Şimdi Ara

Yürürken Dik Yürümek Dik Oturmak vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulda bikaç kişi dik durmadığımı söyledi sonra dikkat ettimde gerçekten öyleymiş yani boynum biraz öne eğik gibi sürekli pc başında olmaktanmı böyle oldu anlamadım 7.sınıfa kadar böyle bi sorun yoktu 7-8 arasında başladı şuan lise 1 deyim dik yürüyemiyorum dik durmaya çalışınca sırtıma garip hafif bir ağrı giriyor çok geç olmadan bu durumu düzeltmek istiyorum acaba nasıl düzeltebilirim bu sorunumu fitnesa gitsem durumu anlatsam bi yardımları olabilirmi acaba

• Özgüven eksikliği ile zamanla alışkanlık haline gelmiş,sana ne olucak onuda söyleyeyim ortopediye gidersen hastaneye egzersizler vericek saçma sapan.
  • bu bir yöntem değil ama bugün yatarken yastıksız
    uyumayı dene, belki fark eder yarına
  • hemende cevap veremiyorum forumdanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama dh sayfaları çok yavaş açılyıor bende.başka siteller normal herneyse biraz araştırmıştımda pilates denen bişey varmış ne oldğunu bilmiyorum ama bu konuda baya fayda sağlıyormuş bunun hakkında bilgisi olan varmı
  • yanindaki arkadaslarina cevrene soyle uyarsinlar surekli seni aliskanlik haline getirirsin ;)
  • teşekkürler cevaplar için benm bu soruna acil çare bulmam lazım alışmışım öyle yürümeye bu seferde dik durunca garip yürüyorum
  • Ben de çok dik duruyorum millet dalga geçiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede vardı aynı sorun pc başında çok oturmaktan oluyor daha az oturmaya çalış ve zaman buldukça egzersiz yap.
  • morpheus gibi yürü, dalga geçmiyorum araştırabilirsin kollarını arkadan bağla belli bi zaman sonra dik durmaya alışırsın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: clanthee

teşekkürler cevaplar için benm bu soruna acil çare bulmam lazım alışmışım öyle yürümeye bu seferde dik durunca garip yürüyorum

garip yürümüyorsun..aslında olması gereken şekilde yürüyosun ama sana acayip geliyor..sanki artist artist yürüyormuş hissi veriyor..ama emin ol dışardan olması gerektiği gibi gözüküyor
  • Dedemin stili
    quote:

Orijinalden alıntı: Réx

morpheus gibi yürü, dalga geçmiyorum araştırabilirsin kollarını arkadan bağla belli bi zaman sonra dik durmaya alışırsın .

Ya bende normalde dik dururum ama mesela moralim felan bozulunca yada yorgunluğumu hissettiğim zaman resmen çöküyorum.

Ama genellikle yürürken olm kendine gel dik yürü lan diye tembih ediyorum kendime...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

quote:

Orijinalden alıntı: clanthee

teşekkürler cevaplar için benm bu soruna acil çare bulmam lazım alışmışım öyle yürümeye bu seferde dik durunca garip yürüyorum

garip yürümüyorsun..aslında olması gereken şekilde yürüyosun ama sana acayip geliyor..sanki artist artist yürüyormuş hissi veriyor..ama emin ol dışardan olması gerektiği gibi gözüküyor

valla bende de ayni sorun var. hatta senin dedigin gibi oldugunun farkindayim. ama sirf artist artist yuruyomusum gibi hissettigim icin dik duramiyorum. off

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içi dolu başağın başı eğik olurmuş
  • Çok kafaya takıyosan onun için korseler var.. Sırt kısmı destekli kazık gibi dimdik yürüyorsun.. 1-1.5 ay onu kullan sonra sımsıkı taş gibi dimdik olursun..
  • diz sırtın tam ortasına konulur, kollarla omuzlar tutulur ve kütürt.
  • 4-5 sene önce bende de aynı sorun vardı. Babam hep uyarırdı dik dur diye. Sonra bir süre ağrıtsa bile dik durmaya başladım artık yokuş yukarı bile neredeyse yola 90 derece dik yürüyorum.

Bu sorunu aşmalısın sürekli dik durmaya özen göster. Yoksa omurgan eğik durmana göre şekillenir bir daha istesen de düzeltemezsin.
  • bende başım yerde gidiyorum paso yolda paramı bulcam ne alışmışım hep yere bakıyorum
    geçen yine yolda yürürken karşıma aniden köpek çıktı ne yapcağımı şaşırdım
  • Bilgisayarın başından kalkınca 5 dakika kadar omuz ve kol hareketleri yap, çok faydasını görürsün.
  • benimde öyle bir sorunum vardı
    şöyle atlattım

Egsersiz hocalarından sırt ve omurga kaslarını çalıştıracak egzersizler al. kasların zayıflığından kaynaklanıyor
    Ne olursa olsun dik yürümeyi sürdür. Vücut bir süre sonra kendini o modda ayarlayacak.
    benim bacaklarımda çarpıktı ayaklarımı dışa basa basa sürekli artık ayaklarım normale döndü.
    Yani herşey bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor ama dik yürümeyi ve ortopedik sert yatak seçersen bu senin için daha iyi olabilir omurilik açısından. Benim yazdığım amatör yorumu uzman bir hekim sana daha doğru verebileceğine inanıyorum

Acil şifalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedrim

içi dolu başağın başı eğik olurmuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.