Şimdi Ara

Yurtdışından 50cc Motor Getirmek/Kullanmak (Kapıkule-İpsala)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
6.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu tarz konulara çok rastlanmıştır belki ama benim rastladıklarım kargo,gemi vs üzerinden getirilmeye çalışılan motorlar.Ben sahşen veya bulunduğum araç üzerinden ''Yamaha Aerox 50cc'' motor getirmeyi düşünmekteyim Bulgaristan üzerinden Kapıkule veya İpsala sınır kapısından...

    Daha önce bu durumu yaşayan veya gümrük hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan profesyonelce bir yardım bekliyorum.(Geyik olmadan bilgili ve bu tür işleri merak eden,öğrenmek isteyen arkadaşlarada faydası olsun istiyorum.)

    Bildiğiniz üzere ülkemizde 50cc motorlar pek rastlanmıyor devlet vergi alamadığından biraz kısır bi piyasası var.Yurtdışında ehliyet istemeksizin kullanılmakta.Benimde merakım olduğundan ve 10-15km menzilinde bir alanda kullanmak için Bulgaristanda birçok markanın gayet kaliteli 50cc'lik motorları mevcut ve bende heves edindim.Buradan istediğim motoru alma gücüm var ama ben ayagımı yerden kessin mantığıyla 50cc bir motor almak istiyorum.Piyasada bulduklarım Türkiyede 3 binlerde başlıyor ve 1999-2000 modeller aynı 2 bin tl'ye yakın bir fiyatta hem yüksek model az km hem de ekstralı (Göstergeleri farklı,far,stop farklı vinylsi olan Rossi paketli model) alabiliyorum.Buda dolayısıyla beni yurtdışına iten sebep oldu araştırınca...

    Kısacası bende bu durum merak uyandırdı ve sizlerden başınızda geçen veya bilgilerinize dayanarak bu konuyu açmak istedim.Yakın zamanda profesyonel ve mesleki olarak bu işlerle uğraşan arkadaşlarada danışmayı düşünüyorum.Bu tür düşünceye çıkmamın sebebi ise vergiden muaf araçlar olmaları... (Her nekadar devlette kayıtları,alma-devretme durumları var mı bilmesemde) Vergiye tabi tutulsada çok büyük bir fark olup olamayacağını merak ediyorum.Vergiden muaf araç olmasından dolayı büyük bir prosedür gerektiğini düşünmemekteyim neden derseniz ; Kapıkule'den bir çok bisiklet kafilesi gördüm işlem yapılmadan etmeden serbestçe hatta bazıları motorlu bisikletler olduğuna şahit oldum Hollandalı bir kafileydi ve muhabbet etme fırsatım oldu sorduğumda problem olmadığını ifade etmişti ''hususi olarak beraberimde geçiriyorum'' diye bir ifade kullanmıştı bana 2 sene öncesinde... Benide cezbeden cümle bu olmuştu acaba diye kafamda düşünmüştüm o zamanlar...

    Devlet bazında bir takım prosedürler giriş-çıkış vs gibi işlemler olacağının farkındayım.Bu işlerle ilgili bilgisi olan insanlardan yardımlarını bekliyorum izleyebileceğim yollar vs... Şirket üzerindende getirtme vs gibi işlemler yapabilirim tabi yol gösterilirse bu konuları tartışıp yol aramak istiyorum sizlerle birlikte.

    Son çare olarak artık kaçak olarak sokmayı planlıyorum tır,kamyon vs.En olmadı parça parça göndererek. :D

    Şimdiden yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

    ''Lütfen ama lütfen 500 daha koy buradan bi üst modelini al tarzı cümlelere girmeyelim.Tek ricam budur.Teşekkürler...''







  • motorun 50 cc olması bu motor için plaka çıkartmayacağın manasına gelmiyor. kaçak yollarla türkiyeye getirilmiş bir araca plaka yada ruhsat çıkartmaya çalışırsan muhtemelen tutuklanırsın. her tür motorun vergisi vardır. ehliyetsiz yada ruhsatsız yakalanırsan 1000 tl yakın cezası vardır. aracın plakası yoksa sürücüye ceza kesilir, motor hemen bağlatılır. motorun çekildiği yerde kaldığı hergün otel gibi para yazarlar. sahibindende honda today bakmanı tavsiye ederim. yardımcı olduysam ne güzel.
  • erenberkay kullanıcısına yanıt
    Tabi işin esprisiydi kaçak getirmek... Tabii ki vergisi,kayıdı vs var muhakak ama mantıken büyük hacimli motor,araba kadar büyük bir fiyat farkı olmayacağını düşünüyorum.Buradaki 1-2 model döngüsünden çıkıp Yamaha,Suzuki,Honda,Aprilla,Gilera vb. gibi modellerden ayıklayıp kafama yatanını almak istiyorum.Devlete vereceğim verginin çok büyük bir ücret olmasını beklemiyorum ama tabi araştırmak lazım.

    Today'a baktım ama benim baktıklarım gibi tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.Yinede aklımda olan bir model tabii ki.
  • Açıkçası ben Edirne de oturuyorum yan komşum bulgaristan a akşam yemeğine , etrafımda çok var yani kumar olsun gece hayatı olsun gidenler. Konu hakkında takip teyim Gidip gelmem çok uzun bi mesafe olmaz seninle aynı düşüncedeyim yazını okudum.
  • O tarz yollarla sokup burada ruhsat çıkartman mümkün değil. Resmi ithalat yapman gerekir. O da ancak burada o markanın yetkili distribütörü tarafından yapılabilir. İlla alıcam dersen bir yolunu bulup sokarsın ama burada TR plaka çıkaramazsın dolayısıyla yakalanırsan motorunu bağlarlar hepsi bu. O kadar ucuzsa al getir yakalanana kadar kullanırsın. Yamaha türkiyeye sordun mu belki de getireceklerdir bu modeli.
  • CBGProd kullanıcısına yanıt
    burda olmayan bir motor getirirsen teknik serviste parça bulmada sorun yaşayabilirsin. küçük motor istiyorsan bir tane pizzacı motoru al gitsin. ömür boyu aynı motoru kullanacağım diye düşünme. 7 yıldır kullanıyorum 2 senede bir değiştiriyorum motorun modelini tarzını sırf spor olsun diye.
  • Dediğim zaten lafın gelişi bir olaydı.Yamaha bu motoru 2002'den beri üretiyor sanırsam halada üretimi devam ediyor ben 2011 modele kadar buldum dışarıda... Ben herşeyi yasal halletme taraftarıyım dediğimiz gibi sokmak istesek bir çok yol bulunacağına inanıyorum zaten.

    @erenberkay

    Motor parçacı açışından bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum en azından mekanik aksam konusunda.Zevk için alacağımda büyük ihtimal elimde kalır motor eskitmeyi severim heveslenip aldığım şeyleri.Zaten senelik max. yapacağım km 1000-2000 geçmez tamamen zevk için istiyorum.Kontağı çevirip 50km hızla sallana sallana ulaşmak istediğim yere gitmek istiyorum.Yoksa dediğim gibi maddi konuda hiçbir sıkıntım yok.Sadece heves ettiğim keyif alarak kullanmak istediğim birşey olucak alırsam.Honda Today'lerde araştırıyorum ama 2.500ler civarında geziyor.2 bin TL'ye çıtır km'li bulsam ona bile karar kılabilirim aslında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CBGProd -- 2 Temmuz 2014; 1:34:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.