Şimdi Ara

Yurtdışındakiler Oy Kullanmamalı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • +1
  • Katılıyorum. Oy vermek bir hak ise yalnızca vatandaşlık şartı değil, aynı zamanda o ülkenin sınırları içinde ikamet etme şartı da aranmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açan arkadaşın bahsettiği kişileri öbür tarafta sorduklarında hakkımı helal etmeyeceğim.
  • Artık referandumlarda 'Lütfen Robot Olmadığınızı Doğrulayın' diye soru sorsalar ekepe nin oyu %10 en fazla olur...!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starfield -- 3 Ağustos 2017; 3:11:24 >
  • Bence oy kullanırken bir testten geçmeli insanlar böyle anlayacağı dilden alım gücü olsun fatura olsun geçim derdi olsun sosyal imkanlar olsun sağlık eğitim ihtiyaçları olsun bunun nezdinde bir değerlendirme yapılıp sonra oy kullandırmaları lazım gece gündüz araçlarla milletin kafasını patlatmakla değil.
  • Amerika da yasiyorum. EVET HAYIR oylamasi icin, isten izin alip yaklasik gidis donus 5 saat araba surdum los angelesa. bana isten cikmam, ustune gecirdigim zaman derken $200 maliyeti oldu. Ama yinede gittim HAYIR a bastim oyumu...

    sen simdi bana diyorsun ki oy verme...

    sunu bilin, Avrupa gurbetcileri ile Amerika gurbetcileri arasinda bir fark var. O fark verilen oylarada yansiyor. Oyle olmasa los angeles ta %80 HAYIR cikmazdi.. yada ALMANYA DA %80 EVET cikmazdi..

    hayirli gunler efendim.
  • Avusturya sec bir tarafi dedi. Hemen hemen hepsi Avusturya'yi secti.



    Bence tum ulkeler aynisini yapsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle alınması gereken bir karar ama ne hükümetin ne de Yurtdışında hasret çekiyoruz sefanı oradakiler sürüyor diyenlerin işine geleceğini sanmıyorum.
  • Konu sahibi arkadaşa tamamen katılıyorum sonuna kadar haklı burdaki şartlardan zerre haberleri yok (umurlarında değil zaten)adamlar gidip oy kullanıyorlar. Alıyor Fransadan x5 i geliyor Kayseri'de kaldırıma parkediyor bir yayanın geçeceği kadar bile boşluk kalmıyor yiyorsa yapsana bunu Fransada bi öttürsünler.

    Ordan buraya gelince ipleri boşlanmış gibi oluyorlar, otlamaya salınmış hayvanlar gibi sağa sola koşup istediklerini yapıyorlar. Avrupada bunlara yaptırmadıkları istediklerini!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdp 2 m.v. yurtdisi oylariyla aldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelim ülkeyi bırakıp da refah seviyesi daha yüksek bir ülkede yaşayıp ondan sonra oy hakkı istenmesi kadar saçma bir olay olamaz.Bu ülkenin vatandaşı ile aynı refah seviyesi sahip değilsen.Kardeşim senin oy vermeye hakkın yok.Ülkede millet sokaklarda aç bitap halde.Kendi adına karar alıp kendi rahatlığını düşünüyorsan senin ülke adına karar verici bir oy hakkın olmaması lazım.
  • Niye chp ye oy yüksek çıksa hepsini en hakiki Türk derdiniz.Medeniyetli derdiniz.Dağdakiyle onların oyu bir mi derdiniz ... Onların oyları 2 y le çarpılsın isterdiniz.Zoruna gitmesin kimsenin.Beyaz türklerde oy vermesin ozaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan Kurye

    Güzelim ülkeyi bırakıp da refah seviyesi daha yüksek bir ülkede yaşayıp ondan sonra oy hakkı istenmesi kadar saçma bir olay olamaz.Bu ülkenin vatandaşı ile aynı refah seviyesi sahip değilsen.Kardeşim senin oy vermeye hakkın yok.Ülkede millet sokaklarda aç bitap halde.Kendi adına karar alıp kendi rahatlığını düşünüyorsan senin ülke adına karar verici bir oy hakkın olmaması lazım.

    Sen sokakda değilsin buraya girip yazdığına göre aç da değilsin. O aç diye bahsettiğin kişilere çomar diyen bir guruhsunuz. Şimdi gelmiş onları savunuyorsunuz.Peh peh peh.
  • bmw fakirin zoruna gitmiş :D çatla ulen hayatın boyunca alamayacaksın çünkü ruhun bile fakir senin
  • AĞLA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omertalord

    Yahu birakin atsinlar zaten 1-2 puan etki edebilen ulkeler fransa, almanya, hollanda, belcika, avusturya ve oralarda da akp'ye oy attiklarina pisman ettiler adamlari son 1 yildir falan siz de vurmayin bari.

    Ama bak o 1-2 puan yüzünden artık erdoğan sultan oldu. Oyların şaibeli olmadığını varsayıyorum
  • YUH euro= 4,2 tl abi bu nedir....


    nerde bisim öyrolari bosturaaaA----liymm
    (birisi almancı aksanı yapsın la buraya lütfen nasıl yapılıyor bilmek istiyorum artık)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 3 Ağustos 2017; 12:1:23 >
  • Doğan Kurye kullanıcısına yanıt
    kim sokaklarda aç bitap geziyormuş.
  • Bence kullanmalılar ben olsam ben de bu iktidarı desteklerdim.

    Düşünsenize...

    Türkiye yaşanılabilir, refah seviyesi yüksek, hukuk, sağlık ve eğitim standartları yüksek bir ülke olsa adam sıla hasretiyle yanacak, emekli olup dönsem mi yoksa çocuklarımla burada mı kalsam ikilemine düşecek.

    Bu sayede adam hiç düşünmeden orada kalabiliyor, hiç ikileme düşmüyor.
  • Ben Türkiye'nin içindeki durumu göremiyor olmaları, doğru bilgilendirilme ihtimallerinin çok zayıf olmasından ötürü oy vermelerine karşıyım.

    Ancak çok faşizan bir tarafım da yok. 5 yıldır yurtdışında yaşayan kişiler oy veremese, geri döndükleri an tekrar verebilmeye başlasalar falan bir orta yolu buluruz.

    Çoğunun Türkiye'den zerre haberi yok. Haberi ATV'den izliyorlar. Sonra "reis reis" diye geziyorlar.

    Basınımız biraz omurgalı, şerefli, namuslu olsa gene bir nebze. Gurbetçiler nispeten doğru bilgilenir. Gene de gidip hayatımızı karartacak partilere oy basarlarsa gene bir derece...

    Onlardaki psikoloji de sağlıklı değil. Yaşadıkları ülkelerde sayılmadıklarını, ikinci sınıf vatandaş olduklarını hissediyorlar. Hukuken eşit olsalar da fiiliyatta eşit falan değiller. Bunu sürekli hissediyorlar ve bunu bir tepki olarak dile getirmek istiyorlar. Kendi yaşadıkları ülkelerin hükümetleri AK Parti ile sıkı fıkı olsa, CHP'ye her daim ateş püskürse, gider dakika düşünmez çoğu, basar oyu CHP'ye. Çok kolay manupüle edilebilir bir seçmen kitlesi bu. O yüzden de oy vermeleri aslında sakıncalı.

    Gerçi Türkiye'de de kalabalık bir kitlenin oyu kolayca manupile edilebiliyor. Bir yerde iki bomba patlat, "ülkenin bekası için" MHP'li Ak Parti'ye oy verebiliyor. Hiç düşünmüyor bu adamlar çıkarı için insan canına da kıyabilir mi lan? O kadar ileri giderler mi? diye. MHP'li saflığı var. "Devlet hep iyidir. Halkının kötülüğüne iş yapmaz" falan... Böyle bakınca Türkiye'de de oy vermesi sakıncalı bir kitle de yok değil.

    O yüzden beynimize biraz daha çok yatırım yapmalıyız. Gurbetteki vatandaşların da hayatını daha da zorlaştırmayacak, onların da iyiliğini düşünecek çözümler üretmeliyiz. Bu çakma batı-Türkiye çekişmesinde en büyük zararı gene gurbetçiler yaşayacak mesela. Üstelik bu zararı yaşayanlar zararı ülkesi için yaşadığını sanıp içini ferahlatacak. Ancak kimse bilmiyor ki ülkeyi sallayan yok. Yaşayacakları zararları kişisel menfaatler için yaşamış olacaklar.

    O yüzden, gurbetçisini de düşünen bir yönetimin hiç olmazsa geçici olarak gurbetçilerin oy vermesini de engellemesi gerekiyor. Ki bu kitleler Batı-Türkiye çekişmesinin mezesi haline gelmesin. Yaşadıkları ülkelerdeki faşist partilerin seçim kampanyası konusu olamasınlar, açık hedef haline getirilemesinler... Al sana akılcı politika. Ben Türkiye'de yönetici olsam, faşist partilerin yükselişine çomak sokmak için bu işi yapardım.

    Enteresan değil mi?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.