Şimdi Ara

Yurtdisinda Ingilizce egitimi almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bu basligi actim cunku artik hangi sosyal mecra uygulamsini kullanirsaniz kullanin yurt disinda dil okulu firsati,3 ayda ana dilin gibi konus reklamlari ile insanlari dolandiranlardan size bilgilendirmek istedim.

Suan da Londrada bir dil okulunda egitim gormekteyim ve Ankara antlasmasina basvurdum amacim burada olabildigince kalmak ve ingilizcemide en iyi seviyeye getirip bu ulkede yuksek lisans yapmak. Oncelikle dil okullarina deginmek istiyorum.

Dil okullari aslinda o kadar pahali degil ama turkiyeden araci bi rkurumla geldiginiz icin o araci kurum sizden dil okulunun kazanmadigi kadar para kazaniyor bu net. Tabiki burada ucreti pahali dil okullarida var ama size sunu soyleyeyim bircok dil okuluna giden biri olarak ogreneceginiz sey ayni.Ayrica eger seviyeniz B1 altindaysa yurt disi dil okuluna bos yere para vermeyin. Cunku A1 ve A2 seviyelerine Turkiyede hic dil okuluna gitmeden evde bile ulasabilirsiniz. Cunku burada bir cok turk gordum gram ingilizceleri yok, buraya geliyorlar 3 6 aylik, bu 3 6 ayda ancak B1 seviyesine ulasabiliyorlar. Tabiki bu guzel birsey ama maliyet hesapladiginiz da mantikli degil fakat karar size kalmis.

Yaziyi cok uzatmadan is mevzusunada deginmek istiyorum. Eger yurt disi dilokulu icin Ingiletre,Abd veya Kanada (bu ulkeler hakkinda bilgi sahibiyim) gibi ulkeleri secerseniz calisma hakkiniz yok ama tabiki kacak calisma gibi bir opsiyon var. Bu yazida nasil kacak is bulunur kac para kazanilir gibi konulara deginmeyecegim. Deginecegim nokta eger amac Dil ogrenmek is ve sadece 3 veya 6 aylik bir kursa katildiysaniz, hem okul hem is, imkansiz degil ama cok zor, yapabilen tanimadim.(tabiki ogereniliyor ama herseyiyle degil)

O yuzden size tavsiyem her zaman iyi arastirin ve onceliklerinizi iyi berlirleyin. Bu konu hakkinda istediginiz her soruyu sorabilirsiniz.

• tesekkurler paylasimin icin.

Benim de Irlanda'da ingilizce dil egitimi ile ilgili soyle bir yazim varhttps://forum.donanimhaber.com/irlanda-da-ingilizce-okullari-ve-yasam--128735259#128735259
  • how much should we pay for language school?
  • yüksek lisans için her okul gre/gmat istiyor mu? yani diploma notu + dil puanı ile başvuracağımız üniler var mı?
  • Hangi programla çiktiniz ve onerebileceginiz uygun fiyatli bir dil kursu var mi ingiltereye gitmeyi dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikolatti~Barış -- 15 Kasım 2019; 18:40:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onun yerine genç arkadaşlar direk üniversite eğitim için yurtdışına basvursa hem yüksek lisans hem orada kalım çok daha kolay olacaktır

Dil puanı dediginiz nedir gre gmat alırsanız zaten dil yeterliliği için ekstra bir sınav vs istemiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok zahmetli bir yöntem valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hep istediğim bir şey ama maddi imkansızlıklar el vermiyo
  • İrlanda da çalışma eğitim ve çalışma izni hakkında;

İrlanda’da 25 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrenciler ile lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir.

Bu süreç tatil dönemlerinde 40 saatte kadar çıkmaktadır.

25 hafta ve üzeri eğitimlerde, çalışmak isteyen öğrencilerin yasal olarak saatlik çalışma ücreti yaklaşık 10 €’dur ve genellikle B1 seviyede İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. İş sahası olarak özellikle hizmet sektörü çok popülerdir.

Bunun yanında İrlanda'da bir yüksek lisans programını tamamladığınızda iki sene çalışma izni elde edersiniz. Bu şekilde İrlanda'da iş bulabilir ve Türkiye'ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz.

Türk öğrencilerin İrlanda'da;

• Lisans eğitimlerini honours undergraduate degrees (Level 8) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 1 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

• Lisans eğitimlerini ordinary undergraduate degrees (Level 7) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 6 ay çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

• Master yada Post-graduate eğitimlerini (Level 9) tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 2 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    mehmet@bunguo.com

• Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yuksek lisans icin GMAT okuldan ziyade her program icin istenmiyor. Bazi programlar icin GMAT zorunlu olabiliyor. Gerekmedigi programlar icin IELTS/TOEFL vb dil yeterliliginizi kanitlayici sinavlardan programin gerektirdigi skoru almak gerekiyor. En son mezun oldugunuz okulun diploma notu, niyet mektubu... gibi diger belgeleriniz de sartlara uyuyorsa basvuru yapabilirsiniz.

Okullar ve bolumler ile ilgili detaylar icin yardimci olabilirim isterseniz.

• cikolatti~Barış C kullanıcısına yanıt
    Yurtdisinda dil ogrenmek hala planlariniz arasindaysa suan icinde bulundugumuz durumu firsata cevirebilirsiniz. Salgin dolayisi ile yurtdisindaki bir cok dil okulu avantajli kampanyalar baslatti. Indirimler, odeme kolayliklari vs. Fiyatini yariya dusurmus okullar da mevcut. Detaylar icin imzamdaki linke tiklayarak benimle iletisime gecebilirsiniz.

• NEDEN İRLANDA’DA EĞİTİM ALMALIYIM?

Yakın Mesafe
    Türkiye’den İrlanda’ya ortalama 4- 5 saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşılabilmek mümkündür.
    Avrupa’nın Teknoloji Merkezi Dublin
    Business, Science, Engineering, IT gibi popüler alanlarda eğitim sunulmaktadır. Ülkenin başkenti Dublin, yüksek teknolojiye dayalı endüstri bölgeleri, iş platformları ve finans merkezleriyle Avrupa’nın Silikon Vadisi olarak tanır. Google, Facebook, Yahoo, Microsoft, Intel, Pay-Pal, eBay, Linkedin gibi dünyanın en prestijli teknoloji firmalarının Avrupa merkezleri Dublin’de bulunmaktadır.

Kaliteli Eğitim Sistemi
    İrlanda’nın yükseköğretim sistemi dünyadaki en iyi yükseköğretim sistemlerine sahip ülkeler sıralamasında ilk 25 ülkeden biri olma başarısını göstermiştir. Yurt dışı üniversite eğitiminde İrlanda'yı tercih ederek dünya sıralamasında ilk 100'de yer alan İrlanda üniversitelerinde lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim görebilirsiniz. İrlanda aynı zamanda 2015 Uluslararası Öğrenci Memnuniyeti Ödülleri'nde dünyada birinci sırada yer alarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu göstermiştir.

Tarihten Dolayı Duyulan Sempati
    İrlanda’da 1845 - 1849 yılları arasında yaşanan ve yaklaşık bir milyon kişinin öldüğü büyük kıtlıkta zor durumda kalan İrlanda’ya üç gemi yardım gönderen Osmanlı İmparatorluğuna, dolayısıyla da Türk halkına büyük bir sempati duyulmaktadır. Bu olay dolayısıyla İrlanda’da Drogheda futbol kulübünün armasında ay ve yıldız bulunmaktadır.

Muhteşem Doğası ve Çok Zengin Kültürel ve Sosyal Yapı
    Sanat , edebiyat, müzik, festivaller, kültür ve tarih zenginlikleri ile İrlanda, son yıllarda öğrencilerin vazgeçilmezi olmuştur. Bunun yanında İrlanda bir çok doğa harikasına da ev sahipliği yapmaktadır. Saymakla bitmeyecekmiş gibi gelen kartpostal tadında güzellikler, sanırım bu fantastik ülkeye gitmek için en büyük nedeniniz olabilir.
    İrlanda da çalışma izni
    İrlanda’da 25 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrenciler ile lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Bu süreç tatil dönemlerinde 40 saatte kadar çıkmaktadır. 25 hafta ve üzeri eğitimlerde, çalışmak isteyen öğrencilerin yasal olarak saatlik çalışma ücreti yaklaşık 10 €’dur ve genellikle B1 seviyede İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. İş sahası olarak özellikle hizmet sektörü çok popülerdir.
    Bunun yanında İrlanda'da bir yüksek lisans programını tamamladığınızda iki sene çalışma izni elde edersiniz. Bu şekilde İrlanda'da iş bulabilir ve Türkiye'ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz.

Türk öğrencilerin İrlanda'da;
    • Lisans eğitimlerini honours undergraduate degrees (Level 8) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 1 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    • Lisans eğitimlerini ordinary undergraduate degrees (Level 7) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 6 ay çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    • Master yada Post-graduate eğitimlerini (Level 9) tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 2 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    mehmet@bunguo.com

• İki yıldır İrlanda'da dil okulunda çalışmakta ve öğrenci danışmanlığı yapmaktayım. Aracı/acente kullanmayı tercih etmeden direkt okul ile iletişime geçmek isteyenler bana alevcork@icot.ie adresime mail atarak ulaşabilirler. Özel mesaj kutusuna gelenlere bakamıyorum maalesef.
  • Hem dil okulunda eğitim gorurken hem de calısabileceginiz ulkelerden biri de Dubai.

Dubai'de dil egitimi ve calısma izni konusunda yazmıs oldugum yazıya asagıdaki linkten gidebilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/dubai-de-dil-egitimi-calisma-izni-ve-yasam--147302123#147302123

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.