evet arakdaşlar bu durumda nası bi işleme tabi olur vergisi ödenir mi bilgisi olan var mıdır?
150 euro'yu geçiyorsa gönderinin üzerinde yazan miktarın yaklaşık %20 vergisi var.Tabii bu PTT ie geliyorsa uygulanan miktar. Eğer özel kargoyla geliyorsa çok çok daha yüksek ücretler ödersiniz.
yani herhangi bi degişiklik olmuyor ha amazon.com gibi bi siteden almışım ha biri hediye olarak göndermiş..
muafiyete sınır geldi o 150 euro luk pakedin muaf olabilmesi için 2 ayda 1 paket gelmesi gerekiyor ve senede toplam hakkın sadece 5.
hayaldi gerçek oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: enreka_tr
yani herhangi bi degişiklik olmuyor ha amazon.com gibi bi siteden almışım ha biri hediye olarak göndermiş..
İstediğin yerden gelsin hiç fark etmez.Önemli olan üzerinde yazan değerdir.Birde şu var,gümrük kontrolünde değeri düşük gösterilen bir laptop satın aldıysan ve bunun çok daha pahalı olduğunu tahmin ederlerse,senden ürünün faturasını isterler.Ona göre işlem yaparlar.
peki o zmn şöyle sorayım: 300€ ya da 400$ değerinde bi fotograf makinesinin akıbeti ne olur :)
arkadaşlar gümrük prosedürü hakkında bilgisi olan var mı? biri bana kargoyla gönderi yaptıgında kargonun ülkeye girdiği ilk gümrükte mi yoksa bulunduğum ilin gümrügünde mi inceleme yaparlar? eger bulundugum ilde yapılıyosa evrak kontrolü birini bulabilirm belki? bir diger soru da ürünü ikinci el almam muhtemel haliyle faturası olmayacaktır, bu halde faturayı görmek isterlerse? kafadan bi deger biçip onun üstünden vergi istemeleri mümkün mü?
her ilde gümrük yokki edirnekapıda hallederler, veya hava yolu gümrüğü v.s.
Ödemeyi paypalla yaptıysan ayda kredi kartı senden ekstre isterler ona göre değeri hesaplanır. Örneğin: 300 euroysa yazan değer,300-150=150 euro.150x(20/100)=30 euro yaklaşık vergisi olur. Eğer satın almadıysanız akrabanızdan da geldiğine inandıramazsanız ve faturada gösteremezseniz teslim alamazsınız. Gümrük memurları salak değil sakın kandırmaya çalışmayın,gözünüzden anlarlar ne olduğunu.En güzeli akıllı uslu olduğu gibi anlatın ki size yardımcı olabilsinler.Kontrol hem İstanbul hem bulunduğun ilde yada küçük ildeyseniz yakınınızdaki büyük ilde yapılır,bulunduğunuz yere sevk edilir.
iş yaş mı hocam büyük ihtimalle yani? nasıl kanıtlayım adama flickr yazışmalarının çıktısını alıp varayım yanlarına :) çok büyük bi meblag da degil ki arkadaş.millet neler sokuyo ya :)
Şansınıza,ne aldığınızı bilmediğimden bir şey söyleyemem.Mesela gönderen Türk ise rahat dersiniz akrabam bu bakın ismine diye.Bir sürü faktör var inanın işin içinde.Ama memura da bağlı durum,arama sırasındaki hislerine de.Bir memurun kalsın dediğine öteki geçsin diyebiliyor.İnşallah geçirirsiniz,gerekirse yazışmaları da gösterin o bile işe yarar
kesin gıcık bi memur olacaktır orda adım gibi eminim :) ben türkiyede buldum ürünü bugun bağlayacaz inşallah ama arkadaşım da almayı düşünüyo belki ona getirtiriz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme