdi Ara

yuruyuş mesafesi ama nereye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben desem ki 560 km otede ne benim sesimi ne de bir çiçeğin kokusunu duyabiliriz.

Cevabi olarak ekvatordan kutuplara kadar bunun mumkun olmadığı canlılığın var olduğu iletişimin mumkun olduğu soylenecektir.

Ancak 560 km dikey kalkış yapsak atmosferi geçiceğiz ve uzaya çıkacağız.

Duşunculerimizi olumlama ya da yanlışlama adına kullanılan dünyadan başka bir fizik ve kimyanın analojisi ile verilen cevaplar ne kadar anlamlı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 20 Ocak 2016; 13:09:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tekrar tekrar okudum anlamak için. Beynim yandı.

Hiç anlamlı olmaz. Fizik ve kimya kanunları tüm madde için geçerlidir. Tüm evren maddeden oluşur. Evrenden başkada bir madde yok. Fizik ve kimya kanunları evrende geçerlidir. Bunun tersi bir düşünce kendimizi tatmin etmek amacıyla oluşturulan bir hayalden ibaret olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemalist42 kullanıcısına yanıt
    ben şunu anlıyorum. insan kainatın neticesi olabilir evrilmiş olabilir ancak mevcut olan yönü taş değildir toprak değildir. yani hukuku sosyolojisi psikolojisi artık farklı kuralları intaç eder.
    bu kuralların icad edilmesindeki şekil benim de mantığımı aşıyor.

bence ilah anlayışı bir korkunun eseridir. var olan bir ilah varsa bu ilah ile korku eseri oluşan aynı ilah değildir. değişik açılardan da ilah kavramına yaklaşılabilir ama en geçerli olanı bence kainatın fiziği ve kimyası ile insanın fizik ve kimyası arasındaki olağanüstü dengesizliğin sığınma ihtiyacı doğurmuş olması hali ilahi bir gücü icad etmiş olmalı.

edit ilgi için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 21 Ocak 2016; 14:54:46 >
  • Üstadım özel olmazsa senin yaş kaç dolaylarında? Pmdende yazabilirsin merak ettim.

Senin tasavvur ettigin ilah, insanlarla iletişime geçermi? Bir ilah varsa, yaratıp bırakırmi? Bütün bunları açıklamazmi? Semavi dinlerin korku kaynaklı oluştuğunumu düşünüyorsun?

Ilah fikri, bence korkudan dolayi değil, insanın içinden gelen birşey. Tamamiyle içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. Insan, birşeyleri yuceltme eğilimde gibi geliyor bana, bu ilah olmadığı zaman bir insan olabiliyor bir ideoloji olabiliyor kadın olabiliyor herhangi birşey olabiliyor. Sanki insan, sığınacak bir liman arıyor. Sebebi direkt olarak korku değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemalist42 -- 21 Ocak 2016; 15:01:23 >
    profile bilgileri doğrudur.

ben bir arayış içerisindeyim. doğduğum topraklarda islam egemen bir yaşam var. bu açıdan ilk elden ALLAHU teala inancı beni etkiledi ve ben de mümkünler içerisinden doğruları ayıklamaya çalışıyorum.

korku mümkündür. bir topun üstünde hareket eden bir canlıyız ve fırlatıldık ve düşeceğimiz yer belli değil.

bu bir sebeb olmayabilir ancak mümkün görülüyor. ha ben yaradanu tealanın varlığını biliyorum. sorguladığım varlığın esbabı değil anlatılan dinin metodolojisi içerisindeki o her şeye kucak açan yapı.

rahim dünyada herkese veren rahman ise ahiret de sadece mümminlere verecek olan denmiş. ben bu dünyada rahim denen kişinin anne denen kadın türü olduğunu görüyorum. kafir mümmin demeden para değil mevki değil açlık değil susuzluk değil ama bir kadın mutlaka eş olmuş.

bu da beni inkar denilen sürece sokuyor. RAHİYMU tealayı değil rahim sahibi bir kimseyi inkar etmem gerekiyor.

ateizm sebeb olarak anneyi kabul etse benim kabulum imana inkarım da ondan gayrı olan ilaha yönelik oluyor. bu esnada anne baba hakkı gibi bir kavram devreye girince benim de beynim yanıyor.

bu ikincil tali hakkı islamla bağdaştırmaya çalışıyorum. ALLAHın emretmediği rasulun kavletmediği bir evlilik sonucu oluşan durum yani bizler ne kadar imtihana tabidir. merak ettiğim sorulardan en önemlisi bu.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Ustadim diger konuda dedigim gibi. Islamin birtakim görüslerini dogru bulmuyorsun anladigim kadariyla. Bunlari biraz daha net aciklarsan ve detaylandirirsan kafamda daha net bisey olusur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemalist42 -- 21 Ocak 2016; 15:46:15 >
    Esasen sorun islam değil. Sorun algılamak zorunda olan insan.

Ben bir yere kendimden bir değer katmalıyım diyorum. Ama bıraktığım şey nihayi olarak hep nesle dair işaretler.

Ancak diynin temelinde nesil olayı başlangıcından hitamına kadar bir zorluğun sembolu. Bizi cennetten atan ve cehenneme sokacağı soylenen nefsin yasaklı amellerini natamam yerine getirip buna din demek aklıma sığışmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Dinde kendinden bir deger katman mumkun degil bu bidat olarak adlandirilir islamda. Boyle yaparak mutlu olacaksan sen bilirsin. Mutsuz ve umutsuzsan, cok kafa yormamani tavsiye ederim. Bunun bir sonu yok. Insan, bir karar vermeli, dunya hayatina bir anlam vermeli ki tatmin olsun arayisi bitsin. Oyle yada boyle. Kararsizlik, insani mutsuz eder. Belirsizlik insanin hosuna gitmez. Biryerde durmak gerekir ustadim, fazlasi akil sagligini yitirmeye atilan bir adimdan ibarettir. Umarim arayisini biran once sonuclandirirsin.

Diğer muhabbetimizde değindiğimiz hususlar gereği esasen bidate tabi bir oluşum mumkun gözükmüyor. İttifakı görüşler yok boşluklar var.

Bu boşlukların doldurulması ise bidat olmamalı diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.