Şimdi Ara

Yurtiçi 31ms ping anormal değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar xbox sahibiyim online oyun oynarken çok sıkıntı yaratmasada oyunumu biraz olsun engelliyo. Anlamadığım şey ise, benim normalde yurt içi pingim 8ms civarı bir değerdeydi. Bayadır test etmiyordum şimdi bi test edeyim dedim baktım 31ms. Ne yapabilirim sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GranTurismo -- 8 Eylül 2011; 22:34:21 >

•  Yurtiçi 31ms ping anormal değil mi ?

Bende aynı sorundan muzdurabım 5 aydır.5 ay önce gittiğimde sorun düzeltirecektir dendi deyiş o deyiş.
    Bence FİBERNETe taleb toplama ya çalışıyorlar.Online oyuncular için.
    Şu değeri gören bir online oyuncu gidip hemen yumulmaz mı yani.
    http://forum.donanimhaber.com/m_52118971/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Bende aynı sorundan muzdurabım 5 aydır.5 ay önce gittiğimde sorun düzeltirecektir dendi deyiş o deyiş.
    Bence FİBERNETe taleb toplama ya çalışıyorlar.Online oyuncular için.
    Şu değeri gören bir online oyuncu gidip hemen yumulmaz mı yani.
    http://forum.donanimhaber.com/m_52118971/mpage_1/key_/tm.htm

Yok hocam bence onla alakası yok bende adsl kullanıyorum pingim 10-12 arası değişiyor

• Ee o zaman sorun ne peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: GranTurismo

Ee o zaman sorun ne peki

ben arkadaşın fikrine cevaben yazdım şudur budur diyemem :)

Siz daha önceden düşüktü demişsiniz , modem ayarlarında adsl path mode diye bir bilgi var bu sizde fast mode mı ? interleavelerde genelde ping sorunu oluyor diyorlar forumda da birçok arkadaş bu konuda sıkıntılı çünkü.Biraz bakarsanız o konuları da görürsünüz.
  • İstatistikler -- ADSL

Adsl hat istatistikleri.
    Mod ADSL2+
    Gecikme süresi Interleave
    Trellis kodlama Etkinleştirildi
    Durum SHOWTIME.L0
    Güç Seviyesi L0

İndirme Yükleme
    SNR Payı (dB) 16.1 20.9
    Zayıflama (dB) 3.0 2.5
    Çıkış Gücü (dBm) 13.5 10.0
    Ulaşılabilir Hız (Kbps) 19104 1206
    Hız (Kbps) 9416 798
    K (DMT framedeki byte sayısı) 31 14
    R (RS code worddeki kontrol byte sayısı) 14 16
    S (DMT framedeki RS code word büyüklüğü) 0.10 8.88
    D (interleaver depth) 352 4
    Gecikme (milisaniye) 9.25 8.88
    FEC 15266 98
    CRC 1 17
    Total ES 1 577
    Total SES 0 141
    Total UAS 0 339
  • Söylemeyi unutmuşum, modemimi değiştirmiştim ama önceki modemim baya eski bir modeldi bundan iyi olma şansı yoktur heralde. AirTies Rt-102'idi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FPS değerim normal mi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Söylemeyi unutmuşum, modemimi değiştirmiştim ama önceki modemim baya eski bir modeldi bundan iyi olma şansı yoktur heralde. AirTies Rt-102'idi

Gecikme süresi Interleave

Sizde interleave görünüyor ve bu ayarı bu modeda olanların genelde pingleri yüksek oluyor online oyunlarda sorun yaşadığı söyleniyor.Eski modeminizde tekrar deneme imkanınız var mı hocam hem bu bilgiyi ayardan kontrol edin bakalım onda ne görünüyor hemde tekrar bi hız testi yaparsanız daha birebir kıyaslama olur belkide santralde bi değişiklik olmuş olabilir.
  • Haklısın dostum şuan edemiycem ama yarın ilk işim bu olucak bu arada interleavedi fastpath'e kendimiz alabilirmiyiz
  • quote:

Haklısın dostum şuan edemiycem ama yarın ilk işim bu olucak bu arada interleavedi fastpath'e kendimiz alabilirmiyiz

yok ona müdahele etme imkanımız yok.

Yarınki denemenizi yaptıktan sonra hocam tekrar koyun bi bakalım ona göre bi yol çizeriz bu konuda.Aklıma hızınız takıldı belki 8192 tanımlıyken fast mode da idi hattınız ping düşüktü 9400 lü bi değer tanımlanınca o mode değişmiş olabilir mi acaba o süreci hatırlıyorsanız o da sebep olmuş olabilir tabi hepsi ihtimal, siz bi denemeyi yarın yapın ona göre bakarız.
  • Ha onuda söyleyecektim netlimitsizdeyim hızım 8192 idi full verimde 840 civari download hızım vardı. Ama 4 ay önce 3 haftalığına tarifemi dondurmuştum açıldığında 94xx gibi bir rakamla karşılaştım ve download hızımda 970 civarı oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ha onuda söyleyecektim netlimitsizdeyim hızım 8192 idi full verimde 840 civari download hızım vardı. Ama 4 ay önce 3 haftalığına tarifemi dondurmuştum açıldığında 94xx gibi bir rakamla karşılaştım ve download hızımda 970 civarı oldu

Arkadaşım öncelikle RT-102 modemini tekrar bağlarsan hattın fastpath mi interleaved modunda mı çalışıyor görebilirsin
    Sorununa gelince ; TTnet senin 8mbiti tam alabilmen için 9400kbit gibi bir değer hattına tanımladığı için SN margin değerin biraz düşmüş ve hattın "Gecikme (milisaniye) 9.25 8.88" yemiş bunun anlamı yan komşuna bile ping atmak istesen santralden bağlantın interleaved oldugu için her yöne 20ms ping yiyorsundüzeltmen içinde hattını tekrar 8192 downstream değerine sabitlettir kolay gelsin

• RT-102'ye baktım oda interleaved. Şimdi şöyle birşey var, ben netlimitsiz kullanıyorum ve ayda 300gb'a yakın indiriyorum, hız düşmesi olmuyor. Şimdi eğer 8192'ye sabitlettirirsem bi sakatlık çıkmasın =?
  • onun bununla bir alakası yok
  • Alakası yok zaten, ama eğer istatistiklere bakarlarsada demezlermi bu adam bu hızla 300 gb'ı nasıl indirmiş diye
  • 16mbit de 50gb limit var ve ben 4daireye paylaştiriyorum ve kota 1terabyte. Hız yinede düşmüyor ve bu ttnet tarafından böyle olması isteniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

16mbit de 50gb limit var ve ben 4daireye paylaştiriyorum ve kota 1terabyte. Hız yinede düşmüyor ve bu ttnet tarafından böyle olması isteniyor

Arıza kaydını verdimde, ttnet neden böyle birşeyi istesin ki
  • santralin çıkışı yetmiyordur.
  • rekabet açısından akn doğru dürüst uygulanmıyor uzun zamandır. kota nedeni ile hızı düşen varmı?
  • hocam ben bızzat bugun avcılar türk telekom mudurlugunun santraline gittim yeminlen bakın size yemin ediyorum

adam gozumun onunde speed test yaptı

YURT İÇİ - PİNG 40-45 DOWNLOAD 8- UPLOAD 8

YURTDISI - PİNG 40-45 DOWNLOAD 8-UPLOAD 8

DEDİM ABİ BU TARİFEYE GECMEK İSTİYORUM (ESPİRİ YAPTIM )
    UZMANDAN CEVAP GELİR- BİZ BİLE EVİMİZDE BU HIZI ALAMIYORUZ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.