Şimdi Ara

Yurtdışından (Çinden) Ucuza Numaralı Gözlük ve Güneş Gözlüğü Alma Rehberi!!! (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
140
Favori
126.795
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Genellikle sipariş tarihinden itibaren 3 haftada elinize ulaşır. Gümrükte şu ana kadar sorun olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 dolarlık bir gözlük buldum zenni opticaldan +10 dolarda kargo sanırım gümrükten sorunsuz geçer mi? Birde ek olarak doktorun yazdığı reçete ile benim ölçüm değerleri farklı ben doktorun reçetesine göre mi alacağım gözlüğü yoksa ölçüme göre mi?
  • Yıllardır gözlük sektörünün içinde olan biri olarak konuşuyorum. Çinden kaliteli gözlükleri uygun fiyata almak mümkün; fakat kesinlikle tavsiye etmiyorum. Göz kendini yenileyemeyen bir organ. Dolayısıyla uygun fiyata alacağım diye kalitesiz bir güneş gözlüğü alırsanız veya odağı alınmamış bir optik çerçeve alırsanız gözünüze zarar verebilirsiniz. Hele gözünüzde astigmat varsa kesin uzak durun, çünkü odak alınması bilhassa astigmatı olanlar için kritik önem arz ediyor. Sonra gözlük gelir neden başım ağrıyor diye dert yanarsınız. He yapabiliyorsanız camsız alın ve burada optikçide cam taktırın. Şunu da ilave edeyim uzak doğu ülkelerindeki gözlüklerin burun genişlikleri dar olur, yüz yapılarından dolayı. Alırken bu detaya da dikkat edin.

    Devlet, 2 yılda bir gözlük çerçevesine ve cama ayrı ayrı teşvik veriyor. E-devletten şuan hakkınız var mı diye kontrol edebilirsiniz (Sorgu için). Benim tavsiyem bu hakkınızdan yararlanmanız olur. Doktordan aldığınız reçete ile gözlükçüden bilhassa uygun fiyata gözlüğünüzü alıyorsunuz. Burada söylenenlere katılıyorum, gözlükçüler ciddi kar marjlarıyla gözlük satarlar. Dolayısıyla yapabildiğiniz kadar bol keseden indirim isteyin.Daha daha uyguna gözlük almak istiyorsanız da yerli gözlük üreticilerinin markalarından şaşmayın. Emin olun marka diye aldığınız bir çok gözlükten daha kaliteli gözlük kullanıyor olursunuz.

    Optik çerçeveler Türkiyede sağlık cihazı olarak geçtiği için reklamı ve online satışı yasak. Bu sebeple optikçilere bulaşmak istemesseniz internetten uygun fiyata ancak
    güneş gözlüğü bulabilirsiniz.

    Sorularınız varsa yardımcı olmak isterim. Özelden de sorabilirsiniz.




  • ekhuma E kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız iyi yazmışsınız. Fakat ben burda 2 tane gözlükçüye uğradım ne pupil değerini sordular ne de baktılar. Doktor reçetenin üzerine bile yazmamış. Aliexpresste falan nasıl bilmiyorum fakat bu zenni diye bahsedilen sitede pupil değerini özellikle soruyor. Anlamadım yani ben ya gittiğim gözlükçüler çok kötüler ya da gerçekten bizim ülkede bu iş epey ayak altında.
    Edit : Aks değerlerinide istiyor site. Genel olarak reçetede ne varsa istiyor buna ek olarak pupil değerinide girmenizi istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 18 Nisan 2019; 2:13:33 >
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    KULLANICI DENEYIMI:
    Optikciler dolusmus. Ben de oyle yuksek kar marji olan bir sektorde olsam burayi bos birakmazdim.
    Turkiye'den 4 gozluk aldim. Bu sagligimiza cok dikkat eden sarlatanlarin yaptiklari odaklarla gozlerimden biri uzaya biri yere bakmak uzere ayarlanmisti. Bir digerinde gozluk yerine durbun yapmislar, miyopken hipermetrop zevklerini tattirmislardi bana. Asiri kaliteli diye yuzlerce liramizi aldiklari malzemelerin boyasinin atmasi, cok incelttikleri bardak diplerinin catlamasi, agirligi vs hepimize yaptiklari seyler iste. (Tek odakli,dereceleri -2'lerde goz acilari yakin basit bir receteden bahsediyorum, tek bir isleri var ama duzgun yapmalari mumkun olamiyor.)
    Herkes ne yapacagina kendi karar versin ama ustte anlattigim seylerle sektorun icinde yillardir bulunanlara ucretsiz "inceltme" icin yalvarmaktansa zenni gibi siteleri tavsiye ederim.
    Zenni Optical'dan 9 yilda 6 gozluk(ikisi numarali gunes gozlugu) aldim, hepsi de cok uzun omurlu oldu ve odaklar, malzeme kalitesi, ekstra inceltilmemis ama inceltilenlerden daha ince camlar, bedava "anti rofle" (optikci agzina giris, bizimkilerin guclu ve pahali silahlarindan bir digeri:)) TR'deki sahtekarlarin islerine nispetle mukemmeldi. Duzgun bir receteyle sahtekarlara minnet etmeden ve TR'de nerdeyse tek gozluk alacagim parayla oldu bunlar.
    (Hassas ve asiri durust diger gozlukculerin alinmamasi icin TR tecrubelerim: Ankara'daki iki ve Istanbul'daki bir optikciye dayali gozlemlerimdir. Istisnai olup olmadigi takdiri de sizlerin.)
    Duzenleme: Zeiss/Hoya/rodenstock vb. vd. lens ve bilindik marka bir gozluk cercevesi ve zincir optikcilerden alacak olanlar bu mesajin konusu disinda. Ama zincir optikciler disinda(denemedigim icin bir sey diyemiyorum) onlar da bu yontucu arkadaslara emanet edilebilir mi, bilmiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratatuy -- 21 Nisan 2019; 14:48:55 >




  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Pupilla mesafesi iki göz bebeği arasındaki mesafeyi ifade eder. Yani temelinde odak noktasının alınması için gereklidir. Yeni gözlük alacağınız zaman, gözlükçü gözlüğü takıp tam karşıya bakmanızı söyler ve bu sırada elindeki keçeli kalemi ile tam gözbebeklerinizin olduğu noktaları işaretler. Bu işlem önemlidir, çünkü tam olarak göz bebeğinin olduğu nokta camın odak noktası olacağı için en iyi görüntü kalitesini alacak olursunuz. Aksi halde baş ağrıları ve net görememe gibi problemlere sebep olabilir. Böylelikle pupilla mesafenizi ölçmeye gerek kalmadan gözlükçü odağınızı almış olur. Bazıları pupilametre yardımıyla mesafenizi alıp ona göre camlarınızı ayarlar. Dolayısıyla doktorun verdiği reçetede bu ölçüm değeri bulunmaz fakat istisnasız her gözlükçü bu meseleden haberdardır ve uygulamasını yapar.

    Gözlük işi sağlık ile alakalı olduğu için devlet her optik dükkanında bir optisyenlik diploması mecbur tutar. Fakat malesef diploma kiralayarak optik dükkanı açanlar var. Bu insanlar da zamanla işi öğreniyorlar fakat bu süreçte bazılarımızın canını sıkıyorlar.




  • ekhuma E kullanıcısına yanıt
    Göz ölçüm testinde şu en altta yazan değer değil mi ona göre aldım ben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekhuma E kullanıcısına yanıt
    Benim buradaki asıl kastım aslında Zenni Optical gibi siteler yerine yerel optikçilerden gözlük alın demek değil. İsterseniz zincir mağazalardan istersenizde online alışveriş sitelerinden gözlüklerinizi alabilirsin. Benim asıl kastım daha kalitesini daha ucuza alma gayeniz varsa bunu yurt içinden temin etme imkanınızı değerlendirin. Zenni Optical gibi yurt dışı sitelerinden alacağınız gözlüklerden daha kalitelisini daha uygunu Türkiyede almak mümkün.

    Gözlük sektörü denildiğinde baş aktörler aslında İtalya ve Fransa. Bu ülkeler pahalı markaları ile kaliteli moda gözlüklerinin satışlarını gerçekleştiriyorlar. 1990'lı yıllar gibi Çin daha kalitesiz ve ucuz gözlüklerin üretimiyle piyasaya girdi. Şuan ise bir çok marka aslında gözlüklerini kaliteli olarak Çin'de ürettiriyor. Son 10-20 yıldır ise bu sektöre Türkiye de adını duyurdu. Yani demek istediğim sizin ülkenizde kaliteli yerli gözlük üretimi yapılırken, tercihinizi başka yerlerde aramayın diyorum.




  • ekhuma E kullanıcısına yanıt
    Merhaba ustadim,
    Kirici olduysam ozur dilerim, sizin gibi durust, insanlari aydinlatma derdindeki insanlari kastetmiyorum. Aciklayici dogru bilgiler icin tesekkurler. Ve aslinda sonradan aklima gelen sey: arkadaslar zenniden alacak olsa bile ellerinde bir referans gozluk bulunmasi iyi olur. Cunku dun atladigim bir de goz doktoru faktoru var. Belki kotu bir olcum yapildi su bu, bunlari minimize etmek icin dolar da artmisken referans gozluk alinmasi iyi olabilir.


  • Arkadaşlar kargom bu durumda. UKİM de gözüküyor,şimdi ne olacak? İlk defa gözlük alıyorum Çin'den.
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Zenni üzerinden Hong Kong Post ile mi aldınız?
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Evet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Sizin kargodan yola çıkarsak benim daha iki hafta var gibi duruyor. Ayın 17'sinde sipariş vermiştim site üzerinden 10 gün oldu henüz bu durumda. Her yerde 15-17 günde geldi tarzı yorumlar görünce sipariş vermiştim ama epey uzayacak gibi. Neyse geç olsun güç olmasın.
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam sıkıntı yapmadan gelir şimdi vergi olayıda çıktı. Vergi olayını bilseydim yanında 5 dolarlık kılıf almıştım deri,onu almazdım. Ekstra vergi kesilecek. UKİM'e çok sorunlu diyorlar. Şimdi nasıl olacak hiçbir fikrim yok. Neyse vergisi veririz yeter ki gelsin...
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendireyim dedim. 30'unda gümrükten çıktı sadece 5.20 TL Gümrük hizmeti vergisi kesti gözüküyor. Şuan Üsküdar'da. Bugün teslim edilirdi bence ama 1 Mayıs olduğu için teslim edilemedi. Yarın gelirse sizi bilgilendiririm. Malum devletimiz şuan ne koparsam kârım diye düşündüğü için böyle oluyor
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Ben de size soracaktım son durum ne oldu diye. Umarım benimki de en kısa sürede gelir. Birde elinize ulaşınca yukarıdaki gibi gönderi takip adımlarını paylaşırsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Belliki kesecek birşey bulamamışlar numaralı sonuçta bunu bile kime sokuyorlar boş işler le ilgileniyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün elinize ulaştı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün elime ulaştı sağlam bir şekilde. Kapıda 5.20 ödedim görevliye. Ürün çok güzel,güneş gözlüğü eklentisi baya iyi olmuş. Çerçeve kaba geldi biraz veya alışamadım herhalde ama hafif. Sert kapaklı gözlük kutusuyla geldi ve hiçbir sorunu yoktu. Memnun kaldım diyebilirim.
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Sevindim hocam güle güle kullanın. Benim henüz daha Türkiye'ye giriş yapmamış hafta içi giriş yapar. Gelsin artık çok uzadı süre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.