Türkiyedeki fiyatlarla Rusyadaki fiyatlar resmen yarı yarıya. Babam Rusyada yaşıyor, ben Türkiyede. Babam Rusyadan araba getirip bana bırakabilir mi?
Şöyle düşündük; Getirecek bana bırakacak, 2 seneye yakın burada kullanıcam, sonra arabayı tekrar babama götürücem. Rusyaya götürdüğüm arabayı bırakıp onun arabasıyla tekrar gelicez, onun pasaportuyla ülkeye sokucaz yine ben iki sene kullanıp oraya götürücem.
Böyle bişey yapabilir miyiz? Bazı sitelerde Türkiyeye girerken ötv/kdv yatırmak gerekiyor falan diyor. Neler yapmam gerektiğini bilen var mı ?
Bu mevzu üzerine pek çok konu açıldı forumda. Maalesef mümkün değil, eğer araba ile geldiysen araba ile geri dönmeni istiyorlar, eğer dönmedi isen o arabayı Türkiye'de kimsenin kullanmayacağına dair bir yazı bırakıyorsun gümrüğe, öyle dönebiliyorsun yurt dışına.
Tüm yolları kapatmış bakanlık, illaha pahalı araba kullanacaksın diyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: robotica
Bu mevzu üzerine pek çok konu açıldı forumda. Maalesef mümkün değil, eğer araba ile geldiysen araba ile geri dönmeni istiyorlar, eğer dönmedi isen o arabayı Türkiye'de kimsenin kullanmayacağına dair bir yazı bırakıyorsun gümrüğe, öyle dönebiliyorsun yurt dışına.
Tüm yolları kapatmış bakanlık, illaha pahalı araba kullanacaksın diyorlar.
Yazanlar genelde eşim bulgar veya esim rus gibi seyler diyor. Benim arabayi getirecek kisi babam o yuzden yeni konu acmak istedim.
Es, cocuklar kullanabiliyor diye biliyordum bende.
1. derece akrabalar kullanabilir diye biliyordum ama sanırım arabanın sahibi yanında olmak kaydıyla.
Arabayı kullanabilir misiniz onu bilmiyorum ama eğer araç Türkiye'deyken babanız yurtdışındaysa aracın gümrük otoparkında olması lazım yoksa ceza yersiniz.
Net bilgi verebilecek biri var mı?
Yurt dışından araç getirme konuları hemen hemen her hafta açılır.
Artık klişe olmuş şeyler bunlar.
1- eğer yurt dışında 180 gün yaşamadıysan sen o aracı kullanamazsın. 2- Baban aracı rusyadan alır TR ye sokar. Anca baban yanındaysa sen o aracı kullanabilirsin. 3- Eğer baban araçla girdiyse çıkarken aracı götürmeyecekse o aracı gümrük otoparkına çekmek zorunda. Eğer çekmez ise sonuçlarına katlanır. Hapse kadar yolu var.
Bu üç maddeye bile bakacak olursak sen yabancı plakalı bir aracı kullanmak istiyorsan en az 6 ay yurt dışında yaşamış olman gerekir diyor madde.Yani Türkiye'de yaşıyorsan kullanamazsın. Yakalanırsan aracını bağlarlar ve hakkında dava açılır. Vergi kaçakcılığı v.s. Çok büyük cezası var.