Şimdi Ara

Yurtdışında yaşamak mı , Ülkede kalmak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir de sizlere sormak istedim.Nasıl bir yol izlemeliyim diye...

Eğer Türkiye'de kalırsam ailem az da olsa eğitimime destek oluyor ve Yüksek Lisans
    yapıp , burada iş hayatına atılacağım (İSTANBUL) Fakat gelin görün ki , ülkemizde ne okursanız okuyun , özel sektörde ağır şartlarda haftada 6-7 gün , geç saatlere kadar çalışarak hayatımızı kazanmaya çalışıyoruz. Tabii buna hayat denilebilirse... Ve biliyorsunuz ki İstanbul'un şu anki hali tam bir facia (trafik , pahalılık , tehlike)

Öteki tercih ise , Avrupaya gitmek. Bir akraba vasıtası ise Almanya'ya gideceğim.Fakat ilk başta kendi mesleğimle ilgili işe giremeyeeğim, çünkü dil çok iyi değil ve Türkiye'deki diplomamız orada pek geçerli değil. Bu yüzden restaurant , cafe gibi yerlerde çalışacağım. Güzel tarafı , orada çalışma saatleri çok az ve tatiller çok fazla (yani bize göre). En azından kafa rahat şekilde çalışıyorsun ve kazandığın para çoğu şeye yetiyor( araba vs.) Ayrıca kadınlar için daha rahat ve güvenli bir ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuckFou -- 22 Kasım 2017; 12:46:27 >

• endüstri müh iyi bölüm. bence yazık edersin. yaaa yaahh ihş bin könig diyen şişkolara su taşıyorsun nayn diye alaycı şekilde bakıyor bu değil diyor biraz hayal et sonra ayvalık gibi bir ilçede devlet memuru olup yaz tatili olan ve ülkesinde yaşayan kendi dilini rahatça konuşabilen, geleceğini görebilen bir insanı düşün.orda endüstri mühendisliği yapman imkansıza yakın yani sen aslında diplomayı çöpe atayım mı atmayım mı diye soruyorsun. neyse karar sana kalmış.bence almanya senin için uygun değil çünkü iyi yada kötü bir şekilde diploman var.benim tanıdığım bir end müh atandı tr de ayda 6000tl alıyo zam alıcak yakında yine. tamam şartlar süper değil de herkes bişekilde yolunu buluyor. daha fazla yazmıycam karar sana kalmış.hakkında hayırlısı olsun.
  • Bizden çok ailenin fikri önemli bence.:)

Ama oralarda hayatın daha rahat olduğu söyleniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şöyle imkanım olsa en kısa sürede giderdim. Eğer ailede sana muhtaç, sensiz yaşayamayacak elden ayaktan düşmüş birisi yoksa git derim. Ama önce keşif için git, belki uyum sağlayamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışı
  • Yurtdışı

• Giderim

• 2006 dan beri yurtdışındayım senede 2kere tr ye 15günlük gider gelirim.
    yurtdışını tavsiye ederim ama sen detaylı bilgi vermemişsin.bu şekilde yorum beklemen çok garip. mesela tr de mühendissen gitme,devlete 5 yıl içinde ataması olan bir bölümden mezunsan gitme,tr de devlete atanıp 3000tl civarı alıp bir ilçede stressiz bir hayatın olacaksa,peder ev konusunda yardımcı olacaksa kesinlikle gitme.kel alaka bir bölümden mezunsan kesinlikle git. ben yurtdışında ayda 30bin tl kazanıyorum rahat ama bazen trdeki devlet memurlarına özendiğim bile oluyor.yurtdışının iyi yönleri de var kötü yanları da var. yurtdışında yaşayanlar bilir. herkesin terazisi farklıdır kimisine göre tr ağır basar kimisine yurtdışı ağır basar. kişiden kişiye değişir. sen niye tr yi seçiyorsun vah ahmak yada sen niye yurtdışını seçiyorsun vah ahmak kimse diyemez, kişi kendi şartlarını ortaya koyup eksileri artılarını kendine göre düşünüp karar vermeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

2006 dan beri yurtdışındayım senede 2kere tr ye 15günlük gider gelirim.
    yurtdışını tavsiye ederim ama sen detaylı bilgi vermemişsin.bu şekilde yorum beklemen çok garip. mesela tr de mühendissen gitme,devlete 5 yıl içinde ataması olan bir bölümden mezunsan gitme,tr de devlete atanıp 3000tl civarı alıp bir ilçede stressiz bir hayatın olacaksa,peder ev konusunda yardımcı olacaksa kesinlikle gitme.kel alaka bir bölümden mezunsan kesinlikle git. ben yurtdışında ayda 30bin tl kazanıyorum rahat ama bazen trdeki devlet memurlarına özendiğim bile oluyor.yurtdışının iyi yönleri de var kötü yanları da var. yurtdışında yaşayanlar bilir. herkesin terazisi farklıdır kimisine göre tr ağır basar kimisine yurtdışı ağır basar. kişiden kişiye değişir. sen niye tr yi seçiyorsun vah ahmak yada sen niye yurtdışını seçiyorsun vah ahmak kimse diyemez, kişi kendi şartlarını ortaya koyup eksileri artılarını kendine göre düşünüp karar vermeli.

hangi ülkedesiniz ?
    ne iş yaparsınız

• riaz kullanıcısına yanıt
    elektrik müh.
    kusura bakma fazla detay vermek istemiyorum.
  • quote:

Mesleğim Endüstri Mühendisliği , yeni mezunum. Mühendis olmak artık öyle çok ahım şahım birşey değil benim bildiğim yani. Ayrıca Devlete atanmak , torpilin yoksa imkansıza yakın :) Devlet memurlarının nesine özeniyorsunuz ki hem bu kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuckFou -- 22 Kasım 2017; 13:9:3 >

• YuckFou kullanıcısına yanıt
    endüstri müh iyi bölüm. bence yazık edersin. yaaa yaahh ihş bin könig diyen şişkolara su taşıyorsun nayn diye alaycı şekilde bakıyor bu değil diyor biraz hayal et sonra ayvalık gibi bir ilçede devlet memuru olup yaz tatili olan ve ülkesinde yaşayan kendi dilini rahatça konuşabilen, geleceğini görebilen bir insanı düşün.orda endüstri mühendisliği yapman imkansıza yakın yani sen aslında diplomayı çöpe atayım mı atmayım mı diye soruyorsun. neyse karar sana kalmış.bence almanya senin için uygun değil çünkü iyi yada kötü bir şekilde diploman var.benim tanıdığım bir end müh atandı tr de ayda 6000tl alıyo zam alıcak yakında yine. tamam şartlar süper değil de herkes bişekilde yolunu buluyor. daha fazla yazmıycam karar sana kalmış.hakkında hayırlısı olsun.
  • quote:

elektrik müh.
    kusura bakma fazla detay vermek istemiyorum.

korkma yauv gelmeyecem
  • riaz kullanıcısına yanıt
    sen
    hangi ilde yaşıyorsun?
    ne okuyorsun yada ne iş yapıyorsun?

korkma gelmem bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YuckFou

quote:

Mesleğim Endüstri Mühendisliği , yeni mezunum. Mühendis olmak artık öyle çok ahım şahım birşey değil benim bildiğim yani. Ayrıca Devlete atanmak , torpilin yoksa imkansıza yakın :) Devlet memurlarının nesine özeniyorsunuz ki hem bu kadar ?

Eğer Almanya da mesleğini yapmak istiyorsan mutlaka orada bir üniversiteye devam edip oradan da diploma alman gerekli. Aksi halde eğer çok tecrübeli bir mühendis değilsen ya da TR de çalıştığın şirket vasıtası ile gitmiyorsan mühendis olarak iş bulman çok zor.

• quote:

sen
    hangi ilde yaşıyorsun?
    ne okuyorsun yada ne iş yapıyorsun?

korkma gelmem bende.

profilimde zaten yazıyor ,
    mesleğimde lojistik.
    problem ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.