Arkadaşlar ben yurtdışından Apple notebook getirmeyi düşünüyorum. Ebay'dan fiyatlara baktım aradığım macbook'lar 500$'dan başlıyor. İnternetten bir araştırma yaptım, uluslararası garanti sistemi varmış. Burada bilkom bakıyormuş. Ama buraya gelişini Kargo ile yapıcam, bu yüzden vergi alınacak mı? Gümrükten geçerken vergi alınıyor mu?
Sınır 75 Euro olduğu için mecbur gümrük vergisi ödemek zorundasınız.Ürüne değer biçip onun %10'unu vergi olarak alıyorlar diye biliyorum
500$'lık ürün aldığım zaman 50$ vergi ödicem dimi.
Bide ben ürünü kargo ile alıcam(ebay'dan)aynı fiyat olur dimi(kargo bedeli hariç).
quote:
Orijinalden alıntı: __hacı__
500$'lık ürün aldığım zaman 50$ vergi ödicem dimi.
Bide ben ürünü kargo ile alıcam(ebay'dan)aynı fiyat olur dimi(kargo bedeli hariç).
cok hınzır gördum senı onlar kendılerı bır değer bicip onun %10 unu alıyorlar neler olmadı kı 500 tl lık telefona 600 tl gumruk vergısı alanlar oldu zaten yurtdışı faturalarına göre %10 alsalar ohoo
bu işin oluru nasıl olur peki?
Yüzde 10 değil yüzde 20 vergi alırlar. 75euro çokta önemli değil aslen ebaydaki satıcıyla anlaşır üstüne 50euroluk etiket çektirirsinde pc olduğu için bi anlamı yok her türlü takılacaktır. Normal kargoyla yollarsan yüzde 20 vergi alınır buda kredi kartı ve paypal ekstreni isteyip kaç lira ödediğine bakarlar . Ancak özel kargoyla yollarsa vay haline bir bakmışsın 500dolar pc ye vermişsin 600dolar kargoya Not: Hiç pc tel gibi şeyler getirmedim. Ama aldığım şeylerde sistem böyle yürüyor...
quote:
bu işin oluru nasıl olur peki?
bak kardeşım bu iş senı aşar 500 dolara gırdırırsın gumrukte bı 1000 lıkte vergı sıkarsın tr den pahalıya gelır google a yaz sayfalarca dertlerden ölkü cıkarır ınsanlar senın yapacagın yurtdısından kım gelıyorsa dıceksınkı kı e baydan aldıgım urunu yanınızda getırın o zaman vergısız sokarsın rahatına bakarsın kargo ıle bu iş olmaz acık söyluyorum apple ı görunce zaten ıyıce sapıtır gumrukculer
bu işi unutcaz galiba. Peki türkiyede bilgisayar almak için hangi firmayı önerirsiniz.(bimeks, gold, istanbulbilişim gibi)
quote:
bu işi unutcaz galiba. Peki türkiyede bilgisayar almak için hangi firmayı önerirsiniz.(bimeks, gold, istanbulbilişim gibi)
açıkcası orasını bılmıyorum hocam apple satan mağazalar hakkında bılgım yok
Apple değil. Başka markalara bakıcam.
quote:
Apple değil. Başka markalara bakıcam.
pcdepo, vatanpc,eksenpc hepsıburada gıbı yerlere bakabılırsın
ben bursadayım, vatanpc felan burada var. Bursada birde teknolojix var. Aynı model bilgisayarları diğer firmalarla karşılaştırıyorum. Teknolojix çoğunda 45-50TL ucuz satıo. Bu normaldir demi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme