< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yurtdışında yaşıyorum sorusu olan varsa alabilirim (2. sayfa)

-
-
Hangi uniden mezunsun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversitenin ne önemi var ki adam kendini yetiştirmiş, geliştirmiş.
Yıl olmuş 2020 siz hala üniversite geyiğindesiniz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Boş yapıyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ryo41https://www.truecar.com/used-cars-for-sale/listing/JF1VA2N67J9822499/2018-subaru-wrx/?zipcode=53081 böyle bir araç almak ve aylık min 1000 dolar masraf yapsın diyelim ki bunu sürdürebilir misiniz o maaşla?
4-5k maaş almıyorsan direk böyle araba alman zor ailenle yaşıyorsan olur tabi
burda da araba alamayanlar var tabi ama alabilmek daha kolay , ailenle yaşıyor veya ucuz stüdyoda kalıyorsan 500 euro falan para biriktirip alabilirsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: Xakler
Yurtdışında 2-3k maaş mı Türkiyede 10-12k maaş mı?
Elektronik ve araba harici Türkiyede bu maaşı almak daha iyi gibi duruyor ne diyorsunuz?2-3k maaş. TR 6K maaş gibi düşün. 2-3K ile araba almak biraz zor tabi yeni arabadan bahsediyorum ikinci el bir şeyler alabilirsin
TR'de çoğu şey sıkıntılı bir tek para degil dert, satılan ürünler kalitesiz , insanların kafa yapısı sürekli kavgacı , gergin ekonomi ve siyasetten dolayı. Siyasal islam çok fazla , kız arkadaşınla gezerken bile laf atan düdükler var İstanbulda.
insan hakları , yeşil alanlar , trafik olmaması vs .. gidebilir
4-5k alsan o 10-12kw
-
Neden Belçika? Özel bir sebebi var mı yoksa iş orada bulduğun için mi?
Zorlandın mı? Sıla hasreti denen şeyi çektin mi? Zira ben Türkiye'yi pek sevemiyorum artık, çok özleyeceğimi düşünmüyorum ama yani.
Aldığın maaşla mutlu musun, geçiminde bir sıkıntı yaşıyor musun? Ev, araba vs. ne kadar zamanla alınabilir?
Son olarak aldığın maaş giriş maaşın mı? Yani kaç yıldır çalışıyorsun(yurtdışı) ve bunun artması için gecen zaman ve artis miktari ne kadar ortalama?
quote:
Orijinalden alıntı: Blackflioww
Neden Belçika? Özel bir sebebi var mı yoksa iş orada bulduğun için mi?
Zorlandın mı? Sıla hasreti denen şeyi çektin mi? Zira ben Türkiye'yi pek sevemiyorum artık, çok özleyeceğimi düşünmüyorum ama yani.
Aldığın maaşla mutlu musun, geçiminde bir sıkıntı yaşıyor musun? Ev, araba vs. ne kadar zamanla alınabilir?
Son olarak aldığın maaş giriş maaşın mı? Yani kaç yıldır çalışıyorsun(yurtdışı) ve bunun artması için gecen zaman ve artis miktari ne kadar ortalama?orda iş buldugum icin
evet zorlanıyorsun özellikle ilk 1 hafta çok zor. Ne kadar ülkeden bıksanda burda herhangi bir Türkçe şey görünce ceddin dede çalıyor içerden içerden haha . Çünkü burda yalnızsın ne arkadaşın var bir süre ( alışana kadar kimseyi bulman zor ) , ne memleketin var ne denizin var ne yemekler aynı her farklı şeyde böyle tekrar memleketin aklına geliyor.
Ne sokakta bir kedi kopek gorüp sevebiliyorsun vs bunlar normal tabi adaptasyon süreci. Türk marketler bulabilyorsun , valla kim ne derse desin Türk market buldun mu doldur çantana buzluga dahi at derim. Burda ki yemek kültürleri bazı şeyler güzel olsada o türk ürünlerini özlüyorsun
maaşım cok iyi degil ama caliastigim pozisyon ve projem bitince cok kolay diğer firmalarda iş bulabilirim ondan deneyim benim icin , ucuz yasamaya calisiyorum malum Türkiyeye döner miyim dönmez miyim bu işler belli degil tabiki o yüzden oraya geri donucek olsam param olsun diyorum.
3-4 ay
-
Oranin kizlari nasil hocam
Kizlara belden asagi sakalar yapiyonmu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull
Oranin kizlari nasil hocam
Kizlara belden asagi sakalar yapiyonmukızların suratları birbirine çok benziyor beyaz ten ve sarı saçtan. Sanki kopyala yapıştır gibi
ben esmer en azından siyah saç severim sarı saç sarı ten çok hoşuma gitmiyor
-
3.sınıfta yurt dışı staj ayarlayabilmemiz için neler önerirsiniz?
-
He aynen Mardin Üniversitesinden mezun olanlar da kendini süper geliştiriyordur. ODTÜ'lüler de yatıyordur o ara
1-Yazılımci maaşı nasıl ?
2-İş şartları nasıl rahat mısın ?
3-Uzaktan çalışma imkanın varmı ?
4-ileride vatandaşlık hakkı elde
edebiliyor musun ?
5-Belçika halkı nasıl insanlar?
ODTÜ'lüler yatıyor manasında birşey demedim.
Her üniversitenin verdiği eğitim birbirinden kalite olarak farkı olsa da çağımızda artık bu açık kapatılabilir.
Sizin dediğiniz kaliteli üniversitelerde ortam büyük etken oluyor. Kulüpler, şirketlerle olan bağlantısı, yurt dışı bağlantısı; bunlar artı olarak görülebilir. Ama dediğim gibi bu açık kişinin azim ve kararlılığıyla pekala kapatılıp iyi bir üniversite de okuyan birisine göre gayet başarılı olabilir.
Vasat üniversitelerde okuyup sizin bahsettiğiniz yüksek üniversitelilerden kat ve kat daha başarılı insanlar var.
Nerenizle okuyorsunuz anlamış değilim.
vaybe opricnik seni yıllar yıllar öncesinden ps forumundan tanıyorum , ismini çok gördüğümü biliyorum diyim en azından.
şimdi aynı adam gitmiş yurtdışında yaşıyor ,
biz ise burda oyun oynamaya devam ediyoz yıkık gibi :) valla kendi halime üzüldüm sayende sağol hocam.
sorularıma gelecek olursam benim de yurtdışında yaşama hayalim var da hep "ben yapamam edemem" korkusu var. bana böyle detaylı bi yol gösterebilir misin mesela nerden mezun oldun ,ne kadar para lazım böyle bi işe girişmek için, belçikada nası iş buldun tanıdık mı vardı vs harbi detaylı bilgi arıyorum ben.
ha en önemlisi dil sorunu tabi hadi ingilizcem fena değil alışırım heralde konuşa konuşa ama belçika dilini nası öğrenecem bu yaştan sonra yeni dil öğrenebilir miyim zamanım var mı hiç bilmiyorum...
aynı şekil bende bilg mühendisiyim ve ydışında yaşamak istiyorum. boşa mı hayal kuruyom acaba
burdan yazmaya çekinirsen pmde atabilirsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zurnalogvaybe opricnik seni yıllar yıllar öncesinden ps forumundan tanıyorum , ismini çok gördüğümü biliyorum diyim en azından.
şimdi aynı adam gitmiş yurtdışında yaşıyor ,
biz ise burda oyun oynamaya devam ediyoz yıkık gibi :) valla kendi halime üzüldüm sayende sağol hocam.
sorularıma gelecek olursam benim de yurtdışında yaşama hayalim var da hep "ben yapamam edemem" korkusu var. bana böyle detaylı bi yol gösterebilir misin mesela nerden mezun oldun ,ne kadar para lazım böyle bi işe girişmek için, belçikada nası iş buldun tanıdık mı vardı vs harbi detaylı bilgi arıyorum ben.
ha en önemlisi dil sorunu tabi hadi ingilizcem fena değil alışırım heralde konuşa konuşa ama belçika dilini nası öğrenecem bu yaştan sonra yeni dil öğrenebilir miyim zamanım var mı hiç bilmiyorum...
aynı şekil bende bilg mühendisiyim ve ydışında yaşamak istiyorum. boşa mı hayal kuruyom acaba
burdan yazmaya çekinirsen pmde atabilirsin
haha evet benim o :D , zamanında ps3-xbox forumlarında baya savaşırdık o benim konsol şu onun konsol diye.
Valla aslında bir arkadaşta değinmiş ama özetlemek lazımsa
Yurtdışı düşünüyorsanız amacınız ne ona karar verin ilk
1- birkaç seneliğine gitmek ( yüksek lisans - doktora / birkaç sene çalışma deneyimi ve dönüş)
2- temelli taşınmak - (eğitim sonrası yerleşme - direk iş amaçlı full aileni taşıyıp gitmek)
1- 'i düşünüyorsanız bu maksimum 4-5 sene olacak bir şey. Şimdi burda da nokta erken mi gitmek 25 olmadan yoksa 25'ten sonra mı gitmek . Bazı insanlar biraz burda tecrübe kazanıp gideyim diyor , bazıları tecrübeyi yurtdışında kazanıp TR'de yüksek maaş başlarım kıdemli olurum kaparlar diyor.
İkiside ilginç noktalar bence aile durumu ( yaşları - bağımlı kardeş durumu , sevgili - manitacılık işleri , eğitim durumu gibi şeyler) çok önemli. Parasal durumda tabi biraz birikmişiniz var mı ? en basitinden uçak biletinden yerleşince depozitine kadar biraz 30K kadar para lazım bence
Ben doktora yapmaya başladım - üstüne araştırma mühendisi olarak calisiyorum.
İngilizce tabiki ön şart ama ingilizce bilmeyen yok artık , avrupa düşünüyorsan gideceğin ülkenin dili de önemli etken. Benim bulundugum alan franszıca konusuyor , yavaştan ogrenmeye basladim yoksa hayat geçmiyor. İngilizce ile işi götürürsün ama ortam yapamıyorsun
Bunun dışında çok nadir ingilizce ana dil kullanan ülke var Norveç bile kendi dillerini kullanır. Lüksemburg ? EN bilirler fakat gene kendi dilleri var. vs
İngiltere- USA hariç ingilizce konuşulacak yer bulman zor günlük hayat için ögreniceksin yani buna hazır mısın bir şey bu çünkü
2- Full temelli gitmek bu bayağı zor iş. Çok tecrübem yok ama bunu yapıcaksan evli olman iyi etki olur birlikte gidebiliyorsunuz çünkü sen gidiyorsan iş vizenle.
Her ne olursa olsun farklı kültür , azınlık ve dışlanmışlık hissi olacak , yemekleri - tatlıları çok seviyorsasn ve hiç türk lokanta-market olmayan bir yere gidiyorsan sıkıntı - çok iyi sosyal arkadaş - bira - gezme takılma - çay ortamın varsa burda yurtdışında 0 arkadaşla başlamak sıkıntı ve hiçbir zaman rakı meze ortamın olmayacak.
Bunlar basit şeyler gelebilir ama belli bir yaştan sonra böyle küçük şeyler önemli oluyor bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ryo413.sınıfta yurt dışı staj ayarlayabilmemiz için neler önerirsiniz?
erasmus stajı , çok zor değil . Siteler vardı bunun dışında ünilere ve firmalara bakıp ülke ülke kendinde cv + mail (motivation letter ) tarzı atabilirsin. Bayağı kolay iş
biraz para biriktir tabi erasmus 2 aylık ödüyor , 600 euro ülkene göre tabi ve biraz geç gelebiliyor duruma göre başladıktan sonra vs
-
quote:
Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi
1-Yazılımci maaşı nasıl ?
2-İş şartları nasıl rahat mısın ?
3-Uzaktan çalışma imkanın varmı ?
4-ileride vatandaşlık hakkı elde
edebiliyor musun ?
5-Belçika halkı nasıl insanlar?3500-4K,araç verme muhabbeti var burda bayağı full her şeyini karşılaşıyorlar benzininden sigortasına 0 uğraş. Araç istiyorsan maaşından biraz kesinti yapıyorlar bayağı yaygınmış burda.
Benim aracım vs yok. Üniversitede mühendisim o yüzden rahat , endüstride çalıştım orda daha zor tabiki
Uzaktan calisma imkan var haftada 3 gün uzaktan şuan
evet ediyorsun 3 sene burada oturursan süresiz oturma , 4 sene calisirsan vatandaş oluyorsun sanırım ( normalde 5 ama Türkiyenin anlasmasi var galiba belcika ile)
normal insanlar . Belçika çok karma ülke her taraftan insan var , müthiş net bir kültürü yok o yüzden. Waffle , patates kızartması , aromalı biraları , krokasant , bir iki peyniri var toplasan.
Onun dışında binalar falan güzel , almanyadan çok daha güzel . Trafik yok neredeyse brüsselde azıcık o kadar. Nüfus tüm ülke 11M , Türk var bulabiliyorsun o yüzden türk market - döner kebap lahmauncular vs var az çok ( bence iyi çünkü uzun süre kalınca insanın canı çekiyor )
-
İİBF öğrencisiyim yabancı dil, erasmus tecrübesi, yurt dışında gönüllü faaliyet tecrübesi, ingilizce sitelerim (biri hobi, biri iş dünyasıyla ilgili) mevcut. Sence iş başvurularından geri dönüş alma şansım nedir?
Son sınıfım ve iş görüşmelerine aralık, ocak gibi başlayacağım. Şuan Rusça ve Python öğreniyorum onları da en azından giriş seviyesi olarak CV'ye ekleyip başvurulara başlayacağım.
Not: Bir avantaj sağlar mı bilmiyorum; fakat başlangıç seviye HTML & CSS / SQL / Wordpress bilgilerim de var.
-
Hocam kaç saat çalışıyorsunuz ?
Birde alım gücü nasıl iPhone 11 pro max ne kadar,ev kiraları, gıda fiyatları nasıl ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X