Şimdi Ara

Yurtlar ve Burslar (GENEL BAŞLIK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kısa süre sonra yurt ve burs dertlerimiz başlıyacak.Gayem bu başlık altından sorularımızı sorup paylaşımlarımızı yapmak.
    İlk ben başlıyım yurt fiyatları istanbulda ne alemde ? :D

• Burs başvurusu falan şimdiden yapabiliyo muyuz? ve nerelere başvurabiliriz ? bilgisi olan?
  • @Ece41
    Şu an ara sınıf öğrencileri (hazırlık sınıfını bitirenler, 1. sınıfı bitirenler ve ilerki dönemlerde olan öğrenciler) için KYK başvuruları var. KYK'nın resmî Web sitesine girdiğinde hemen çıkıyor. Bu başvuru burs, kredi ve yurtlar için. Ancak üniversiteye bu yıl yeni başlayacak olanlar için başvurular ağustosun ikinci yarısında olacak.

Şu an burs başvuru yapılabilen özel kurum olduğunu da pek sanmıyorum; ama yine de araştırmak gerek. Özel kurumların burs başvuruları genellikle eylül ayında başlar, kışa kadar devam eder. Aralık-ocak aylarında da bazı büyük illerin ticaret odalarının burs başvuruları ve bunlar dışında birkaç küçük kurumun burs başvuruları olur. Sonra da burs başvuruları dönemi genel olarak kapanır.

Yurtlar 3 tip: KYK'nın devlet yurtları, üniversitelerin kendi yurtları ve özel yurtlar.

KYK'nın da iki tür devlet yurdu var: genel yurtlar ve yüksek ücretli yurtlar. Genel yurtlar, bir şehrin içinde mümkün olduğu kadar çok sayıda dağıtılmış hâldedir. Geçen yıl aylık ücretli 90 TL'ydi. Ancak bu genel yurtların olanakları pek iyi değil. İçlerinde iyi durumda olan yurtlar da elbet vardır, yurttan yurda değişir; ancak genel profil çok da parlak değil. Yüksek ücretli yurtlar da bazı illerde ve az sayıda oluyor. Ücretleri 100-200 TL arasında değişiyor; KYK'nın sitesindeki "Yurt Hizmetleri" menüsünden "Genel Bilgiler" bölümüne girip, sayfanın aşağılarına indiğinizde yurt yurt ücret listesini bulabilirsiniz. En son geçen yıl bakmıştım, İstanbul'da bile bu yurtlardan sadece Avcılar ve Davutpaşa'da vardı; ancak birkaç tane daha açılmış sanırım: Avcılar Atatürk Kız Yurdu, Avcılar Atatürk Erkek Yurdu, Avcılar Merkez Kız Yurdu, Davutpaşa Fatih Sultan Mehmet (Karma) Yurdu, Florya Beşyol (Karma) Yurdu, Vilayetler Hizmet Birliği Vali Muammer Güler Erkek Yurdu. Davutpaşa'daki FSM Yurdunda en çok YTÜ'lü öğrenciler kalıyor; çünkü YTÜ'nün orada kampüsü var. Bu yurtların olanakları genel yurtlara göre çok daha iyidir, daha kaliteli yurtlardır. KYK başvurularındaki formda önceliği genel yurtlara veya yüksek ücretli yurtlara veriyorsunuz. İlk seferde çıkması için belli öncelikler var, bunlar yoksa şans. İlk seferde çıkmazsa da yedek listeye kalırsınız. İstanbul'da yedek listede sıra çabuk gelebiliyor; çünkü şehir çok büyük olduğu için yurtlardan ayrılanlar çok sayıda ve mekanizma da hızlı işliyor.

Üniversiteye bağlı kampüs yurtları da her üniversitede olan bir şey değil. Bunlar genellikle kampüste olur. Ya üniversite rektörlüklerine ya da üniversiteyle ilişkisi olan bir kuruma bağlıdır. Mesela İTÜ'nün kampüs yurtları var. İstanbul Üniversitesinin de Rektörlüğe devredilmiş kampüs yurtları mevcut. ODTÜ'nün ve Boğaziçi Üniversitesinin de böyle yurtları var. Araştırmak gerek.

Özel yurtlar da iki kategoriye ayrılıyor: cemaate bağlı olanlar ve cemaate bağlı olmayanlar. Cemaate bağlı olan yurtların aylık ücretleri konusunda net bilgim yok; ancak diğer özel yurtlara göre çok daha ucuz olup temiz, düzenli yurtlardır. Bir arkadaşım geçen yıl İstanbul'daki bu tip bir yurtta kalıyordu, aylık ücreti için 200 TL mi ne demişti. Ama cemaate bağlılar işte, herkes tarafından tercih edilmeyebilir. :) Cemaate bağlı olmayan özel yurtlar ise pahalı. İstanbul'da bu tip yurtlardan bulabileceğiniz en ucuz olanlar da olsa olsa 500 TL/ay'dır; ama bunlar da tek tük ve odalar en az 4 kişilik. Apart yurtlar da var. Ancak İstanbul'da bunlar maalesef ucuz değil. İyi araştırmak gerek, bir de pazarlığa girmeyi deneyin. :)

Özel yurtlar için geçen yıl birkaç iyi site biliyordum.

www.ozelyurtara.com
    www.yurtlarburada.com
    www.istanbuldayurtlar.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 5 Temmuz 2011; 23:12:37 >

• burs olmak için üniversite kazanıp gitmek yeterli mi her hangi bir puan veya bir başarı farkeder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

burs olmak için üniversite kazanıp gitmek yeterli mi her hangi bir puan veya bir başarı farkeder mi?

Üniversite kazanmış olman gerekiyor.

Zaten başvuru formunda kazandığın üniversite ve bölüm otomatik olarak çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Temmuz 2011; 0:03:52 >
  • @AlacaKaranlık abi sen bu işleri biliyorsun Ben şimdi ara sınıf başvurusu yapacağım da ben bu sene hazırlığı okudum ve 1. sınıfa geçtim; sınıfınız kısmına hazırlık mı yazmalıyım 1. sınıf mı? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

@AlacaKaranlık abi sen bu işleri biliyorsun Ben şimdi ara sınıf başvurusu yapacağım da ben bu sene hazırlığı okudum ve 1. sınıfa geçtim; sınıfınız kısmına hazırlık mı yazmalıyım 1. sınıf mı? Teşekkürler.

Hiç ara sınıf başvurusu deneyimim olmadığı için ve bu konuda da kimseden bilgi almadığım için, benim de tam bilgim yok vallahi. Ancak büyük ihtimal 1. sınıf diye girmen gerekiyor. Bir de bunlar seni zaten araştıracaklar.

KYK'yla ilgili bir ana konu var, çok sayıda sayfası olan, oraya da sorabilirsin. Orada üst sınıflarda okuyup tecrübeli olanlar çoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 5 Temmuz 2011; 22:34:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

@AlacaKaranlık abi sen bu işleri biliyorsun Ben şimdi ara sınıf başvurusu yapacağım da ben bu sene hazırlığı okudum ve 1. sınıfa geçtim; sınıfınız kısmına hazırlık mı yazmalıyım 1. sınıf mı? Teşekkürler.

Hiç ara sınıf başvurusu deneyimim olmadığı için ve bu konuda da kimseden bilgi almadığım için, benim de tam bilgim yok vallahi. Ancak büyük ihtimal 1. sınıf diye girmen gerekiyor. Bir de bunlar seni zaten araştıracaklar.

KYK'yla ilgili bir ana konu var, çok sayıda sayfası olan, oraya da sorabilirsin. Orada üst sınıflarda okuyup tecrübeli olanlar çoktur.

Teşekkür ederim.

• başbakanlıktan gelen karşılıksız bursta herşeyini araştırıyorlar mı acaba üstüne mal mülk falan varmı diye birde başvurular ne zamana kadar?
  • ilk 1000de olup başarı bursu alan var mı acaba buralarda? Özel veya devlet farketmez. Alıyosa ne kadar alıyor merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

başbakanlıktan gelen karşılıksız bursta herşeyini araştırıyorlar mı acaba üstüne mal mülk falan varmı diye birde başvurular ne zamana kadar?

(Burs: Karşılıksız / Krediler: Karşılıklı)

Başvuru formunda belirtilen kriterleri araştırıyorlar. Mal mülk olarak da, mesela araba ve biçerdöver sahibi olmak...

Ancak açık konuşmak gerekirse, bu KYK bursunun kime ve neden çıktığı pek belli olmuyor. Dolayısıyla siz sadece başvurun ve bekleyin. Burs çıkarsa çıkar, çıkmazsa da çok ciddi bir sorun olmadığı müddetçe yapabilecek bir şey yok. Kardeşleri okuyan, maddi durumları pek iyi olmayan arkadaşıma kredi çıktı. Ancak durumu çok daha iyi olanlara da burs çıktığını gördüm. Ailede sigortalı çalışan olması durumunda formdaki gelir verilerini de bir yere kadar düşürebilirsiniz. Çünkü annenizin ve babanızın T.C. kimlik numarasını ya da vergi numarasını SGK'nın sitesindeki ilgili bölüme girip maaş dökümünü görmeleri artık zor değil. Bir de başvuru formunda çok ayrıntıya girmemeye çalışmak gerek. Devlette belli mevkilerde torpili olanların yüzüne de şans gülüyordur Allah bilir.

Ara sınıflar için şu an devam eden başvuru dönemi 7 Ağustos'a kadar. Bu yıl üniversiteye yeni başlayacak olanlar için de başvurular ağustosun 2. yarısında olur. Geçen yıl 16-25 Ağustos arasındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Temmuz 2011; 0:17:43 >

• Merhaba,ben üniversite öğrencisiyim ve kyk yurdunda kalıyorum bu sene üniversite sınavında başka bi şehirde başka bi bölüme geçiş yaptıgımda başka bi yurda geçişi mi alabiliyor muyum yoksa yeniden yurt başvurusu mu yapmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FKD

ilk 1000de olup başarı bursu alan var mı acaba buralarda? Özel veya devlet farketmez. Alıyosa ne kadar alıyor merak ettim.

(Ben değilim ha. )

KYK'da (devlet) ilk 100 gerekiyor. İlk 100'e girenlere burs için öncelik tanınıyor, ayrıca normal ücretin 3 katı veriliyor.

TEV'in Üstün Başarı Bursları var. Bunun için de LYS sonucu elde edilen MF, TM ve TS puan türlerinden yerleştirmede kullanılanında ilk 2000'de olmak gerekiyor. Ancak burada öncelik söz konusu değil ve TEV'in bursları herkese kolay kolay çıkmaz. 9 ay boyunca ödenen bursun toplam ücreti 9500 TL'ymiş.

http://www.tev.org.tr/burslarimiz/detay.aspx?SectionID=IdPu%2fkxDTHAN79ENtiNHuA%3d%3d&ContentID=voKCvSPIywgAh06kS9v1sw%3d%3d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 5 Temmuz 2011; 23:47:12 >

• ben şuan kyk yurdunda kalıyorum sadece burs için başvuracağım ama formda yurt istiyormusunuz diye bir seçenek var ben şimdi istiyorummu diyeceğim yoksa istemiyorummu
  • quote:

quote:

burs olmak için üniversite kazanıp gitmek yeterli mi her hangi bir puan veya bir başarı farkeder mi?

Düzenleme: Millî ve amatör sporcular istisna.

olley be milli sporcuyum aslında (dum)

u-16 milli takım
    u-15 milli takım seçmelerindeydim seçilmedim :D

ama sporcuyum güzele haber bak bu kaç para açep bu ve geri ödemek zorunda olmadığım bir burs değil mi bu

• quote:

quote:

quote:

Düzenleme: Millî ve amatör sporcular istisna.

olley be milli sporcuyum aslında (dum)

u-16 milli takım
    u-15 milli takım seçmelerindeydim seçilmedim :D

ama sporcuyum güzele haber bak bu kaç para açep bu ve geri ödemek zorunda olmadığım bir burs değil mi bu

Çok özür dilerim; ama sanırım yanlış alarm oldu. KYK'nın sitesinde, "Burstan Yararlanacak Öğrenciler" listesinde geçen tam ifade şu: Ülke adına müsabakalara katılan, millî olmuş amatör sporcu olan öğrenciler. Maalesef bunun için de öğrenci olmak gerekiyor yazılanlara göre.

2011'deki aylık ücret 240 TL. Buna her yıl bir miktar zam gelir. 2012'de de 250-260 TL olur.

Bursun geri ödemesi olmaz. Ancak belli durumlarda kesilir ve krediye dönüşür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Temmuz 2011; 0:10:57 >

• şimdi şöyle. benim babam esnaf. Yani maaşımız yok. gelir kısmına ne yazmam gerekiyor? yani düşük gösterbilirmiyim. anlarlarmı ? yani bende bilmiyorum aylık gelirimizi tam olarak. + olarak mal varlığımızı öğrenebilirlermi?
  • quote:

quote:

ilk 1000de olup başarı bursu alan var mı acaba buralarda? Özel veya devlet farketmez. Alıyosa ne kadar alıyor merak ettim.

(Ben değilim ha. )

KYK'da (devlet) ilk 100 gerekiyor. İlk 100'e girenlere burs için öncelik tanınıyor, ayrıca normal ücretin 3 katı veriliyor.

TEV'in Üstün Başarı Bursları var. Bunun için de LYS sonucu elde edilen MF, TM ve TS puan türlerinden yerleştirmede kullanılanında ilk 2000'de olmak gerekiyor. Ancak burada öncelik söz konusu değil ve TEV'in bursları herkese kolay kolay çıkmaz. 9 ay boyunca ödenen bursun toplam ücreti 9500 TL'ymiş.

http://www.tev.org.tr/burslarimiz/detay.aspx?SectionID=IdPu%2fkxDTHAN79ENtiNHuA%3d%3d&ContentID=voKCvSPIywgAh06kS9v1sw%3d%3d

Ham puanda mı yoksa yerleştirme puanında mı ilk 2000 hocam ?Bir de üniversiye yerleşmiş iken tekrar ygs ye girip ilk 100 e girersek KYK bursundan faydalanabilir miyiz ?

• Ayni sehirde ikamet edip yurda başvurabiliyormuyuz
    İstanbulda oturuyorum ama cok uzak kaliyo üni'lere
    Hergün 2 saate yakin yol çekmek istemiyorum yurda başvursam cikma ihtimali varmi yada burada ikamet ettiğim icin hic cikmazmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur583

quote:

quote:

(Ben değilim ha. )

Ham puanda mı yoksa yerleştirme puanında mı ilk 2000 hocam ?Bir de üniversiye yerleşmiş iken tekrar ygs ye girip ilk 100 e girersek KYK bursundan faydalanabilir miyiz ?

İlk sorunun yanıtı: Yerleştirme.

İkinci sorunun yanıtı: Bu konuda bilgim yok; ama güzel fikir gibi duruyor. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.